<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | sobota 25/04/2015, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 230 diváků (74 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Slávisté nastoupili bez stále zraněných opor Latky se Zmrhalem a začali nejhůře, jak mohli. Po centru ze strany nechali ve vlastním vápně u zadní tyče volného obránce Nováka a ten střelou z první k tyči už ve čtvrté minutě otevřel skóre. Levý bek tím Baumitu potvrdil pověst nejlepšího kanonýra svého týmu a dal jubilejní desátý gól v této ligové sezoně. Tolikrát se přitom v jednom ročníku neprosadil ještě žádný obránce v historii SYNOT ligy!

    Hosty ale inkasovaná branka nijak neotřásla a už za sedm minut srovnali. Na rohový kop si naskočil Škoda a přesnou hlavičkou k tyči překonal Hrubého. Patnáctým gólem v tomto ročníku nejvyšší soutěže se osamostatnil v čele střelecké tabulky před sparťanem Davidem Lafatou. Jablonec na jaře doma inkasoval vůbec první branku.

    Slavia v dalších minutách potvrzovala, že se jí lépe hraje proti papírově silnějším týmům. Po půlhodině mohl otočit stav Piták, který byl proti svému bývalému klubu viditelně nažhavený, ale z dobré pozice přestřelil. Severočeši pak v závěru poločasu zahrozili z rohu, po němž Pernica hlavičkoval těsně nad.

    Po změně stran začal aktivně Jablonec, ale Novák z úhlu míč do sítě neprotlačil a podruhé v utkání neskóroval. Domácí se tak dočkali vedoucí trefy až v 62. minutě, kdy z hranice vápna napřáhl Pospíšil a jeho křížná střela zapadla k tyči.

    Za dvě minuty doklepl balon do odkryté branky Kopic, ale gól zřejmě kvůli předešlému faulu neplatil. Jablonečtí se neprosadili ani z další šance, když osamocený Doležal hlavičkoval mimo. Slavia se v závěru snažila o vyrovnání, ale k vážnější šanci se vůbec nedostala.

    NEPŘEHLÉDNĚTE:
    » Obránce Novák poslal Baumit do vedení a přepsal historii!


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Poměrně lehce i brzy jsme se dostali do vedení po krásné akci, kterou zakončil náš nejproduktivnější hráč. Bohužel jsme si lacině nechali vstřelit vyrovnávací gól po standardce, to byla škoda a zdálo se mi, jako bychom trošku znervózněli. Zbytečnými ztrátami jsme Slavii nabízeli kontry, ve kterých byla velmi silná. Naštěstí jsme nějaké šance přečkali a ve druhém poločase už byl zápas z naší strany mnohem lepší. Vstřelili jsme branku, mohli jsme dát i další. Dokud bude šance, je naší povinností se o druhé místo pokusit, i když to není v našich rukách a nohách. Druhé místo je nejen prestižní, ale i ekonomicky zajímavější. Zaručuje předkolo Ligy mistrů a to je soutěž ekonomicky zajímavější než Evropská liga.

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): Do utkání jsme nevstoupili dobře, v podstatě z první akce domácích jsme inkasovali. Ale rychle jsme se oklepali, vyrovnali a myslím, že v první půli jsme byli lepším týmem. Bohužel šance, které jsme měli, jsme neproměnili, a to byl rozhodující moment utkání. V druhém poločase domácí přidali, měli větší kvalitu s míčem a nás brzdila nepřesnost. Nakonec rozhodla individuální akce Pospíšila. Domácí byli produktivnější a kvůli tomu zvítězili. Já sám určitě z boje utíkat nebudu, to není můj styl práce. Záleží na vedení. Máme teď pět zápasů, všechny jsou hratelné a já věřím, že tuhle nepříznivou sérii otočíme.


    FK Baumit Jablonec - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)

    Branky: 4. F. Novák, 62. M. Pospíšil - 11. Milan Škoda.
    Rozhodčí: M. Paták - Pelikán, Dobrovolný.
    ŽK:
    Piták, Baéz, Mikula (všichni Slavia).
    Diváci: 4 230.
    SYNOT hráč utkání: Filip Novák - Milan Škoda.

    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Masopust (64. Mingazov), M. Pospíšil (90. Rossi), Kopic (89. Šabala) - Doležal. Trenér: Šilhavý.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Švec, Bílek, Fialka, Mikula (78. Červenka) - Baéz (70. R. Hrubý), Deli - V. Vukadinovič, Piták (64. Kenija), Tamás - Milan Škoda. Trenér: Beránek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.