<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    24. kolo, Základní část | neděle 19/04/2015, 16:00 | Městský fotbalový stadión | Slovak Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 782 diváků (35 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž


    Brňané byli celý úvodní poločas aktivnější, soupeře přehrávali ve středu pole a také se dostávali častěji do koncovky. Většinu útočných akcí zakládal Zavadil, jemuž dobře sekundoval Pašek a do útočení se po pravé straně často zapojoval i obránce Jugas. Už v osmé minutě se dostal k zakončení Radek Buchta, ale těsně minul branku. O tři minuty později Zavadila srazil v šestnáctce Navrátil a nařízenou penaltu Markovič bezpečně proměnil.

    I když hosté po inkasované brance otevřeli hru, jejich ofenzivní snaze chyběl nápad a za celý poločas brankáře Melichárka vážněji neohrozili. Naopak Brňané byli nebezpečnější. Po akci Jugase se ocitl sám před brankářem Hruškou Pašek, jemuž ale míč při zpracování spadl na ruku.

    Mladoboleslavský trenér Jarolím se pokusil o přestávce oživit mdlý výkon svých svěřenců nasazením Štohanzla a Kysely. Hosté po těchto změnách získali územní převahu, zpřesnili kombinaci a dostali Zbrojovku pod tlak. Po hodině hry se také dostali hosté k vážnějším příležitostem, když dvakrát zahrozil Skalák. Přízemní střelu však Melichárek kryl a Skalák nevyzrál na brněnského gólmana ani za devět minut po trestném kopu.

    V 75. minutě se po střele Zahustela míč odrazil od brněnské tyče a při další šanci stačil Melichárek v poslední chvíli vyrazit Wágnerovu střelu. Brno už těsné vítězství ubránilo a ve vzájemných duelech se dočkalo prvního vítězství po šesti zápasech.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): Utkání mělo dva rozdílné poločasy. Povedl se nám vstup do zápasu, byli jsme aktivnější. Kromě penaltového faulu jsme měli další šance, které se nám bohužel nepodařilo vyřešit druhým gólem. Boleslav neměla v prvním poločase nic, čím by nás ohrozila. Ve druhém poločase soupeř vystřídal a vsadil všechno na útok. My jsme se dostali pod velký tlak. Jsem rád, že jsme zápas zvládli s nulou. V některých situacích jsme měli hodně štěstí. Vítězství pro nás znamená zisk 29 bodů a větší klid v závěrečných šesti kolech, kdy se nemusíme v každém zápase strachovat o výsledek.

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Promrhali jsme první poločas, kdy jsme se nedostali ke kloudné kombinaci. Nebyli jsme nebezpeční. Soupeř se dostal do vedení po penaltě, kdy jsme situaci měli řešit jinak. Měli jsme problémy s nakopanými míči protivníka, které létaly na naši obranu. Brňané sbírali odražené balony. Nevěděli jsme si s touto taktikou rady, hráli jsme v obraně špatně. Do druhého poločasu jsme udělali změny, které si vynutil průběh prvního poločasu. Daleko lépe jsme kombinovali po zemi a hráli dynamičtěji. Vytvářeli jsme si i slibné šance, ale bohužel jsme branku nedali.


    FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)

    Branka: 12. Markovič z pen.
    Rozhodčí: Lerch - Blažej, Fišer.
    ŽK: Lutonský - Navrátil, Ščuk, Šisler, Ďuriš.
    Diváci: 3 782.
    SYNOT hráč utkání: Miroslav Markovič - Jiří Skalák.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Pašek, R. Buchta (78. Malík), Zavadil, Kopúnek, Sýkora (64. Moukanza) - Markovič (71. Lutonský). Trenér: Kotal.

    FK Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Šisler (46. Kysela), Koch - Ščuk, Vacek - Skalák, Magera (46. Štohanzl), Ďuriš (69. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.


    FOTO: fczbrno.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.