<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    23. kolo, Základní část | úterý 17/03/2015, 18:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Návštěva: 3 495 diváků (44 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž

    Na ukončení série pěti domácích porážek se v dresu Slovácka podíleli brankami Jiří Valenta z trestného kopu a Luboš Kalouda z penalty, úspěšnými střelci Severočechů byli Jakub Hora a Jan Krob, který také proměnil pokutový kop. Teplice dohrávaly posledních pět minut bez vyloučeného Ladislava Takácse.

    Fotbalisté Slovácka doma naposledy bodovali v září a ve snaze to změnit měli od počátku výraznou územní převahu. Opět se jim ale nedařilo v koncovce. Hned ve 3. minutě se dostal k zakončení Došek, jeho střelu však brankář Grigar vyrazil. Většinu střel domácích hráčů při trvalém tlaku pak zblokovali tepličtí zadáci, vážněji zahrozil ve 21. minutě tvrdou ránou z hranice trestného území Šimko, další gólovou šanci neproměnil Diviš.

    Tepličtí fotbalisté vyráželi z obrany k ojedinělým brejkům a po půlhodině hry jen se štěstím hlavičku Vůcha vyrazil brankář Heča. Ve 36. minutě nechali zadáci Slovácka projít Jakuba Horu, který únik zakončil přesnou střelou levačkou k tyči.

    Stejný scénář měl i druhý poločas. Domácí se zoufale snažili překonat obranu soupeře. Dlouhé nakopávané míče na útočníka Doška, kterého pozorně střežili stopeři Lüftner a Jablonský, ale postrádaly efektivitu. Centrované míče po křídlech i přízemní přihrávky stačili tepličtí zadáci včas odkopnout, nebo končily v Grigarově náruči.

    Střelecké trápení ukončil až v 62. minutě Jiří Valenta. Po faulu na Doška trefou z trestného kopu ukončil 320 minut dlouhé čekání Slovácka na branku. Z vyrovnání se ale Slovácko dlouho neradovalo. V 74. minutě srazil Trávník pronikajícího Vůcha a pokutový kop bezpečně proměnil Jan Krob.

    O dělbě bodů ale rozhodla další penalta. V 85. minutě Takács fauloval ve vápně pronikajícího Valentu a remízu zařídil střídající Luboš Kalouda. Slovácko ještě vystupňovalo tlak, ale strhnout vítězství na svou stranu už domácí nedokázali. Mezi pátými Teplicemi a sedmým Slováckem tak zůstal čtyřbodový rozdíl.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Zápas bral dech nám na lavičce i divákům. Byli jsme lepší, trápí nás ale koncovka. Šance ke vstřelení gólu jsme měli jen v prvním poločase minimálně tři. Ve druhém jsme trefovali hráče, kteří skákali do střel. Nebo brankáře. Ocenil bych maximální nasazení našich hráčů. Mohli jsme dopadnout i hůř, ale bylo by nespravedlivé, kdybychom dnes prohráli. Vidím to tak, že nám chybí jen štěstí, abychom mohli soupeře výsledkově přehrát. I když musím ocenit i kvalitu Teplic. V závěru jsme měli další gólové pozice, které se těžko dají hodnotit. Jak jsme hráli v závěru, tak jsme měli začít hrát už dříve a ne až za stavu 1:2.

    Petr Rada (FK Teplice): Uhráli jsme bod, který má pro nás velkou cenu, neboť Slovácko mělo po celý zápas velký tlak. Jsem rád, že jsme po domácím výpadku s Brnem remizovali. Jeli jsme k utkání s velkými obavami, protože Slovácko pětkrát doma prohrálo. Věděli jsme, že tuto bilanci chce bezpodmínečně zlomit. V prvním poločase měli domácí pár šancí. Ale hráli jednoduchou hru, Košút přihrál Mezlíkovi a ten nakopl míč dopředu na, Doška. Těchto situací bylo hodně. Naši stopeři to uskákali, i když dostali dvě žluté karty. Je totiž těžké ubránit Doška. Hra Slovácka se oživila příchodem Kaloudy. Náš jendobrankový náskok do poločasu nic neznamenal. Slovácko vyrovnalo z trestného kopu, kterému předcházel náš špatný odkop. Náskok jsme získali zpět po akci Vůcha, který ukázal, jak se má hrát jeden na jednoho. Závěrečná penalta vyplynula z tlaku soupeře.


    1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2 (0:1)

    Branky: 62. Valenta, 87. Kalouda z pen. - 36. Hora, 74. Krob z pen.

    Rozhodčí: Paták - Mokrusch, Vaňkát.
    ŽK: Košút, Kuncl, Trávník - Lüftner, Krob, Jablonský, Potočný, Salami.
    ČK: 86. Takács.
    Diváci: 3495.
    SYNOT Hráči utkání: Jiří Valenta - Jakub Hora.

    Sestavy:

    Slovácko: Heča - Kuncl, Mezlík (59. T. Rada), Košút, Šimko (84. Hlúpik) - Šumulikoski - Diviš, Trávník (76. Kalouda), Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

    Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Takács - Hora, Vachoušek, Vůch - Salami (84. Kapolongo), Potočný. Trenér: P. Rada.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.