<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | pátek 14/08/2015, 18:30 | Na Stínadlech | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 9 361 diváků (55 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž


    Plzeňský kouč Miroslav Koubek udělal změny v sestavě, ve které chyběli zraněný stoper Procházka či Kovařík, na hrotu útoku dostal šanci od začátku Ďuriš.

    Tepličtí začali sice aktivněji a vysunutým presinkem dokázali Plzni dělat zpočátku problémy, ale vydrželo jim to jen prvních patnáct minut. Na jejich konci byla jedovatá rána Lüftnera po odvráceném rohu, Kozáčik ji ale robinzonádou vytěsnil na roh.

    Pak už byli nebezpečnější hosté. Ve 34. minutě ještě Petržela pálil z pravé strany jen do brankáře Grigara, minutu nato ale hosté stejně vedli. Vaňkův centr ze standardní situace uklidil za zadní tyči pod břevno obránce Baránek.

    Domácí tou dobou dělali v defenzivě jednu chybu za druhou. Těsně před pauzou pustili do šance nejdřív Hořavu, kterého ještě Grigar z těsné blízkosti vychytal, a pak i Kopice. Tomu vybojoval míč v tvrdém souboji Ďuriš a Kopic zaznamenal první soutěžní branku v dresu Plzně.

    Teplice se ale hned po pauze vrátily na dostřel. Pomohla jim k tomu ruka Hubníka v pokutovém území. Proti Plzní se kopala penalta po 73 zápasech a teplický Fillo ji s přehledem proměnil. Bývalý hráč Plzně se pátým zásahem dostal do čela tabulky střelců.

    Tím ale zajímavý večer na Stínadlech nekončil. Hned poté začala zhasínat světla a rozhodčí utkání přerušili. Trvalo zhruba deset minut, než se opět pokračovalo. Pak už to byl spíš nervózní zápas - Teplice se sice snažily tlačit dopředu, ale Plzeň hrála velmi kompaktně a sama byla z brejků výrazně nebezpečnější.

    Mezitím přišel silný liják, který nakonec přinesl štěstí domácím. Ti se na konci základní hrací doby dlouho nemohli dostat ani k šestnáctce soupeře, pak ale Vondrášek vybojoval roh, který usměrnil do sítě hlavou Lüftner. Prakticky současně s ním skákal do souboje i brankář Grigar, který si ze srážky odnesl krvavý šrám na hlavě, ale nakonec dohrál. Plzeň už odpovědět nedokázala.


    Ohlasy trenérů: 

    David Vavruška (trenér FK Teplice): Já si myslím, že to utkání lidi vtáhlo, i když kvalitou pokulhávalo. Bylo v něm na můj vkus málo šancí, ale to vyplývalo z toho respektu, kteří k sobě hráči měli. My jsme velkou část první půle strávili na půlce soupeře, vysoko jsme napadali, ale přesto jsme prohrávali. Udělali jsme pár chyb, to se stává. Bez nich by zápasy končily 0:0. Je to další zkouška, která dělá mužstvo silnějším. Ten zápas hráče fyzicky hrozně bolel, ale jsem z nich nadšený.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Další utkání, které jsme měli vyhrát. Ty zápasy jsou jak přes kopírák, soupeř má minimum gólových situací, my naopak přehršle. V poločase to mohlo být daleko vyšší vedení, místo toho vstoupíme do poločasu nekoncentrovaně, přijde špatný aut, nečekaný odraz a smolný zákrok Hubníka a soupeř je v kontaktu. Musíme se chovat úplně maximalisticky aspoň v obraně, když nedáme ty čtyři, pět gólů, které jsme mohli dát. Musíme odstranit hlavně nedostatky v osobních soubojích. Každý má osobní úkol, i při standardce v 90. minutě. Obrana systémově funguje, sráží ji jen individuální chyby.


    FK Teplice - FC Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)

    Branky: 49. Fillo z pen., 90. Lüftner - 35. Baránek, 45.+2 Kopic.
    Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pilný.
    ŽK: Ljevakovič, Jablonský, Hora, Krob - Hubník, Mahmutovič, Rajtoral.
    Diváci: 9 361.
    SYNOT hráč utkání: Martin Fillo - Jan Kopic

    Sestavy:

    FK Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek, Breite (84. Táborský), Vachoušek (77. Balázs), Ljevakovič, Fillo (65. Kapolongo) - Potočný. Trenér: Vavruška.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Petržela (65. Vůch), Vaněk, D. Kolář, Hořava, Kopic (90. Kovařík) - Ďuriš (78. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.