<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | neděle 09/08/2015, 18:00 | Doosan Aréna

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 10 126 diváků (87 % z kapacity 11 597)
    Video



    Reportáž


    Plzeň chtěla odčinit nevydařenou odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv a v útoku byla výrazně aktivnější než v předchozích zápasech. Zejména se domácí mnohem častěji pokoušeli o střelbu z dálky. Ta přinesla i úvodní gól ve 21. minutě, když po standardní situaci hosté vyhlavičkovali míč za vápno, kde se do něj z voleje opřel Tomáš Hořava levačkou a tvrdou ránou z 25 metrů do šibenice nedal brankáři Hečovi šanci.

    Velmi dobré utkání hrála i letní posila Kopic, která se už ve 4. minutě hnala do velké šance, ale brankář Heča jeho ránu na bližší tyč stihl vykopnout. Slovácko se dostávalo do nebezpečnějších pozic jen po brejcích po plzeňských standardkách. Výrazněji se neprosazoval ani Došek, se kterým si věděl rady i mladý stoper Baránek, náhradník za zraněného Hubníka.

    V závěru poločasu si Plzeň vytvořil tlak sérií standardních situací a odstřelovala Heču z dálky. Nejprve ho vyzkoušel tvrdou střelou Kolář, následně nebezpečnou ránou Limberského zastavil jeden z obránců a neudeřilo se ani napotřetí, když Vaněk svou ránu opřel jen o tyč. Gólová dorážka Koláře nemohla platit pro ofsajd.

    Domácí to mrzelo o to více, že v nastavení se Slovácko dostalo k přímému kopu, po dlouhém pasu sice brankář Kozáčik zasáhl, ale nevěděl, kde má míč a do té doby dobře hlídaný Libor Došek v pádu poslal míč do branky.

    V úvodu druhé půle se ocitl sám před Hečou Kovařík, gólman Slovácka mu však rychlým vyběhnutím dobře zmenšil střelecký úhel. V 52. minutě poslal Rajtoral dlouhý pas do otevřené obrany na Koláře, který mohl jít sám na branku, ale zastavil ho skluz Hofmanna. Následovala červená karta a přímý kop, ze kterého však Kovařík branku netrefil.

    Plzeň uzamkla oslabené Slovácko v jeho vápně, ale hostující obrana v čele s výborným Hečou odolávala. Místo toho znovu udeřilo na druhé straně. Po ojedinělé akci se z dálky opřel do míče střídající Vlastimil Daníček a Kozáčik se natahoval marně.

    Domácím se však povedlo rychle vyrovnat, když se po rohu prosadil střídající Michal Ďuriš. Viktoria měla velký tlak, ale znovu se potýkala s koncovkou. Navíc Slovácko v závěru zahrálo dobře takticky a cennou remízu udrželo.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér Plzně): Není to dobrý výsledek, protože jsme měli vyhrát tak 5:2. Je až neuvěřitelné, co jsme spálili a co vychytal brankář Heča. Chybí nám produktivita. V posledních dvou ligových zápasech bylo tak 17 šancí a jen dva góly. Hráče jsem ale pochválil za poctivý výkon. Špatně ale je, když si necháme dát v závěru poločasu gól ze standardky, i když se Slováckem je to těžké, protože má dlouhé hráče. Pak to Daníček tak hezky trefil. Všechno jde teď proti nám. Já jsem pod tlakem neustále, musím s tím žít a teď tlak necítím více než jindy.

    Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): Velice zajímavé utkání, které jsme zvládli velmi dobře v obraně. Tady v Plzni je potřeba štěstí a to jsme měli. Mrzí mě, že jsme soupeře pouštěli ke střelám po odražených míčích. Po jednom z nich to Hořava nádherně trefil. Snažili jsme se zužovat hřiště a to se poměrně dařilo. Dali jsme branku ze standardky, to nás nakoplo, že je tu možnost bodu. Brzké vyloučení nás vyřadilo ze hry a museli jsme se ještě více soustředit na obranu. Z hráčů jsem ale cítil chuť a Daníčkova střela byla výstavní. Pak zbytečná branka po standardce. Ale hráči předvedli enormní nasazení, zvláště při tom dlouhém oslabení. Tak by to mělo vypadat v příštích zápasech s Příbramí a Jihlavou, která pro nás budou velmi důležitá. Milan Heča dnes odchytal nadstandardní zápas, chytil minimálně tři góly. Trochu nám pomohlo i zklamání Plzně z vyřazení s Maccabi, které zde bylo cítit z každého koutu.


    FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)

    Branky: 21. Hořava, 75. Ďuriš - 45.+2 Došek, 73. Daníček.
    Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž.
    ŽK: Valenta, Heča (oba Slovácko).
    ČK: 53. Hofmann (Slovácko).
    Diváci: 10.126.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Hořava - Libor Došek.

    Sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava (73. Ďuriš) - Kopic, D. Kolář, Kovařík (55. Vůch) - Holenda. Trenér: M. Koubek.

    1. FC Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Hlúpik (57. Rada), Valenta (90.+1 Prajza), Havlík, Diviš (70. Daníček) - Došek. Trenér: Habanec.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.