<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | pátek 14/08/2015, 20:30 | Adidas Aréna | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 000 diváků (100 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Sparta vyhrála předchozích pět vzájemných ligových soubojů a dobře začala i tentokrát. Krejčí v osmé minutě z levé strany poslal přízemní centr do vápna a Vácha přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Za chvíli pálil z úhlu Krejčí a jeho střelu vyrazil domácí brankář Šeda.

    Poté začala Mladá Boleslav zahazovat gólové šance. Ve 22. minutě nejprve hlavou v jasné pozici minul Ščuk, vzápětí stejný hráč pálil do Bičíka a odražený balon poslal mimo Skalák. Na druhé straně vytěsnil Hušbauerovu ránu Šeda, ale větší šance měli domácí. V 27. minutě opět zakončoval Ščuk, jenže gólovou radost mu zkazil opět Bičík.

    Mladá Boleslav tak vyrovnala až ve 40. minutě. Ščukova střela se od Holka odrazila ke Skalákovi a ten technickou střelou z rohu velkého vápna nedal Bičíkovi šanci. Domácí záložník se prosadil proti klubu, jehož je odchovancem. Vrátit Spartě vedení mohl Lafata, ale Šeda proti jeho přízemnímu pokusu zasáhl.

    Sparťanský trenér Ščasný po přestávce poslal na trávník střídající Hybše s Fataiem, ale úvodní šanci druhé půle měl opět domácí celek. Střelu agilního Ščuka vytáhl konečky prstů Bičík.

    Prakticky z protiútoku udeřilo na druhé straně. Hybš poslal ve 48. minutě míč před branku a Lafata jej ve skluzu umístil do sítě. Skóroval v šestém ligovém utkání po sobě, v němž nastoupil.

    Vedení však Letenským vydrželo jen čtyři minuty. Na Bartlův centr si naběhl Zahustel a přesnou hlavičkou k tyči srovnal. Vzápětí mohl po rohu otočit skóre Kúdela, ale sudí Příhoda odpískal faul a jeho gól neuznal.

    Mladoboleslavští hráli s favoritem naprosto vyrovnanou partii a trenér Jarolím v 66. minutě posílil ofenzivu o Baroše. Šancí poté ubylo, a když už se zdálo, že by zápas mohl skončit nerozhodně, udeřila Sparta. Po rohovém kopu neuhlídal v 78. minutě Zahustel Costu a ten hlavou poslal Pražany potřetí v utkání do vedení.

    Domácí branka nalomila a za pět minut inkasovali znovu, když Lafatovu střelu zpoza vápna srazil bránící Šisler do protipohybu Šedy.


    Ohlasy trenérů: 

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Zápas jsme si prohráli prakticky sami, u prvních tří inkasovaných gólů jsme udělali zbytečné chyby. Při první situaci přes naši pravou stranu, zkraje druhého poločasu totožná chyba, kdy nejsme schopni pokrýt hráče, který nám tam nabíhá. Třetí gól po rohovém kopu, kdy jsme neuhlídali Costu. Naopak šance, které jsme měli my, jsme nedokázali proměnit. Něco chytil Bičík, něco jsme měli zakončit líp. Bohužel zatím na to dojíždíme, že dostáváme spoustu gólů. V každém kole jsme dali dva góly, bohužel máme jen čtyři body. Dalším důležitým momentem byla neuznaná třetí branka. Já jsem to ještě neviděl, ale co mám zprostředkované informace, tak Kúdela nebyl s nikým v kontaktu. Jsou ale rozpory, komu ten faul pískal.

    Zdeněk Ščasný (trenér AC Sparta Praha): Vítězství si hrozně cením, tady se vyhrávat moc nebude. Boleslav byla výborně připravená na náš systém. My jsme udělali malé změny v rozestavení vepředu, ale kdybychom neudělali systémovou změnu vzadu, tak bychom ten zápas těžko zvládali. Z toho pohledu to byla klíčová věc. Přešli jsme na čtyřobráncový systém proto, že jsme měli problémy s bráněním boleslavských útočníků. Zápas se musel líbit, byl nahoru dolů. Hodně šancí na obou stranách, my jsme hodně šancí přežili díky výbornému Bičíkovi. Cením si toho, že si poměrně dost šancí vytváříme. Dali jsme góly čtyři, Boleslav jen dva, takže myslím, že z tohohle pohledu je to vítězství zasloužené. Samozřejmě sledujeme Plzeň jako ona nás, ale jsou odehraná čtyři kola. Pro mě je to hlavně důležité vítězství proto, že hrajeme ve čtvrtek pohár a bylo by nemilé, kdybychom opakovali ztrátu jako v Jihlavě před zápasem v Moskvě.


    FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 2:4 (1:1)

    Branky: 40. Skalák, 52. Zahustel - 48. a 83. Lafata, 8. Vácha, 78. Costa.
    Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Vlasjuk.
    ŽK: Magera, Baroš, Bartl - Mareček, Dočkal, Holek, Lafata, Fatai.
    Diváci: 5000 (vyprodáno).
    SYNOT hráč utkání: Jiří Skalák - David Bičík.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Kúdela, Šisler, Bořil - Malpon (66. Baroš), J. Rada - Zahustel (81. Chramosta), Ščuk, Skalák - Magera. Trenér: K. Jarolím.

    AC Sparta Praha: Bičík - Mareček, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Frýdek (46. Hybš), Hušbauer (46. Fatai), Dočkal, L. Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér: Ščasný.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.