<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    6. kolo, Základní část | neděle 13/09/2015, 15:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 012 diváků (106 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Sparta se musela obejít bez zraněného Váchy a vykartovaného Marečka, v záloze tak poprvé nastoupila čerstvá posila z bundesligového Hamburku Jiráček. Jablonec se pro změnu musel poprvé obejít bez Nováka, který odešel do Midtjyllandu. Jeho místo na kraji obrany zaujal Karavajev.

    V prvním poločase se spíš bojovalo, než hrálo a na první vážnou příležitost se tak čekalo půl hodiny. Dočkalovu střelu z úhlu však zblokovala obrana. Na druhé straně se do nadějného brejku řítil Tecl, ale brankář Bičík mu včasným vyběhnutím nedal šanci. Domácí útočník poté v závěrečných minutách neuspěl ani s pokusem zblízka.

    Druhý poločas začal velkou šancí Jablonce, když po centru hlavičkoval Tecl, ale Bičík skvěle vytěsnil na břevno. V 56. minutě se dostal k odraženému míči Jiráček, šel sám na domácího brankáře Hrubého, ten však dobře vykryl úhel.

    O chvíli později zpoza vápna technicky vystřelil Pospíšil, ale Bičík byl opět úspěšnější, stejně jako vzápětí po tvrdé ráně Greguše. Jablonec začal tlačit a do dobré pozice se po kombinaci dostal Mingazov, kterého na poslední chvíli odzbrojil Costa.

    Nepřesnost Jablonce v zakončení dala šanci Spartě, která udeřila v 76. minutě. Postaral se o to bývalý hráč Severočechů Lafata. Letenský kapitán skóroval už v osmém utkání po sobě a stanovil nový rekord SYNOT ligy.

    Vedení vydrželo Spartě vydrželo jen chvíli, protože v 84. minutě Hybš fauloval ve vápně a Wágner nařízenou penaltu proměnil. Hosté měli v závěru na dosah i tři body, jenže domácí gólman Hrubý předvedl po rohu v nastavení skvělý zákrok.

    Jablonec tak remizoval i ve třetím domácím utkání v sezoně, hosté naopak udrželi ligovou neporazitelnost. Jejich jedinou ztrátou dosud byla remíza v Jihlavě, čtyři následující zápasy Letenští vyhráli.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šihlavý (trenér Jablonce): 
    Viděli jsme výborné utkání, které hlavně ve druhém poločase mělo všechno - góly, emoce, penalty i ofsajdy, opravdu to byl magnet kola. Sparta byla lepší v držení míče, ale na šance to bylo vyrovnané a hlavně díky oběma brankářům padly jen dva góly. Sice jsme ztratili dva body doma, ale vzhledem k průběhu a soupeři je bod se Spartou zisk.

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): Zápas byl hodně nervózní a myslím, že i hodně průměrný. Nasazení tam bylo z obou stran, bylo patrné, že oba celky se soustředí, aby neprohrály. Šancí bylo málo, ale obě mužstva mohla prohrát i vyhrát. Po přestávce jsme se zlepšili, v první půli to byl spíš boj než fotbal. Mrzí mě, že když jsme šli do vedení, tak jsme ho neudrželi. Ale pořád je to bod z venku. Jiráček odvedl standardní výkon, v minulosti už vlevo hrál, ale víc mu to potom sedělo ve středu. Dokud měl síly, tak to bylo dobré a postupem času ještě půjde nahoru.


    FK Jablonec - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

    Branky: 84. Wágner z pen. - 76. Lafata.
    Rozhodčí: Jílek - Blažej, Hock.
    ŽK:
    Brabec, Hybš, Matějovský (všichni Sparta).
    Diváci: 6 012.
    SYNOT hráč utkání: Ruslan Mingazov - David Bičík.

    Sestavy:

    Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Masopust (65. Wágner), Hübschman, Pospíšil, Greguš (81. Martin Doležal I.), Mingazov - Tecl (76. Crnkič). Trenér: Šilhavý.

    Sparta: Bičík - Holek, Costa, Hybš - Steinhöfer (46. L. Krejčí), Matějovský, Dočkal, Hušbauer (61. Fatai), Jiráček (72. Brabec) - Frýdek, Lafata. Trenér: Ščasný.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.