<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    7. kolo, Základní část | neděle 20/09/2015, 18:00 | Stadión U Nisy

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 527 diváků (36 % z kapacity 9 900)
    Video



    Reportáž


    Liberec se po čtvrtečním nezdaru chvíli rozkoukával a Příbram s ním v úvodní části první půle hrála v poli vyrovnaně. Jenže všechno změnila situace ve 26. minutě, kdy Slovan z první větší šance v utkání otevřel skóre.

    Hovorkův pas z hloubi pole vrátil před bránu hlavou Bartl a pohotový Lukáš Pokorný z halfvoleje umístil míč do sítě. Liberecký stoper se dočkal druhého ligového gólu v kariéře.

    Dvě minuty po pauze Severočeši zvýšili. Bartl zacentroval do vápna a Radek Dosoudil pod tlakem Rabušice zamířil hlavou do vlastní sítě. Do soupeřovy branky se zkušený příbramský stoper v 84 zápasech české ligy ještě netrefil.

    Příbram hodinu předváděla v útoku podobně slabý výkon jako v minulém kole při domácí prohře 0:4 s Plzní, až pak začala hrát. Koubka protáhl dalekonosnou střelou Rezek, vzápětí libereckého gólmana nepropálil Suchan. V 66. minutě šel po Rezkově kolmici sám na Koubka Pilík, ale trefil jen tyč a Hadaščokovu dorážku do prázdné branky zastavil Hovorka.

    V době, kdy snížení viselo ve vzduchu, přidal Liberec třetí gól. Po centru zprava se ve vápně zorientoval Albánec Herolind Shala a z otočky zaznamenal svou první branku v české nejvyšší soutěži, kterou zpečetil třetí ligovou výhru Liberce po sobě.


    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): Po čtvrtku to nebylo nic jednoduchého, protože jsme prohráli a je to pro nás nová situace. Navíc tři dny poté takovém těžkém utkání. Jsem rád, že se nám podařilo vstřelit před domácími fanoušky víc branek a neinkasovali jsme. Z toho pohledu je výsledek optimální, i když cesta k tomu nebyla jednoduchá. Příbram nám to trochu zavřela a v prvním poločase jsme se moc nedostávali k ohrožení branky. Navíc po slejváku byl těžký terén, takže jsem rád, že jsme si zase pomohli standardkou. Na začátku druhého poločasu nám samozřejmě pomohlo, že Rabušic donutil Dosoudila dát si vlastní gól. Tu branku vidím jako klíčový moment utkání. Pak jsme mohli utkání kontrolovat až na tu pětiminutovku, kdy tam byly dvě naše hrubé chyby. Jednou nás podržel Koubek, podruhé trefil soupeř tyč a Hovorka vykopl míč z prázdné branky. Vzápětí přišla naše třetí branka a myslím, že je to zasloužené vítězství.

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): Úvod utkání byl slušný, drželi jsme míč a nepouštěli jsme soupeře do šancí. Bohužel přišla ta jediná standardní situace, kterou domácí důrazem využili. Přesto si myslím, že první poločas nerozhodl zápas. Rozhodnutí přišlo až ve druhém poločase, kdy jsme si v úvodu dali vlastní gól. Pak jsme zase hráli, dokonce si vytvořili šance - tyč, nedohraná situace Hadaščokem. Kdyby to padlo na 2:1, zápas by se posouval někam jinam. Domácím evidentně docházely síly, ale nedali jsme gól a za pár okamžiků jsme dostali třetí, který definitivně rozhodl. Není to klišé ani výmluva, ale ten výsledek je pro nás hodně krutý. Ale trošku spravedlivé je to v tom, že děláme chyby a jsme v takovém hloupém období, kdy za každou nás soupeř potrestá. Rok nám to vše vycházelo, teď bohužel dostáváme laciné góly. Musíme se poučit a dostat se z toho ven. Snad jedinou útěchou je, že jsme nezvládli zápasy proti účastníkům pohárů, ale omluva to není.


    FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)

    Branky: 26. Pokorný, 47. vlastní Dosoudil, 67. Shala.
    Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Arnošt.
    ŽK: Sus, Končal (oba Příbram).
    Diváci: 3527.
    SYNOT Hráči utkání: Lukáš Pokorný - Vojtěch Hadaščok.

    Sestavy:

    Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Sýkora - Bartl (73. Jefremov), Shala (81. Bakoš), Josef Šural (70. Kerbr) - Rabušic. Trenér: Trpišovský.

    Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček - Pilík, Suchan (79. Januška), Rezek, Štípek (66. Končal) - Hadaščok (81. Barák). Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.