<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo, Základní část | neděle 15/03/2015, 14:15 | Na Julisce | ČT sport

    Návštěva: 5 083 diváků (62 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž


    Plzeň před týdnem proti Slavii nehrála kvůli infekčnímu onemocnění v kádru, ale dnes začala hodně aktivně. V sedmé minutě Petržela z voleje těsně minul, o chvíli později byl ještě blíže gólu Mahmutovič, když po Kovaříkově centru napálil tyčku.

    Dukla se osmělila a začala mít šance. Míč po Bergerově standardce nezkrotil brankář Kozáčik, ale dorážející Štetina vypálil nad břevno. Pražané se v následujících minutách často dostávali za plzeňskou obranu. Marešův gól neplatil kvůli ofsajdu, Přikrylův únik zase vychytal Kozáčik.

    Domácí gólman Rada pak srazil Mahmutoviče a rozhodčí Jílek odpískal jen přímý kop, přestože podle televizních záběru ke kontaktu došlo v pokutovém území. Rada dostal žlutou kartu.

    Ve 41. minutě Dukla otevřela skóre. Berger na pravé straně obešel Limberského, zpětnou přihrávkou našel Marka Hanouska, a ten se trefil pod břevno. V závěru poločasu sudí neposoudil jako penaltový ani střet hostujícího Koláře s Polomem.

    Do druhého poločasu vstoupila lépe Viktoria a v 51. minutě dala podobný gól jako Dukla. Kolář předložil míč Janu Kovaříkovi, jenž si připsal premiérový ligový zásah v sezoně.

    V 73. minutě Plzeň skóre otočila. Daniel Kolář proměnil penaltu nařízenou za kontakt Přikryla s Rajtoralem. Dukla však vzápětí vyrovnala vlastním gólem Davida Limberského, který zády tečoval přímý kop Bergera.

    Minutu před koncem zahrál ve vápně rukou Karavajev a Daniel Kolář se štěstím proměnil i druhou penaltu. Rada si sice na míč sáhnul, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Plzeň tak porazila Duklu na jejím hřišti i ve čtvrtém vzájemném utkání v rámci nejvyšší soutěže.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Sahali jsme po úspěšným výsledku s mužstvem, které vede ligu, a nebyli jsme k tomu daleko. V úvodu nás Plzeň zatlačila a byla kvalitnější. Tento úsek jsme přečkali bez inkasované branky a postupem času jsme získávali půdu pod nohama a hru vyrovnali. Bohužel jsme po půli dlouho vedení neudrželi a dovolili soupeři proniknout do pokutového území. Myslím, že potom to utkání bylo otevřené a nebyli jsme horší než soupeř. Plzeň se dostala do vedení z penalty, na kterou jsme dokázali poměrně rychle zareagovat standardkou. Mrzí mě to, že takové utkání rozhodné z mého pohledu velice sporná penalta v 90. minutě. O té musím být stoprocentně přesvědčený. Já to teď i viděl a myslím, že je to velice přísné a vůči nám i kruté.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Je to pro nás cenné vítězství. Nerodilo se lehce. Bylo důležité po včerejší remíze Jablonce se Spartou dneska vyhrát. Mužstvo za tím šlo tvrdě. Měli jsme dobrý začátek utkání, hrálo se osm deset minut na jednu bránu a vypadalo to dobře. Pak se Dukle povedl brejk a byla to komplikace. Druhý poločas jsme přišli brzo k vyrovnání, což nás uklidnilo. Šli jsme i do vedení, pak jsme si to neuhlídanou standardkou zase zkomplikovali. Podle mého názoru jsme měli větší vůli, šli jsme za tím vítězstvím pořád. Nebylo lehké pohlídat Duklu do brejků. Z mého pohledu je to všechno hodně daleko. Když jsem poslouchal hráče v kabině, tak říkali, že penaltových situací tam bylo ještě víc. Kolář se dušoval, že byla jasná. Já Danovi věřím, to je poctivý člověk.


    FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:0)

    Branky: 41. Marek Hanousek, 74. vlastní Limberský - 51. Kovařík, 73. a 90. obě z penalty D. Kolář.
    Rozhodčí: Jílek - Urban, Pospíšil.
    ŽK: F. Rada, Jakub Mareš, Karavajev - Kolář, Rajtoral, Baránek, Holenda.
    Diváci: 5083.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Berger - Daniel Kolář.

    Sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (83. Beauguel), Jakub Mareš (77. Jan Blažek), Přikryl (75. Daniel Tetour). Trenér: Kozel.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk (86. Holenda), Hrošovský - Petržela (78. Horváth), D. Kolář, Kovařík - Mahmutovič (60. Tecl). Trenér: M. Koubek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.