<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    20. kolo, Základní část | sobota 14/03/2015, 17:00 | Bazaly

    Návštěva: 3 190 diváků (32 % z kapacity 10 060)
    Video


    Reportáž




    Vavruška ve své obnovené premiéře na liberecké střídačce sáhl ke třem změnám: vedle Obročnika a Delarge postavil i brankáře Hrošša, a toho už v šesté minutě pozlobil hlavičkou těsně nad břevno Baroš. Domácí kapitán čněl znovu jako maják, u kterého se sbíhala většina domácích útočných akcí. Vymodlil si i první změnu stavu: po faulu na něj se exekuce přímého kopu ujal v 17. minutě stoper Kouřil a míč z jeho pravačky přes zeď parádně doplachtil k tyči. Domácí dlouhán ve čtvrtém ligovém startu mohl oslavit první trefu.

    Po inkasované brance však Slovan zatlačil soupeře hluboko do své útočné poloviny. Pavlenka zlikvidoval sólový průnik Delarge, aby si vzápětí sám nadrobil špatným výhozem mokrého míče, ale překvapený Fleišman nestihl zacílit. Hosté ale rostoucí tlak přetavili ve vyrovnání ve 29. minutě, když Sackeyho hlavičku Pavlenka vyrazil před sebe a ze závaru Sackey opakovanou ranou už zavěsil.

    Slovan pak aktivitu znovu přepustil domácím. Baroš se odvážně vřítil do šestnáctky za zdánlivě ztraceným míčem a vykoledoval si na Hroššovi faul, kterým z penalty sám potrestal gólem alá Panenka. Jenže ještě před pauzou se nedovoleným zákrokem na Šurala v šestnáctce provinil i Lučič a z penalty se nemýlil ani Fleišman.

    Když Šural po změně stran poslal do sítě Delargovu přihrávku, vypadalo to, že Severočeši utnou sérii nezdarů. Domácí se však přes ofenzivně smýšlejícího soupeře dále dostávali do příležitostí. Výborně hrající Kouřil hlavičkou připravil ideální palebnou pozici Sivričovi, který ale z voleje mířil přímo do Hrošša.

    K ostravské smůle se ve druhé půli s míčem příliš nepotkával Baroš. Ale třináct minut před koncem Štěpánův trestný kop těsně před libereckým blokem i Hroššem hlavou přizvedl Frydrych a bylo vyrovnáno. Liberec mohl nakonec odejít úplně bez bodu. V 86. minutě se domácí řítili z vlastní poloviny ve třech na jednoho, ale Barošovi střela nesedla a skončila vedle. Hosté tak po čtyřech porážkách v řadě alespoň zabodovali.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Frňka (trenér FC Baník Ostrava): Konečně jsme do zápasu vstoupili dobře. Hráli jsme tak, jak jsem chtěli. Vedeme 1:0 a 2:1, ale místo toho, abychom soupeře dorazili, začneme se bát a bránit. Tohle budeme muset vymýtit z hlav. Bod je málo. Chtěli jsme hrát na tři, ale ty výpadky po gólu jsou nepochopitelné. Jakoby přišel nějaký blikanec a začneme hrát vždy až po inkasovaném gólu.

    David Vavruška (trenér FC Slovan Liberec): Když jsem před utkáním viděl podmáčené hřiště, rozhodně jsem nečekal, že se bude hrát fotbal nahoru dolů. Myslím, že oba týmy si sáhly na dno. Nejsem ale spokojený s množstvím standardních situací, které jsme soupeři nabídli. Bylo jich moc a dvě třetiny z nich zbytečné. Asi to pramení z naší situace, řešíme to zbrkle a chybí víc nadhledu. Baník ale předváděl velmi dobrou hru a udržet ho na uzdě bylo složité. Nedokážu teď říct, jestli jsem s bodem spokojený. Jestli nám po třicátém kole bude stačit k záchraně, pak ano a na tento zápas si určitě vzpomenu.


    FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec 3:3 (2:2)

    Branky: 17. Kouřil, 35. Baroš z pen., 77. Frydrych - 29. Sackey, 45.+1 Fleišman z pen., 49. Šural.
    Rozhodčí: Pechanec - Jiřík, Pilný.
    ŽK: Kukec, Frydrych - Delarge, Sackey, Šural.
    Diváci: 3 190.
    SYNOT hráč utkání: Milan Baroš - Josef Šural.

    Sestavy:

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Štěpán (84. Narh), Frydrych, Kouřil, Lučič - Foltyn, Mensah (57. Mišák), Kukec - De Azevedo (64. Sukup), Baroš, Sivrič. Trenér: Frňka.

    FC Slovan Liberec: Hroššo - Sus, Brabec, Pokorný, Fleišman - Sackey (71. Ďubek), Obročnik - Delarge (87. Hadaščok), Frýdek, Breznaník (60. Bakoš) - Šural. Trenér: Vavruška.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.