<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 07/03/2015, 20:15 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 111 diváků (42 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž

    Liberec byl v prvním poločase aktivnějším týmem, nedokázal ale zlomit střelecké prokletí. Selhal zejména Frýdek, který dvakrát minul prázdnou branku. Poprvé se do velké šance dostal v 11. minutě poté, co Šural těsně před gólmanem Grigarem tečoval míč, podruhé mohl ve 20. minutě potrestat špatné vyběhnutí teplického brankáře, ale trefil jen břevno.

    Teplice naopak udeřily z první vážnější akce. Ve 13. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči na hranici vápna Štěpán Vachoušek a povedenou ranou z voleje poslal hosty do vedení. V lize se zkušený záložník prosadil takřka přesně po roční odmlce.

    Inkasovaná branka s domácími viditelně otřásla, a i když měli po přestávce optickou převahu, byla z velké části bezzubá. Navíc ani Teplice se do útoku nijak nehrnuly a na dlouhou dobu tak byla jedinou šancí nenápadná střela hostujícího Potočného z 66. minuty do tyče.

    Další vážnější příležitost přišla až v 80. minutě, ale Bakoš z přímého kopu na středu vápna technickou střelou Grigara nezaskočil. Liberec se poté nadechl k závěrečnému náporu, ale výrazně zahrozil jen po dlouhé Frýdkově autu, který nadělal teplické obraně velké problémy.

    Na druhé straně opět udeřilo z ojedinělého útoku. Nivaldo obral o míč Ndiayeho a přihrál Potočnému, s jehož střelou si ještě Kolář poradil, ale na dorážku Egona Vůcha už nedosáhl. 

    Teplice si tak udržely neporazitelnost pod novým trenérem Petrem Radou (2 výhry, 1 remíza), posunuly se na páté místo v tabulce a za čtvrtou Mladou Boleslaví zaostávají o dva body. Liberec naopak prodloužil sérii bez vítězství na sedm zápasů a na předposlední příčce ho stejně jako Hradec dělí od záchrany tři body.


    Ohlasy trenérů:

    Jiří Kotrba (trenér FC Slovan Liberec): My buď dostaneme nějakou hloupou branku, nebo nějakou po krásné střele. Sami pak z těch tří šancí buď dáme břevno, nebo to neproměníme. To je stručná rekapitulace první půle. Druhá nezačala tak, jak bychom si představovali. Tak jsme udělali veliký risk, dali jsme Pavelku na pravého beka a hráli v tu chvíli s co nejvíc ofenzivním mužstvem. Ovoce to přineslo, protože jsme měli drtivý tlak. Ale máme velké problémy s tím najít svého hráče, když dostaneme balon do pokutového území. To je teď náš největší problémy kromě toho, abychom se někdy dostali do vedení a utkání se pro nás vyvíjelo příznivě. V závěru jsme si to zase zkazili hloupou brankou, která sice nic nezměnila na prohře, ale mohli jsme mít ještě tři čtyři minuty na to, abychom aspoň remizovali. Chtěl bych poděkovat divákům, protože nám v nelehké situaci naprosto famózně fandili.

    Petr Rada (trenér FK Teplice): Jsme spokojeni, že jsme vyhráli, protože myslím, že Liberec má podle soupisky nebo jmen hráčů kádr do první šestky či sedmičky. Jeli jsme sem s tím, že jsme chtěli hrát aktivně jako na Slavii první poločas a myslím, že se nám to dařilo. Na domácích bylo trošku vidět, že jsou nervózní. Vstřelili jsme krásnou branku a první poločas jsme zvládli. Do druhé půle jsme chtěli jít jinak než na Slavii, kde jsme 25 minut byli jen ve svém velkém vápně. Druhá půle dnes sice byla horší než první, ale pořád o stupeň lepší než na Slavii. Přečkali jsme některé nebezpečné situace, na druhou stranu jsme nastřelili tyč a pak jsme vstřelili branku v době, kdy domácí chodili ve více hráčích do útoku a vznikala tam okénka. Za přístup a nasazení musím hráčům poděkovat.


    FC Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:1)

    Branka: 13. Vachoušek, 90. Vůch.
    Rozhodčí: Proske - Kordula, Caletka.
    ŽK: E. Brabec - Jablonský, Potočný, Lüftner, Ljevakovič.
    Diváci: 4111.
    SYNOT Hráči utkání: Martin Frýdek - Štěpán Vachoušek.

    Sestavy:

    FC Slovan Liberec: O. Kolář - Sus (74. Ďubek), E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Frýdek, Pavelka, Sackey, Breznaník (57. Ndiaye) - Šural, Bakoš. Trenéři: Kotrba a Csaplár.

    FK Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Vondrášek (54. Vůch), Litsingi (82. Takács), Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo (90. Salami) - Potočný. Trenér: P. Rada.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.