<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    1. kolo, Základní část | sobota 25/07/2015, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly


    Návštěva: 3 726 diváků (47 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž



    Dukle vyšel po vydařených přípravných zápasech lépe vstup do utkání. Poprvé vážněji zahrozil po chybné rozehrávce domácích zadáků po Néstorově přihrávce Jakub Mareš, který přestřelil branku. O tři minuty později už Dukla další chybu Slovácka potrestala. Obránce Jurendič vyhrál souboj na pravé straně a po jeho centru Berger hlavou překonal bezmocného Heču.

    Po inkasovaném gólu se Slovácko rychle vzpamatovalo, zlepšilo souhru ve středu hřiště, vypracovalo si i šance, kterým chyběla přesnější koncovka. Vyrovnat se podařilo ve 24. minutě Havlíkovi, jenž obešel ve středu pole dva protihráče a přízemní střelou ze dvaceti metrů překvapil brankáře Radu.

    Slovácko spoléhalo na dlouhé pasy na útočníka Doška, kterého důsledně a tvrdě střežili stopeři Dukly a k zakončení jej často nepouštěli. Dukla se snažila o jednoduchou kombinační hru a závěru poločase se dostal po těchto akcích dvakrát k nepřesnému zakončení Marek Hanousek.

    Po změně stran si vedlo aktivněji domácí Slovácko, jehož hru dirigoval ve středu pole technicky vybavený Havlík. Právě on v 57. minutě unikl po levém křídle a po jeho centru Došek hlavou vstřelil druhou branku. Po inkasovaném gólu Dukla na chvíli převzala iniciativu. Slibnou šanci k vyrovnání propásl Mareš, jenž z trestného kopu poslal míč přesně do náruče brankáře Heči.

    O několik minut později Bergerova hlavička těsně minula tyčku. Slovácko postupně srovnalo krok a se Šumolikoského střela v 73. minutě odrazila k Doškovi, který míč pohotově vrátil do sítě. O dvě minuty později Daniel Tetour vyhrál tvrdý souboj u půlící čáry se Šumolikoskim a po úniku do otevřené obranky jeho střela z pětadvaceti metrů zapadla pod horní tyčku.

    Tři minuty před koncem se zapsal potřetí do listiny střelců Došek. Vzápětí ještě vykřesal naději na remízu třetím gólem Dukly střídající Krmenčík, ale Slovácko už těsné vítězství uhájilo.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (trenér Slovácko):
    Měli jsme jasný úkol hrát více než na sto procent. To se povedlo. Když hodnocení zkrátím, tak máme Doška. V naší hře bylo nasazení i bojovnost. První poločase se mi líbil fotbalově více, druhý už byl hodně chaotický, čtvrt hodiny jsme hráli celkem slušně. Bohužel jsme inkasovali gól, což nás trochu zabrzdilo. Přesto jsme srovnali krásnou střelou Havlíka. Potřebovali jsme soupeře přehrát po křídlech. Došek si říkal v závěru o střídání, ovšem takového hráče nemohu po takovém průběhu vystřídat. Jsem rád, že se utkání povedlo. Nyní jedeme dvakrát ven, kde se ukáže, zda naše vítězství nebylo jen dílem náhody. V přípravě jsme se zaměřili na zlepšení obrany. Hned v prvním zápase uděláme čtyři kiksy a dostaneme z nich tři góly. To není dobrá vizitka.

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Jsem zklamaný prohrou. Věděli jsme, že nás nebude na Slovácku čekat nic lehkého. Hráče jsem varoval před tím, že dobré články o vydařené přípravě nám mohou uškodit. Na rozdíl od loňského vzájemného utkání jsme zachytili úvod a dostali se do vedení. Nechali jsme jít Slovácko laciným gólem do vedení. Vždy jsme dokázali zápas zdramatizovat, ale na remízu jsme nedosáhli. Rozhodl opět Došek, který dal tři góly. Ještě bych byl ochoten vzít, že je těžké Doška uhlídat po centru do šestnáctky. Ale u třetí a čtvrté branky jsme situace nedohráli. Mrzí mě, že inkasujeme po dohrávaných standardkách, kde nám chyběl důraz v soubojích. V tuto chvíli ještě nechci vyčítat brankáři Radovi první branku, ale určitě byla laciná. Je to první kolo, Slovácko nebude patřit k nejslabším v lize. Zápas jsme neměli rozehraný špatně. Dopředu jsme byli efektivní, ve vedru to také nebylo jednoduché. Rozhodla naše defenzíva, která nebyla dobrá.


    1. FC Slovácko - Dukla Praha 4:3 (1:1)

    Branka: 57., 73. a 87. Došek, 24. Havlík - 16. Berger, 75. Daniel Tetour, 89. Krmenčík.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Caletka.
    ŽK: Šumolikoski, Reinberk, Došek - Marek Hanousek, Vrzal, Přikryl.
    Diváci: 3 725.
    SYNOT hráč utkání: Libor Došek - Tomáš Berger.

    Sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (90. Kovář), Valenta (86. Daníček), Havlík, Civič (57. Sadílek) - Došek. Trenér: Habanec.

    FK Dukla Praha: F. Rada - Jurendič, Štetina, Jeřábek, Vrzal - Daniel Tetour (81. Čajič), Marek Hanousek, Považanec - Néstor (51. Přikryl), Jakub Mareš (75. Krmenčík), Berger. Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.