<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    5. kolo, Základní část | neděle 23/08/2015, 18:30 | Doosan Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 11 205 diváků (97 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Krejčí udělal oproti čtvrtečnímu duelu čtvrtého předkola Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad (3:0) tři změny v sestavě. Do útoku nasadil Holendu, v záloze Hořava nahradil zraněného Hrošovského a místo Kovaříka nastoupil od začátku Petržela.

    Viktoria ovládala hru a držela balon, k vedení to ale dlouho nevedlo. Sigma v bloku dobře bránila a nepouštěla domácí do gólových šancí. V jedenácté minutě si pak naskočil na centr Hubník, ale hlavou minul.

    Nováček poprvé zahrozil až v 35. minutě, kdy na půlce promáchl Hubník, ale volný Halenár jako by se možnosti úniku zalekl a přečíslení pokazil nepřesnou přihrávkou na Navrátila. Ten mu ještě míč vrátil a olomoucký útočník střílel slabě do Kozáčika.

    Většinu času se hrálo na polovině hostů, ale Západočeši se nemohli gólově prosadit. Nepovedlo se to ani Holendovi, který v závěru poločasu hlavičkoval po rohu jen do brankáře Buchty.

    Plzni se ani po pauze nedařilo rozevřít hostující defenzivu, a tak Krejčí poslal na trávník střídající Ďuriše s Kovaříkem. Druhý jmenovaný po hodině hry zacentroval z přímého kopu do vápna a Procházkovu hlavičku zneškodnil výborně chytající Buchta.

    Další velkou šanci zahodila Plzeň za dvě minuty, kdy se Petržela protlačil přes obránce, ale jeho střelu vyrazil hostující brankář. Vzápětí proti Buchtovi neuspěl zblízka ani Ďuriš.

    Na kopačky domácích se začala po předchozích třech ligových ztrátách vkrádat nervozita, přesto Viktoria nakonec soupeře zlomila. V 86. minutě se dostal za obranu Kovařík a jeho přihrávku doklepl do prázdné branky Ďuriš.

    Naději na závěrečný nápor sebralo hostům vyloučení Plška a Plzeň nakonec ještě přidala druhý gól. Po faulu na Rajtorala bezpečně proměnil v první minutě nastavení penaltu Ďuriš.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér FC Viktoria Plzeň): Plzeň tři zápasy po sobě v lize nevyhrála a povinnost byla doma zvládnout utkání za tři body. S výsledkem jsem nakonec spokojený, i když vítězství se nerodilo lehce. Naráželi jsme na zhuštěný obranný blok Olomouce. Celý zápas jsme si vytvářeli převahu, ale když jsme si šance vytvořili, pochytal to dobře chytající Buchta. Nabádal jsem hráče o půli, aby byli trpěliví. Pamatuji si z předešlých let, kdy jsme s Pavlem (Vrbou) dělali v Plzni, že byly zápasy, kdy jsme měli výraznou převahu a někdy to vítězstvím neskončilo. Tlak se stupňoval, věřil jsem do poslední chvíle, že to zvládneme. Jsem rád, že šance v závěru přišla a utkání jsme rozhodli. Michal Ďuriš má teď dobrou sportovní formu a nakonec to utkání rozhodl. Pro nás jsou to před reprezentační pauzou nesmírně cenné body a doufám, že nás povzbudí do odvety v Srbsku."

    Leoš Kalvoda (trenér SK Sigma Olomouc): Věděli jsme, co nás v Plzni čeká, viděl jsem Viktorku proti Slovácku i v Evropské lize proti Vojvodině Novi Sad. Jenže když už jsme tak dlouho drželi nerozhodný výsledek, mrzí to hodně. Chtěli jsme být dopředu nebezpečnější, ale Plzeň je velmi kvalitní tým a nepustila nás k tomu. Donutila nás hrát hodně zezadu. Klukům ale nemůžu klukům nic vyčíst. Je to prostě fotbal, dostali jsme dva góly na konci."


    FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

    Branky: 86. a 90.+1 z pen. Ďuriš.
    Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Koval.
    ŽK: Cana, Plšek, Navrátil.
    ČK: 89. Plšek.
    Diváci: 11 205.
    SYNOT hráč utkání: Jan Holenda - Miloš Buchta.

    Sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Petržela (78. Mahmutovič), D. Kolář (57. Ďuriš), Kopic (57. Kovařík) - Holenda. Trenér: K. Krejčí.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Štěpán (61. Zahradníček), Cana, Plšek, Navrátil (76. Moulis) - Petr (81. Houska) - Halenár. Trenér: Kalvoda.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.