<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    18. kolo, Základní část | pátek 27/02/2015, 20:15 | Stadion v Jiráskově ulici | Slovak Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 459 diváků (55 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž

    Jihlavané do zápasu vstupovali s vědomím, že v předchozích šesti ze sedmi vzájemných utkání vždy vyhrál domácí tým, jenže statistické předpoklady vzaly za své už po 11 minutách hry. Na branku Blažka nejprve vypálil Kerbr, jeho pokus ještě stihl gólman vyrazit, ale jen k volnému Luboši Kaloudovi, který otevřel skóre zápasu.

    Vysočina se v první půlhodině prezentovala jedinou střelou na branku, jen slabým pokusem Harby z hranice vápna. Slovácko v dalších minutách hrálo, co potřebovalo. Drželo míč, a zhušťovalo střed pole. Až po půlhodině hry o sobě poprvé výrazněji v zápase dal vědět hostující kanonýr Došek. S jeho povedenou střelou si ale gólman Blažek dokázal poradit.

    To už ale bylo na domácí fandy moc a z tribun se podruhé během poločasu rozezněl pískot. Po poločasové přestávce se Vysočina přece jenom probrala z letargie a hned v úvodu druhé půle mohlo být srovnáno. Mešanovič centr z pravé strany tečoval špičkou kopačky jen těsně vedle tyče Hečovy brány.  

    O osm minut později mohlo Slovácko jít do dvougólového trháku, jenže to by Kalouda z malého vápna musel trefit prázdnou branku.

    Po hodině hry mohl své předchozí zaváhání Kalouda napravit, když se dostal k dlouhému pasu ze standardní situace na zadní tyči, ale hlavou opět nedokázal míč umístit mezi tři tyče domácí svatyně. Hrdinou pro domácí se mohl stát po čtyřech minutách pobytu na hřišti střídající Marcin, ale hlavou po přihrávce Kučery netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

    Na druhé straně v dobré příležitosti selhal Kerbr, který hlavou minul jen těsně branku. V té době diváci sledovali nejzajímavější část utkání, kterou korunoval hlavičkou do břevna domácí Kukol. Větší příležitost už si domácí nevypracovali a Slovácko si tak do prvoligové tabulky připsalo první jarní body.


    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér FC Vysočina Jihlava): Nejsem vůbec spokojený. Slovácko vyhrálo zaslouženě, bylo lepší, my měli dobré jen krátké pasáže. Chtěli jsme hrát aktivně, ale zaskočil nás úvod, kdy se Slovácko dostalo do vedení a my už se pak těžko dostávali pořádně do hry. Musíme přidat fotbalovost a agresivitu. Věřím, že dokážeme hrát mnohem lépe. Máme týden na to, abychom se z toho oklepali a v Jablonci předvedli mnohem lepší výkon, pokud chceme myslet na body.

    Svatopluk Habanec (trenér 1.FC Slovácko): Dnes musím svůj tým pochválit. Chybělo mi jen to vedení potvrdit, protože jsme měli šance na to, aby to skončilo 4:0. Některé situace jsme bohužel nedohráli. Byli jsme sebevědomější a lepší tým než domácí. Po dlouhé době jsme vyhráli jednoznačně. Za týden to ale musíme potvrdit proti Hradci, abychom se zas nedostali do minusových bodů a odpoutali se výrazně ode dna. Soupeř byl na tom dnes psychicky špatně. Překvapilo mě, že jsme od Jihlavy dneska dostali tolik prostoru. Na Bohemce Jihlava hrála mnohem lépe, kompaktněji a přišlo mi, že jsme na tom byli lépe i fyzicky.


    FC Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

    Branka: 12. Kalouda.
    Rozhodčí: Kovařík - Pelikán, Nádvorník.
    ŽK: Krejčí - Kerbr, Diviš.
    Diváků: 2459.
    SYNOT Hráči utkání: Jaromír Blažek - Luboš Kalouda.

    Sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Jaromír Blažek - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Hybš - T. Marek, Kučera - Vaculík (75. Batioja), Harba, Šulek (68. Marcin) - Mešanovič (82. Kliment).

    Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Trávník - Hlúpik (73. Diviš), Kalouda (87. Valenta), Kerbr (81. Havlík) - Došek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.