<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 11/04/2015, 19:15 | Generali Arena | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 18 665 diváků (102 % z kapacity 18 349)
    Video


    Reportáž


    Slavia sice před derby pět zápasů nevyhrála, na Letné ale v prvním poločase rozhodně jako outsider nehrála a už ve čtvrté minutě se ujala vedení. Postaral se o to nejlepší ligový střelec Škoda, který utekl po levé straně, vyškolil oba domácí stopery a střelou mezi nohy brankáře Štěcha si připsal 14. branku v sezoně.

    Pro Škodu to byl první gól proti Spartě v kariéře a druhý mohl přidat po půlhodině hry. Po dlouhém nákopu si zpracoval míč a kousek za vápnem pohotově vystřelil, ale trefil pouze břevno.

    Spartu aktivní hra Slavie v první půli viditelně zaskočila a dlouho se nemohla dostat do tempa. Poprvé zahrozila až ve 23. minutě Dočkalem, o chvíli později nadělal gólmanu Berkovcovi problém špatný odkop jednoho z obránců. A když Dočkal ve 40. minutě netrefil v dobré pozici branku, vyprovázel mistra do kabin pískot.

    Také po přestávce patřila první velká šance Slavii. V 55. minutě Piták dlouhým nákopem našel rozběhnutého Hrubého, který šel sám na Štěcha, sparťanský brankář ale střelu vyrazil na roh.

    Sparta však byla čím dál aktivnější. V 63. minutě ještě Berkovec vytěsnil Kadlecův pokus na tyč, o tři minuty později už domácí vyrovnali. Slávistický gólman vyrazil Dočkalovu střelu, k dorážce se však dostal Lafata, který tak zaznamenal 13. gól v sezoně.

    Domácí pokračovali v tlaku a minutu před koncem se dočkali. Costa po rohu vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a Brabec doklepnul míč do branky. Sparta tak vyhrála páté derby za sebou, naopak Slavia si prodloužila aktuální sérii bez vítězství na šest zápasů.

    NEPŘEHLÉDNĚTE:
    » Z psance hrdinou! Takto mladý Brabec spasil Spartu
    » Brána Slavie byla pro Spartu dlouho zakletá, klíč našel až Lafata
    » Škoda krásnou akcí zaskočil Letnou a poslal Slavii do vedení


    Ohlasy trenérů:

    Vítězslav Lavička (trenér AC Sparta Praha): Zápas se nevyvíjel dobře, velmi záhy jsme inkasovali a byť do konce zápasu bylo dost času, tak s námi branka zamávala. V prvním poločase nám chybělo víc přesnosti, navíc Slavia hrála v bloku a čekala na protiútoky. Před prvním gólem udělal chybu Kuba Brabec a možná i Mario Holek to mohl řešit jinak. Pak jsme měli štěstí, protože kdyby Škoda proměnil tu střelu, která zazvonila o břevno, tak by to bylo kritické. O přestávce jsme si řekli, co musíme zlepšit a sáhli jsme ke změnám. Byli jsme přesnější, ale Slavia tam měla jeden kontr, po kterém by pro nás byl zápas už velmi složitý. Po vyrovnání jsme šli na plné riziko a stupňovali jsme tlak. Kluci šli na dřeň a bylo vidět, že slávisté také.

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně, nechtěli jsme Spartu pustit do její hry. Měli jsme tam nějaké brejky, které jsme bohužel nevyužili. Druhý poločas jsme také chtěli hrát aktivně, ale projevila se kvalita Sparty a dostali jsme se pod tlak. Ale i tak jsme tam měli příležitosti na zlomový moment, dvakrát to byl Robert Hrubý, ale nevyužili jsme je. Sparta byla efektivnější než my v zakončení.


    AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

    Branky: 66. Lafata, 89. J. Brabec - 4. Milan Škoda.
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Nádvorník.
    ŽK: Kadlec, Konaté - Latka, Baéz, Kenija, Berkovec, R. Hrubý.
    Diváci: 18 665 (vyprodáno).
    SYNOT hráč utkání: David Lafata - Milan Škoda.

    Sestavy:

    AC Sparta Praha: Štěch - Mareček (57. Konaté), J. Brabec, Holek, Costa - Vácha - Kadlec (90. Kováč), Dočkal, Matějovský (77. Řezníček), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Švec (85. Boudjemaa), Latka, Bílek, Tamás - Baéz, Piták - R. Hrubý, Kenija (90. Červenka), Prošek (59. Dostál) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.