<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    22. kolo, Základní část | neděle 05/04/2015, 14:45 | Bazaly | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 5 101 diváků (51 % z kapacity 10 060)
    Video


    Reportáž


    Viktoria musela v utkání oželet nemocnou oporu Pilaře či distancovaného Petrželu a snad i proto její výkon na Bazalech postrádal parametry lídra. Všechny v úvodní dvacetiminutovce zastínil ostravský kapitán Baroš. I přes problémy s kolenem šel na hřiště od začátku a po jeho parádním průniku ve 20. minutě hosty zachránil od pohromy "žlutým" faulem před vápnem Hejda.

    Baroš si vzal slovo podruhé o dvě minuty později. Z úhlu už prostřelil gólmana Kozáčika, ale míč na trase do opuštěné branky ještě stihl odkopnout jeden z hostujících beků.

    Plzeň byla nebezpečná skoro výhradně kontry po ostravských ztrátách ve středu hřiště. Tak se narodil i brejk, po němž Procházka povedeným volejem z šestnáctky ve 26. minutě možná jen o milimetry minul tyč.

    Bouři emocí po půlhodině vyvolal diskutabilní pokutový kop za kontakt Kouřila s Mahmutovičem, ale Kolář svůj 250. ligový duel neoslavil gólem ani z penalty. Jeho slabou střelu Pavlenka vyrazil stejně jako Rajtoralovu dorážku.

    Se startem druhé půle trávník na pár minut zbělal po sněhové plískanici, ale zhoršený terén favoritovi nebyl na obtíž. Naopak z územního tlaku se v 59. minutě parádně opřel do odraženého míče na dvaceti metrech střídající Tomáš Hořava a Pavlenka plachtil vzduchem zbytečně. "Měl jsem zakrytý výhled a uviděl jsem míč až na poslední chvíli. Hořava to trefil hezky," řekl Pavlenka.

    Domácím v závěru chyběla ofenzivní kvalita na to, aby lídra více potrápili. Dvě minuty před koncem si naopak na rohový kop Vaňka seběhl František Rajtoral a placírkou míč z první poslal podruhé do sítě. Ostrava tak ani na jedenáctý pokus v řadě s Plzní neuspěla za tři body.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Frňka (trenér FC Baník Ostrava): Kluci odehráli dobré utkání. Myslím, že dokonce v první půli jsme byli herně lepší a líp ovládali hru. Byli jsme aktivní a nenechali Plzeň rozehrát. Nebyla si schopna sama vytvořit kloudnou šanci. Ale Plzeň přijela ve formě, kdy se jí strašně těžko vzdoruje. Ve druhé půli jsme dostali dva góly po standardních situacích, které nebyly, alespoň co jsem mluvil s hráči. Ale hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři. Své momenty jsme tam měli, bohužel ve druhé půli už to z naší strany nebylo takové jako v první.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Naše vítězství se nerodilo lehce. Potýkáme se s absencemi krajních hráčů, kteří se těžce zastupují. Vypadli nám Petržela a Pilař, ale potvrdila se kvalita a šíře našeho kádru, že si s tím dokážeme poradit, ale některé vazby nejsou zautomatizované. V prvním poločase hrál Baník to svoje, aktivně dopředu, bojovně a pohyblivě. Měli jsme s tím problémy, nebyl to náš nejlepší výkon, ale důležité je, že jsme neinkasovali. Druhá půle už byla z naší strany o něčem jiném. Hráli jsme lépe, získali jsme větší kontrolu nad utkáním a dotáhli jsme ho do vítězného konce.


    FC Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:0)

    Branky: 59. Hořava, 88. Rajtoral.
    Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Zelinka.
    ŽK: Jirásek, Frydrych, Lučić, Kouřil, Baroš - Mahmutovič, Hejda, Limberský.
    Diváci: 5101.
    SYNOT Hráči utkání: Jiří Pavlenka - Tomáš Hořava.

    Sestavy:

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Jirásek, Foltýn, Kukec (70. Mišák) - Sukup (83. Narh), Baroš, Sivrič. Trenér: Frňka.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - R. Hubník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský (46. Hořava), Vaněk - Rajtoral, D. Kolář (87. Holenda), Kovařík - Mahmutovič (76. Chramosta). Trenér: Koubek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.