<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Základní část | sobota 25/07/2015, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly


    Návštěva: 5 326 diváků (49 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž



    Brno bylo od začátku aktivnější a s tlakem přišly i šance. Nejprve nebezpečně pálil Zavadil, poté se se u lajny dobře uvolnil Vávra, ale z jeho centru byl nakonec jen roh. Po něm přišla obrovská příležitost Brna, kdy nejprve Košťál a po něm Řezníček nedokázali doslova z několika decimetrů dopravit míč za záda brankáře Pavlenky.

    Ostrava se soustředila především na obranu a rychlé brejky. Po jednom z nich a po centru Mondeka mohl první gól utkání dát Azevedo, ale z pár metrů neusměrnil balón mezi brněnské tyče. A tak otevření skóre mělo v Králově Poli kuriózní charakter. Mensahovu střelu vytáhl Doležal na roh a přímo z něj zakroutil míč mezi tyče Kukec.

    Zbrojovka se inkasovanou brankou nenechala rozhodit a pokračovala v aktivitě, nicméně finální fáze útoku byla její velkou slabinou. Až dvě minuty před koncem poločasu ukončil střelecké trápení Michal Škoda, když hlavou uklidil do branky centr Malíka.

    Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Brno si udržovalo územní převahu a do střeleckých příležitostí se dostávalo po standardních situacích z kopačky Zavadila. V 58. minutě trefil břevno Pavlenkovy branky hlavou Košťál. O pět minut později ale vyrobil kapitán Brna hrubou chybu, když "namazal" míč do sóla Narhovi. Po jeho přihrávce pálil z deseti metrů střídající Šichor, ovšem Doležal se vytáhl skvělým zákrokem.

    Brno se však přeci jen dočkalo i druhého gólu. Foltýn ve vápně fauloval Paška a Zavadil nařízenou penaltu bezpečně proměnil. V závěru ještě došlo mezi hráči k potyčce, kterou odnesl červenou kartou hostující Šichor.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): Věděli jsme, že nás čeká velmi těžké utkání. V mistrovském duelu jdou všechny prognózy stranou, liga je úplně něco jiného, do hry vstupuje stres, napětí. Přesto jsme si v úvodu vytvořili převahu i šance, ale nedali jsme gól. Soupeř v takových případech čeká na protiútok, jeden se jim povedl, jednou to vyrazil brankář, který tím kompenzoval chybu při inkasovaném gólu z rohu. Celý zápas jsme se tlačili do pokutového území, ale ostravská obrana pracovala velmi dobře, navíc jejich protiútoky byly rychlé. Jsem rád, že jsme to zvládli a že jsme v závěru strhli vítězství na naši stranu.

    Radomír Korytář (trenér FC Baník Ostrava): Na to, že nás všichni před startem ligy odepisovali, jsme podali kvalitní výkon. Naším cílem bylo uhrát v Brně bod, což se nám málem povedlo. Kdyby bylo naše mužstvo více zkušenější, nedostalo by gól dvě minuty před koncem jednoho i druhého poločasu. Byli jsme na Brno dobře připraveni, věděli jsme, že budou na nás zkoušet nátlakovou hru a chtěli jsme jim to znepříjemnit. Jsem zklamaný jen z toho, že jsme si neodvezli aspoň bod. Nebo možná i tři. V první půli měl velkou šanci Azevedo, ve druhé Šichor, to byly příležitosti, které volaly po gólu. Je to o umění a taky trochu o štěstí.


    FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)

    Branka:
    43. Michal Škoda, 88. Zavadil z pen. - 32. Kukec.
    Rozhodčí:
    L. Kovařík - Nádvorník, Pospíšil.
    ŽK: Keresteš - Narh, Foltýn, Šašinka.
    ČK: 90. Šichor (Ostrava).
    Diváci:
    5 326.
    SYNOT hráč utkání: Jakub Řezníček - Davor Kukec.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (61. Pašek), Zavadil, Zoubele (69. Chrien), Malík (82. Lacko), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Vengřinek (46. Šichor) - Mondek, Mensah, Kukec (77. Šašinka), Foltýn - Azevedo, Narh. Trenér: Korytář.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.