<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | pondělí 10/08/2015, 19:00 | Stadión U Nisy

    Góly


    Karty


    Návštěva: 7 100 diváků (72 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž


    V liberecké brance poprvé v soutěžním utkání nastoupil Hladký, v prvním poločase ale příliš mnoho práce neměl. Slovan potvrzoval, že je na startu sezony v dobré pohodě a většinu úvodního dějství ovládal. Hned v páté minutě se po chybě v hostující obraně dostal do velké šance Folprecht, ale zamířil mimo.

    Po čtvrthodině přišla další velké šance domácích. Po Bartošákově centru hlavičkoval Šural a Duklu zachránil od inkasované branky jen skvělý zákrok gólmana Rady.

    Pražané pak trochu vyrovnali hru, ale do kabin nakonec přece jen šli v poločase se ztrátou. Šural ve 45. minutě zakroutil přímý kop přibližně z dvaceti metrů přesně k tyči a skóroval tak i ve třetím kole nové sezony.

    Po změně stran se ale obraz hry změnil. Dukla výrazně přidala a brzy mohla srovnat. V 57. minutě ale Bergera ve vyložené šanci vychytal Hladký, stejně jako o chvíli později Beauguela.

    V 63. minutě už tým z Julisky srovnal. Sudí Pechanec nařídil penaltu za ruku domácího Pokorného a Berger pokutový kop s přehledem technickou střelou proměnil. Stejně jako Šural se trefil ve všech třech kolech.

    V 80. minutě zahrával penaltu i Liberec po zákroku Hlinky. Šural ale selhal a brankář Rada jeho pokus vyrazil. Slovan pokračoval v tlaku a hostující gólman musel vzápětí zasahovat i proti přímému kopu v podání Kerbra.

    V hektické závěru ale mohla rozhodnout i Dukla, Čajičovu hlavičku musel vytěsnit Hladký. Na druhé straně pak ještě Šural nepřekonal Radu. Liberec tak nenavázal na čtvrteční výhru 3:0 ze hřiště izraelského Kirjatu Šmona v Evropské lize, naopak Dukla po minulém vítězství nad mistrovskou Plzní obrala o body i dalšího pohárového účastníka.


    Ohlasy trenérů:

    Jindřich Trpišovský (trenér FC Slovan Liberec): Dneska nás patnáctiminutový výpadek v druhém poločase stál výhru. První půli jsme hráli velmi dobře, bylo to podle not, které jsme chtěli. Abychom měli převahu, soupeře napadali vysoko, nenechali je rozehrát a vytvářeli si šance. Bohužel jsme z tlaku za první poločas vytěžili jen jeden gól z trestňáku. Myslím, že jsme měli v první půli vést výraznějším rozdílem. O půli jsme se bavili, že musíme hrát stejně aktivně, ale Dukla bohužel převzala otěže. My jsme ze šatny vyšli zatuhlí, nechytli jsem tempo druhé půle. Nechali jsme se zatlačit, dvakrát nás podržel Hladký, a když už nápor končil, tak jsme vyrobili penaltu a inkasovali jsme. Po tom vyrovnání jsme zase šli za vítězstvím, bohužel jsme penaltu nedali a dva fantastické zákroky předvedl Rada. V celkovém součtu si za to můžeme sami, měli jsme mraky šancí a dali jen jeden gól. Blížilo se to tomu, co bychom chtěli hrát, ale musíme být produktivnější. Na Slavii jsme byli v druhé půli jasně lepší a máme dvě remízy.

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Rozdělil bych to na dva velké úhly pohledu. Z hlediska výsledku musíme být spokojeni, je to pro nás velmi cenný bod na hřišti soupeře, který má velmi dobrou formu. Tady se body nebudou získávat lehce. Z hlediska hry jsem byl hodně nespokojený s naším výkonem v první půli. Hráli jsme pomalu, staticky, soupeř nás přehrával. Jen se štěstím jsme drželi bezbrankový stav, ale protože jsme si o to koledovali, domácí se dostali do vedení. V kabině byla trochu bouřka a pomohlo to. V druhém poločase jsme byli aktivnější, vydařil se nám vstup. Měli jsme dvě gólovky a tlakem jsme si vybojovali penaltu, z které jsme vyrovnali. Od penalty zase měli trochu víc ze hry domácí, také vybojovali penaltu, ale nás jako v minulém utkání podržel Rada. Z celkového pohledu měli domácí víc šanci a bod musíme brát. Věděli jsme, že máme těžký start. Slovácko, Plzeň, Liberec. Mohli jsme mít nulu, jsem rád, že máme čtyři body a plus jedna v tabulce pravdy.


    SK Slovan Liberec - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

    Branky: 45. Josef Šural - 63. Berger z pen.
    Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Peřina.
    ŽK: Kerbr - Vrzal.
    Diváci: 7 100.
    SYNOT hráč utkání: Josef Šural - Tomáš Berger.

    Sestavy:

    FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Folprecht (69. Sackey), Pavelka - Kerbr, Shala (73. Delarge), Josef Šural - Rabušic (77. Bakoš). Trenér: Trpišovský.
    FK Dukla Praha: F. Rada - Jurendič, Hlinka, Jeřábek, Vrzal - Daniel Tetour (84. Miloševič), Marek Hanousek, Považanec (46. Čajič) - Berger, Beauguel, Přikryl (68. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.