<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    5. kolo, Základní část | sobota 22/08/2015, 20:15 | Městský stadion Ostrava | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 548 diváků (30 % z kapacity 15 081)
    Video



    Reportáž


    Sotva se vyrojily dohady o možném odchodu stopera Michala Frydrycha, ostravský obránce ihned zůstal mimo hru s údajným zraněním a snad i jeho přehled ve vápně Baníku fatálně scházel v osmé minutě. Slavia navlas stejně jako minule proti Jihlavě znovu soupeře ochromila ze standardní situace: Hrubého roh trefil z první pravačkou Radek Voltr ideálně pod břevno a zaradoval se z premiérové ligové trefy.

    S Ostravou inkasovaný gól psychicky otřásl. Její slibný vstup do utkání a aktivní presink se vypařily a domácí se začali utápět v nepřesnostech a zbytečných ztrátách míčů. Pražané mohli z brejků vytěžit určitě víc, ale ve finální fázi jim to také skřípalo. I tak ale načasování druhého gólu vyšlo báječně. Marného soupeře pár sekund před půlí dorazil Milan Škoda, který se po Štohanzlově centru zbavil Holzera a křížnou ranou k tyči poslal Slavii do dvougólového vedení.

    Ostrava se i s devatenáctiletým ligovým debutantem Honišem na místě stopera v nástupu do druhého poločasu zlepšila, ale chyb dělala stále dost. Po Mondekově kiksu v 65. minutě vyloženou šanci Štohanzla, hrajícího jubilejní 200. duel v nejvyšší soutěži, zlikvidoval Pavlenka a udržel tak domácí naděje.

    Pak se na opačné straně vyznamenal i Berkovec, který po rohovém kopu na brankové lajně reflexivně vyrazil hlavičku Patrika Mišáka. Slovenský záložník se ale brzy dočkal a jeho trefa po zemi oživila 16 minut před koncem zápletku zápasu.

    Na nic dalšího se už ale ve Vítkovicích Baník nezmohl. Pohotový Milan Škoda byl naopak stejně jako v první půli v úplném závěru utkání u odraženého míče v ostravském vápně dřív než brankář Pavlenka a po kličce dal do prázdné branky pojišťovací gól.


    Ohlasy trenérů:

    Radomír Korytář (trenér Ostravy): Musíme se smířit s tím, že bojujeme o záchranu. Taková je realita, i když myslím, že to utkání až tak úplně nevypadalo. My jsme do zápasu sice vstoupili dobře, ale po několika minutách bohužel inkasujeme a nejsme tak silný tým, abychom se z toho tak rychle oklepali. To s námi zacloumalo a soupeř nás přehrával. Ale pomalu jsme se vraceli do hry, snažili jsme se hrát. Bohužel před přestávkou jsme dostali druhý gól. V kabině jsme si něco vysvětlili a ve druhém poločase Slavii snad nepustili přes půlku. Ale hraje se na góly a ty dala Slavia tři.

    Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): Nebylo to jednoduché utkání, protože jsme za každou cenu chtěli všechny body. Nastupovali jsme do zápasu s tím, že chceme hrát na brejky. Myslím, že se nám to dařilo, a kdybychom vyřešili některé situace ze středu hřiště směrem do útoku lépe, mohli jsme vstřelit i další dvě tři branky. Ale utkání samozřejmě hodně ovlivnil první gól, který nahrál naší taktice. Soupeři se pak před koncem povedlo dát kontaktní gól, tam jsme pak začali hrát hodně špatně a snažili se to řešit střídáním. Ale naštěstí jsme si výsledek pohlídali a jsme spokojeni.


    FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

    Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr.
    Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek.
    ŽK: Kouřil - Černý, R. Hrubý, Švec, Souček.
    Diváci: 4548.
    SYNOT Hráči utkání: Jiří Pavlenka - Radek Voltr.

    Sestavy:

    Ostrava: Pavlenka - Mondek, Honiš, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mišák (82. Alispahič) - De Azevedo, Kukec, Engelmann (57. Šichor) - Narh. Trenér: Korytář.

    Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, Švec - Štohanzl (80. Zmrhal), Souček, R. Hrubý (75. Piták), Černý - Voltr (88. Bílek), Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.