<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 08/08/2015, 20:15 | Městský stadion Ostrava | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 6 091 diváků (40 % z kapacity 15 081)
    Video



    Reportáž


    Boleslav si ve Vítkovicích rychle vynutila územní převahu. Domácí obrana se poprvé na kolenou ocitla v 11. minutě, ale Pavlenka při Čermákově příležitosti reflexivně vytlačil míč těsně vedle tyče. Platonickému tlaku Boleslavi odzvonil ve 14. minutě Francis Narh. Když to vypadalo, že slibný brejk prováhal, jakoby z nouze se do míče opřel z dvaceti metrů a parádně ho pověsil k tyči.

    Hra na rychlé protiútoky domácím seděla. Narh ve 26. minutě centrem vybídl Kukece a jeho jedovatou ránu pod břevno Šeda s námahou vyškrábl. Po nevyužité šanci hostujícího Magery už Ostrava z dalšího kontru opět udeřila. Zpoza šestnáctky se kolem Šislera ranou pod břevno zase prosadil Francis Narh.

    Stadion ve Vítkovicích vzápětí mohutně zabouřil třetí. To když hostující kouč Jarolím poslal na rozběhání Baroše, ale v momentu, kdy už měl ostravský odchovanec namířeno na trávník, Zahustel s pomocí šťastné teče domácího stopera Martina Kouřila snížil a Barošův příchod na hřiště oddálil až na start druhé půle. Mezitím Skalák málem srovnal, avšak s míčem se dostal blízko před Pavlenku a už ho nestihl obstřelit.

    S Barošem přišel v půli na trávník i Ščuk a s nimi se na kopačky Středočechů vrátila také převaha. Po ideální Magerově přihrávce za obranu ji už v 52. minutě zúročil Jiří Skalák, který tváří v tvář nedal Pavlenkovi šanci a připsal si druhý gól v sezoně.

    Boleslav pak soupeře sevřela, ale Magera přestřelil a Skalákův trestný kop z úhlu nečekaně skončil na břevnu. Třináct minut před koncem se vyznamenal Pavlenka, který vytáhl nad horní tyč pohotovou Čermákovu hlavičku. Břevno dnes stálo na ostravské straně a v 84. minutě ho Skalák podruhé orazítkoval z přímého kopu. První bod sezony ale nakonec domácím vychytal Pavlenka, který v 88. minutě chytil i velkou šanci Magery.


    Ohlasy trenérů:

    Radomír Korytář (trenér Ostravy): Vážím si dnešního bodu. Je pro nás cenný, protože se musíme odpíchnout. Dneska při nás stálo štěstí. V Brně a proti Spartě to tak nebylo, ale dneska se to vyrovnalo. Máme problém s tím, že když vedeme, najednou nedokážeme výsledek udržet a hrát tak, abychom udrželi bodový zisk. Musíme na tom zapracovat. Nedodržovali jsme ale určité pokyny v defenzívě, z toho pramenily šance soupeře. Ale získali jsme bod proti velice kvalitnímu soupeři.

    Karel Jarolím (trenéra Mladé Boleslavi): Věděli jsme, s čím Baník půjde do zápasu, že se bude snažit i doma hrát na rychlý protiútok a umocnili jsme to tím, že jsme ho pustili do dvougólového vedení. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, připadalo mi to, že si hráči mysleli, že se nemůže nic stát a Baník toho dokázal využít. Naštěstí se nám do poločasu podařilo dát kontaktní branku. Pak jsme udělali změny, šel tam Baroš a Ščuk, podařilo se nám brzy vyrovnat a bylo dost času to otočit. Chtěli jsme vyhrát a z toho možná pramenilo to, že dozadu to bylo otevřenější. Přesto jsme si vytvořili dost šancí, ale dojeli jsme na to, že jsme je neproměnili.


    FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:2 (2:1)

    Branky: 14. a 28. Narh - 36. vlastní Kouřil, 53. Skalák.
    Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Caletka.
    ŽK: Kukec, Mensah - Malpon.
    Diváci: 6091.
    SYNOT Hráči utkání: Francis Narh - Jiří Skalák.

    Sestavy:

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mensah - Mondek (86. De Azevedo), Kukec, Engelmann (67. Mišák) - Narh (58. Alispahič). Trenér: Korytář.

    FK Mladá Boleslav: Šeda - Bartl, Šisler, Kúdela, Bořil - J. Rada, Malpon (46. Ščuk) - Zahustel (46. Baroš), Magera, Skalák - Čermák (81. Chramosta). Trenér: Jarolím.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.