<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    18. kolo, Základní část | neděle 01/03/2015, 16:00 | Všesportovní stadion | ČT sport

    Karty


    Návštěva: 4 297 diváků (61 % z kapacity 7 000)
    Video


    Reportáž

    Plzeň vyhrála předchozích sedm vzájemných ligových zápasů, na podzim doma v nejvyšší soutěži "přejela" Hradec 4:0 a také dnes se zpočátku zdálo, že bude kráčet za pohodlnou výhrou. Domácí začali velmi zakřiknutě a Viktoria je rychle ztrestala. Daniel Kolář si ve vápně zasekl míč kolem obránce a přízemní střelou k bližší tyči zaznamenal 60. gól v české lize.

    Plzeň ale vedla sotva tři minuty. Po velké chybě hostující defenzivy se dostal Hradec do brejku, Halilovičovu ránu ještě vyrazil Kozáčik, ale na následný chytrý oblouček Aleše Čermáka už byl krátký. Plzeň poprvé po osmi ligových zápasech dostala branku v prvním poločase a od Hradce v nejvyšší soutěži inkasovala po 457 minutách.

    Vyrovnání změnilo obraz hry a ve zbytku první půle nebylo Pod lízátky příliš patrné, že hraje první s posledním týmem ligy. Hradec, který v předchozích čtyřech ligových zápasech neprohrál, předváděl proti favoritovi sympatický výkon a několikrát zahrozil z brejků.

    Otočit skóre ale mohl po rohovém kopu, kdyby Chlebounovu hlavičku ve 20. minutě reflexivně nevyrazil Kozáčik. Plzeň se nemohla dostat do tempa a nedařilo se jí navázat na minulý výkon s Českými Budějovicemi (6:0).

    Do druhé půle ovšem Západočeši vstoupili stejně jako do první a v 51. minutě si vzali vedení zpět. Kolář přiťukl ve vápně Ondřeji Vaňkovi, a ten s pomocí tyče překonal Koubka.

    Jenže Hradec dokázal i podruhé na inkasovaný gól rychle zareagovat. "Votroci" vyhráli několik soubojů ve středu pole a pěknou kombinační akci zakončil přesně k tyči sám před Kozáčikem Bosňan Emir Halilovič.

    Hostující kouč Koubek poslal na trávník Kovaříka a střídající hráč se mohl okamžitě odvděčit gólem. Jenže nejprve si vylámal zuby na domácím brankáři a pak po náběhu z voleje přestřelil.

    Radovat se mohl až poté, co se v 76. minutě proměnil v nahrávače. Do jeho přesného centru se položil František Rajtoral a přízemní střelou k tyči rozhodl. Plzeňský obránce skóroval ve druhém utkání za sebou.


    Ohlasy trenérů:

    Róbert Barborík (trenér FC Hradec Králové): Myslím, že jsme viděli dobrý fotbal. Bohužel do obou poločasů jsme vstoupili nekoncentrovaně, ale pak jsme se s hodně kvalitním soupeřem dokázali dvakrát vrátit do zápasu. Fotbal je o přesnosti, v jedné situaci jsme věci nedohráli, jak bylo třeba, a soupeř nás potrestal. Mrzí nás, že jsme nezískali aspoň bod. Pro náš tým je ale výkon povzbuzením. Akce před druhým gólem byla krásná, produkovali jsme hezký fotbal, ale na to se nehraje. Do prvních dvou jarních zápasů jsme šli s malým tajným cílem udělat dva body, byli jsme k tomu blízko, ale bohužel máme jen polovinu.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Měli jsme dobrý úvod, vstřelili jsme rychlou branku a vše vypadalo růžově. Ale pak jsme si to hodně zkomplikovali po nedorozumění hráčů v defenzivě, charakterizoval bych to skoro jako vlastní branku. Hradec se dostal zpět do zápasu, byl lepší v soubojích a měli jsme určité problémy. My jsme víc drželi míč, projevovala se větší herní vyzrálost mužstva. Prohrávali jsme souboje, v poločase jsme si to vytkli a nakonec jsme to museli spíš museli ubojovat. Toho si zase cením. Nechci mužstvo kritizovat, utkali jsme se s dobrým Hradcem a je potěšitelné, že jsme vydřeli zápas. Člověk si všímá, jak hrají naši konkurenti, ale my si tlučeme do hlavy filozofii, že nebudeme koukat na výsledky, nebudeme o nich přemýšlet, jestli nás dostanou pod tlak, nebo ne. Soustředíme se na další krok, schůdek, po kterém chceme jít. Dnes jsme to s vypětím všech sil dokázali.


    FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:1)

    Branky: 7. Čermák, 63. Halilovič - 4. D. Kolář, 51. Vaněk, 76. Rajtoral.
    Rozhodčí: Marek - Wilczek, Kříž.
    ŽK: Malinský - Petržela, Vaněk.
    Diváci: 4297.
    SYNOT Hráči utkání: Emir Halilovič - Daniel Kolář.

    Sestavy:

    FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - Halilovič (88. Tito), Trubač, Čermák, P. Černý (80. Vaněček), Malinský (80. Vlkanova) - P. Dvořák.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (67. Kovařík), D. Kolář (86. Baránek), Pilař - Mahmutovič (74. Tecl). 


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.