<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | neděle 26/04/2015, 17:45 | Generali Arena | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 7 811 diváků (43 % z kapacity 18 349)
    Video


    Reportáž



    Letenští odčinili minulou porážku v Liberci a přichystali vítěznou domácí premiéru staronovému kouči Zdeňkovi Ščasnému. Brno naopak na Spartě pošesté za sebou nebodovalo, navíc bez vstřelené branky, a kleslo na jedenácté místo.

    Zbrojovka přitom začala na Letné lépe než nedávno v Plzni, kde prohrála 1:4. V úvodu překvapila odvážnou hrou a také jako první zahrozila, Slančíkovu přízemní střelou zkrotil Štěch až s problémy nadvakrát.

    Sparta, do jejíž sestavy se po poprvé od 8. března vrátil uzdravený bek Kadeřábek, po čtvrthodině převzala iniciativu a v 17. minutě otevřela skóre. Costa napálil míč před bránu, kde Schuster nastřelil Lafatovu ruku, od níž se míč odrazil do sítě.

    Domácí kapitán byl velmi aktivní a v 36. minutě mohl přidat druhý gól, v dobré šanci ale těsně minul. O chvíli později už ale Lafata slavil. Dočkal po přímém kopu našel centrem na zadní tyči Kadeřábka, který balon vrátil před branku a letenský kapitán jej doklepl hlavou do sítě.

    Sparta se definitivně uklidnila a zbytek zápasu s přehledem kontrolovala. V 64. minutě přidala třetí trefu, když se zpoza vápna přízemní ranou k tyči prosadil Dočkal a skóroval po více než měsíci. Až poté mělo Brno vyloženou šanci, Jugasovu střelu ale vyrazil Štěch.

    V 75. minutě se Lafata dočkal osmého hattricku v ligové kariéře, když doklepl míč do odkryté branky. Třetí asistenci v zápase si připsal navrátilec Kadeřábek. Sparta vítězstvím 4:0 vyrovnala svou nejvyšší ligovou výhru v této sezoně.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Ščasný (AC Sparta Praha):
     Jsem moc spokojený s tím, že jsme zápas dokázali vyhrát celkem jednoznačně, protože to nebylo úplně nejjednodušší po těch porážkách v Jablonci a hlavně v Liberci. Cítil jsem na mužstvu obrovskou vůli, nicméně v tom úvodu zápasu byla patrná nervozita. Ale netrvalo to dlouho a po pěti deseti minutách si to sedlo. Kluci se začali prosazovat svou hrou, branka to uklidnila a myslím, že jsme celý zápas měli jednoznačně pod kontrolou. Ta výhra mohla být podstatně vyšší, ale je to můj první zápas doma a musíme samozřejmě pokračovat. Nevím, v jakém rozpoložení je Plzeň. My se soustředíme hlavně sami na sebe, chtěli jsme ten zápas doma zvládnout. Jablonec taky vyhrál, tlačil se na nás zezadu, takže spíš jsem tu situaci vnímal z našeho pohledu.

    Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): Myslím, že na rozdíl od zápasu v Plzni se nám povedl vstup do utkání. Bohužel jsme potom zase lacino inkasovali ze dvou standardních situací, na které jsme se pečlivě připravovali. Ale ty chyby, které děláme, to snad ani nejde nepotrestat. Situaci před prvním gólem jsem z lavičky neviděl. V televizi komentovali, že to byla ruka, ale to už nám samozřejmě nepomůže. Jestliže takového soupeře jako Sparta pustíte do dvoubrankového vedení, tak už pak je těžké s tím zápasem něco udělat. My jsme se sice snažili, ale ty dvě šance, které jsme si dokázali ve druhém poločase vytvořit, jsme využít nedokázali. Je to o té kvalitě. Jestliže nemáte kvalitu na to, abyste dokázali skórovat, a uděláte chyby, těžko můžete pomýšlet na nějaký bodový zisk.


    AC Sparta Praha - FC Zbrojovka Brno 4:0 (2:0)

    Branky: 17., 37. a 75. Lafata, 64. Dočkal.
    Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž.
    ŽK: Keresteš, Schuster (oba Brno).
    Diváci: 7 811.
    SYNOT hráč utkání: David Lafata - Dušan Melichárek.

    Sestavy:

    AC Sparta Praha: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Mareček - Kadlec, Dočkal, Matějovský, L. Krejčí (64. Konaté) - Lafata (78. Řezníček). Trenér: Ščasný.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Pašek, R. Buchta (72. Kopúnek), Zavadil, Malík, Slančík (39. Lutonský) - Markovič (55. Vávra). Trenér: Kotal.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.