<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    23. kolo, Základní část | neděle 12/04/2015, 14:45 | Doosan Aréna | ČT sport

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 11 172 diváků (96 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž

    Brno loni v květnu jako poslední ligový tým dokázalo bodovat v Plzni a na jejím hřišti neprohrálo ve třech z předchozích čtyř duelů nejvyšší soutěže, ale dnes bylo brzy jasné, že odjede s prázdnou. Favorit bez zdravotně indisponovaného Koláře začal náporem a hned ve třetí minutě poprvé zahrozil, Vaňkovu střelu ale srazila obrana na roh.

    Ve 13. minutě už Západočeši slavili. Procházka našel dlouhým pasem z hloubi vlastní poloviny Aidina Mahmutoviče, který zmátl Jugase a přízemní střelou na bližší tyč překonal Melichárka. Bosenský kanonýr se radoval z druhého gólu za Plzeň po zimním příchodu z Teplic, předtím se trefil hned v prvním jarním kole proti Českým Budějovicím.

    V 21. minutě Aidin Mahmutovič rozvlnil síť znovu, ale pomezní sudí mu odmával ofsajd. Druhé branky v utkání se tak dočkal až o tři minuty později, když hlavou zblízka doklepl míč do sítě po Hrošovského centru, který nešťastně přizvedl nad Melichárka jeden z Brňanů.

    Favorit se dvougólovým vedením uklidnil a zápas jasně kontroloval. V závěru první půle vytáhl domácí "kotel" transparent pro vážně nemocného plzeňského hráče Mariána Čišovského s nápiem "Bojuj Čišo" a celý stadion slovenského stopera podpořil pětiminutovým potleskem. Ve 43. minutě mohlo Brno nečekaně snížit, ale Paškův pokus vyškrábl Kozáčik nad břevno.

    Devět minut po přestávce přidala Plzeň třetí trefu. Rajtoral po přenesení poslal z první balon před bránu, po mírné teči se dostal až před nabíhajícího Jana Kovaříka, který zblízka sám před Melichárkem nezaváhal.

    V 71. minutě vedla Viktoria už o čtyři góly. Střídající Holenda přetlačil Schustera, mírným obloučkem posunul míč na Tomáše Hořavu a ten povedenou ranou navázal na vítězný zásah z minulého kola v Ostravě.

    Zbrojovka nebyla dopředu moc nebezpečná, ale domácí brankář Kozáčik se přesto jedenácté nuly v ligové sezoně nedočkal, protože ho v 76. minutě hlavou překonal střídající Miroslav Markovič. Vzápětí mohla Viktoria, která má nejlepší útok ligy, skórovat popáté, ale Holendovi zkazilo po hlavičce radost břevno.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Jsem rád, že jsme dnešní utkání zvládli, jedenácté domácí v řadě tento ročník, to je určitě dobrá bilance. Bylo potřeba to zvládnout, protože závod o korunu je dramatický. Určitě nikdo moc ztrácet nebude. Nastává předfinální fáze (ligy). Začíná přituhovat, zaváhání kohokoliv bude mít následky. Víme, že po herní stránce si věříme, apel před zápasem byl být zodpovědný a nic nepodcenit. Dařilo se nám střelecky, to v každém zápase s takovýmhle soupeřem, který hraje víc zezadu, nebývá. Poměrně rychle jsme se dostali do dobrého stavu a utkání přivedli do vítězného konce. V druhém poločase to byla hezká pasáž nahoru dolů, i Brno mělo pár situací, takže pro diváka to mohl být zajímavý zápas. Mahmutovič první zápas dal branku, pracoval silně pro mužstvo, měl trošku střelecké smůly, nastřelil nějakou tyč, také ho zastavily ofsajdy, které nebyly. Takže Mahmut si odváděl dobrou práci a pro něj i pro mužstvo je dobře, že se mu podařilo navázat střelecky.

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): My jsme určitě přijížděli s jinou představou, než byl ten začátek utkání, kdy jsme svými chybami dostali Viktorku do herní pohody. Laciné dvě branky, pár dalších šancí. Začali jsme trošku hrát až za stavu, kdy Viktorka už kontrolovala hru. Je škoda, že se nám nepodařilo snížit v závěru poločasu, jak jsme měli šanci. Kdybychom dali kontaktní gól, třeba by druhý poločas vypadal jinak. Na začátku druhého poločasu jsme ale zase naší hrubou chybou nabídli domácím pohodlné tříbrankové vedení a závěr už se jen dohrával. Jsem rád aspoň za čestný úspěch na 4:1. Viktorka dala dvakrát víc branek než my, mají to rozdělené do víc hráčů, kteří dokážou šance realizovat. Viktorka vyhrála jednoznačně zaslouženě.


    FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 4:1 (2:0)

    Branky: 13. a 24. Mahmutovič, 54. Kovařík, 71. Hořava - 76. Markovič.
    Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Pochylý.
    ŽK: R. Buchta (Brno).
    Diváci: 11.128.
    SYNOT Hráči utkání: Aidin Mahmutovič - Tomáš Brigant.

    Sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník (55. Hejda), Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Pilař (76. Chramosta), Hořava, Kovařík - Mahmutovič (65. Holenda). Trenér: Koubek.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Hyčka, Jugas, Schuster, Keresteš - Brigant (64. Slančík), Zavadil, R. Buchta, Kopúnek, Lutonský (83. Vávra) - Pašek (67. Markovič). Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.