<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | neděle 13/09/2015, 18:30 | Energon Arena | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 6 787 diváků (75 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž



    Vedení klubu
    Limberskému po jeho incidentu v noci ze středy na čtvrtek sebralo kapitánskou pásku, kterou si navlékl Procházka, ze základní sestavy ale reprezentační bek nevypadl a od začátku se snažil svůj zkrat aspoň trochu odčinit.

    V desáté minutě se po chybě Hájovského dostal k míči a z podobné pozice, z jaké před týdnem přispěl vedoucím gólem k výhře reprezentace 2:1 v Lotyšsku, prostřelil brankáře Hrušku. 

    Příbram za nepříznivého stavu přidala, ale k větším šancím ji plzeňská obrana nepustila. Naopak po nevydařeném signálu domácích z přímého kopu vyrazili hosté do brejku a Kopicovi zkazil po jeho střele radost Hruška.

    V 28. minutě už ale hostující záložník mohl slavit, když vyškolil jednoho z příbramských zadáků a předložil míč před branku Ďurišovi, který jej doklepl do sítě a navázal na dvě trefy z minulého kola s Olomoucí.

    V 39. minutě mohl slovenský útočník přidat svůj druhý gól v zápase, jeho hlavičku po Kovaříkově přesném centru ale skvěle vyrazil Hruška. Domácí zahrozili až těsně před pauzou, kdy si těžký míč za obranu zpracoval Bednář, ovšem Kozáčika nepropálil.

    Ďuriš hýřil aktivitou i po přestávce. V 51. minutě v těžké pozici mířil z voleje na dlouho nohu, vzápětí doklepl míč do sítě po Rajtoralově střele do tyče, ale kvůli ofsajdu branka neplatila. Pak si Ďuriš naskočil na centr z rohu a hlavou trefil tyč.

    Na domácí branku se valil jeden útok za druhým a za chvíli pro změnu zkazil ofsajd radost z gólu Kovaříkovi. Z další šance už plzeňský záložník skóroval, když na bližší tyči usměrnil do sítě míč po Ďurišově přihrávce.

    Plzeň dohrávala duel v exhibičním duchu. Agilního Ďuriše ještě vychytal Hruška, ale v 76. minutě už přišel čtvrtý gól. Limberského tečovaná střela zapadla obloukem do sítě a plzeňský bek se poprvé v ligové kariéře trefil dvakrát v jednom utkání. Pátou branku mohl přidat Petržela, ale Hrušku potřetí zachránila tyč.


    Ohlasy po utkání:

    Pavel Tobiáš (trenér 1.FK Příbram): My jsme se na zápas těšili, i s chutí jsme ho začali. Bohužel podobně jako s Jabloncem a těmito těžkými soupeři dostaneme v úvodu zápasu hrozný gól a ten nás poznamenal. I když si myslím, že v první půli nebyla hra v poli až tak špatná, zásadní rozdíl byl v tom, že když se Plzeň dostala do našeho vápna, tak to smrdělo. V poločase jsme si řekli, že na to v druhé půli zkusíme vlítnout, taky jsme začali dobře, ale pak přišel třetí gól a zhroutili jsme se. Pak jsme zápas naprosto nezvládli a byla otázka, kolik dostaneme branek. Sesypala se celá obrana, celý tým, co se týče defenzivy. Zásadní problém bylo naše bránění v pokutovém území, bránili jsme hrozně a dneska bychom dostali tři góly od každého mužstva v lize. Plzeň nás potrestala možná ještě málo.

    Karel Krejčí (trenér FC Viktoria Plzeň): Trošku obavy před zápasem byly. Jelikož v Příbrami bydlím, její zápasy jsem sledoval a vím, že je v domácím prostředí silná. Myslím, že výsledek je zasloužený. Kromě čtyř gólů jsme měli řadu situací, kdy jsme mohli ještě vstřelit další gól. Tři tyče, góly z ofsajdu. Kluci hráli s chutí, pomohl jim brzký gól a utkání jsme měli pod kontrolou. V tabulce jsme se trochu přirazili ke Spartě, je to cenné vítězství. O Davidovi (Limberském) už toho bylo napsáno a řečeno poměrně hodně. Měl jsem s ním dost dlouhý pohovor, vyříkali jsme si nějaké věci a nastavili si nějaká pravidla. Potom jsem se rozhodl, že David do zápasu půjde. Měl velkou motivaci, aby se výkonem omluvil všem lidem, co se v Plzni o fotbal starají, a našim skvělým fanouškům. Jsem rád, že jsem se rozhodl, že na hřiště šel. Byl to jeho bezchybný výkon, který vyšperkoval dvěma góly.


    1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 0:4 (0:2)

    Branky: 10. a 76. Limberský, 28. Ďuriš, 61. Kovařík.
    Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Vysloužil.
    ŽK: Pilík, Bednář, Divíšek - Kovařík.
    Diváci: 6 787.
    SYNOT hráč utkání: Aleš Hruška - David Limberský.

    Sestavy:

    1.FK Příbram:
    Hruška - Sus, Hájovský (66. Dosoudil), Zápotočný, Divíšek - Pilík, Hnaníček, Rezek, Barák (82. Januška), Hadaščok - Bednář (74. Rys). Trenér: Tobiáš.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský (83. Kučera), Vaněk - Kopic (69. Petržela), Hořava, Kovařík - Ďuriš (76. Holenda). Trenér: K. Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.