<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    18. kolo, Základní část | pátek 27/02/2015, 18:00 | Na Julisce

    Návštěva: 1 921 diváků (24 % z kapacity 8 150)
    Video


    Reportáž

    V základní sestavě Liberce nastoupily i dvě posily ze začátku týdne - zkušený stoper Brabec a slovenský záložník Breznaník, hostující ze Sparty. První zajímavější možnost si vypracovala v osmé minutě Dukla, Bergerovu střelu z otočky ale zneškodnil brankář Kolář. 

    Slovan pak domácí na chvíli zatlačil. První Pavelkovu ránu zblokoval Gedeon a druhou z úhlu už musel vyrazit gólman Rada. V dalších minutách úvodní půle už diváci moc šancí neviděli, dominovaly obrany a hra byla často přerušovaná. Jen krátce před pauzou z dálky těsně minul liberecký Fleišman.

    Severočeši výborně vstoupili do druhého poločasu. Pět minut po pauze se postavil k přímému kopu Josef Šural a povedenou střelou přes zeď překonal Radu. Liberecký útočník dal osmý ligový gól v sezoně.

    Dukla pak přidala. Nejprve tvrdý pokus střídajícího Mareše vyrazil Kolář, ale v 61. minutě už bylo vyrovnáno. Po rohu vznikl před libereckou brankou závar, v němž se nejrychleji zorientoval hlavičkující Roman Polom. Obránce, hostující ze Sparty, dal první ligovou branku za Duklu.

    V 70. minutě Pražané skóre otočili. Po Považancově centru do pokutového území se Erich Brabec snažil odvrátit míč před Blažkem, ale nešťastně hlavou překonal vlastního gólmana.

    Naděje Liberce na bodový zisk prakticky skončila v 84. minutě. Kolář sice vyrazil Bergerovu hlavičku, ale na dorážku Jakuba Mareše už byl krátký. Útočník Dukly se trefil poprvé v tomto ligovém ročníku. Slovan v nejvyšší soutěži pošesté za sebou nevyhrál.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Jsem spokojený s výsledkem. Ani jsme nedoufali, že uděláme šest bodů z prvních dvou utkání. Nevstoupili jsme do zápasu tak špatně, byli jsme aktivní, snažili se hrát. Liberec z bloku čekal na naše chyby a ztráty. Ale my jsme se první poločas také moc nedostávali do koncovky. Náš výkon se zvednul obdrženou brankou. Dostali jsme gól z trestňáku. V tu chvíli jsme ztratili takový strach z toho, abychom něco nezkazili. Dneska potom šel výkon nahoru. Stejně tak tomu pomohli střídající hráči, v což jsme také doufali. Pomohli jsme si standardkou i chybou soupeře, který si vstřelil lacinou vlastní branku. Třetí gól už byl třešničkou. Cením si toho, že jsme zápas otočili, dali dvě branky na důraz a výsledkem toho je odměna v podobě tří bodů.

    Jiří Kotrba (trenér FC Slovan Liberec): Hráli jsme dneska nešťastné utkání. Celkem jsme zvládli první poločas. Duklu jsme do ničeho nepustili, měli jsme dvě dobré příležitosti Pavelky. Ve druhém poločase jsme se po standardce dostali do vedení, bohužel po standardce jiné jsme dostali gól. Pak jsme si dali po do té doby jediném nákopu do pokutového území nešťastný vlastní gól Brabcem, který hrál velmi dobré utkání, bohužel s tímhle koncem. Třetímu gólu zase předcházel jasný faul na Fleišmana. My samozřejmě hrajeme v tuhle chvíli o sestup. Nemůžeme brečet a dívat se, jestli nás někdo strčí nebo se na hřišti neděje něco podle našich not. Nemůžeme dostat dvě žluté karty v prvním poločase za zakopnutí balonu atd. Tyhle věci nás mohou v budoucnu oslabit. My se musíme dát do pořádku, aby se takové hloupé věci z přemíry snahy, bojovnosti a frustrace nestaly.


    FK Dukla Praha - FC Slovan Liberec 3:1 (0:0)

    Branky: 61. Polom, 70. vlastní E. Brabec, 84. Jakub Mareš - 50. Šural.
    Rozhodčí: Nenadál - J. Paták, Arnošt.
    ŽK: Přikryl - Sus, Sackey, O. Kolář, Šural, Fleišman.
    Diváci: 1921.
    SYNOT Hráči utkání: Roman Polom - Josef Šural.

    Sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (89. Jeřábek), Jan Blažek (73. Přikryl), Juroška (57. Jakub Mareš). 

    FC Slovan Liberec: O. Kolář - Sus, E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Obročník (74. Ďubek), Sackey - Frýdek (84. Ndiaye), Pavelka, Breznaník (78. Luckassen) - Šural.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.