<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 21/02/2015, 17:00 | Na Stínadlech

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 321 diváků (25 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž

    Teplice, které se musely vyrovnat s nečekaným odchodem trenéra Zdeňka Ščasného, začaly aktivně. Už ve třetí minutě dostal prostor na levé straně vápna Hora, jehož ostrou střelu jenom s námahou vyrazil brankář Pavlenka, který pak zneškodnil i následnou hlavičku Kroba.

    Na hře Teplic se změna trenéra moc neodrazila - tlačily se dopředu, více kombinovaly, ale do šancí se nedostávaly. Ve 12. minutě navíc hosté utekli do brejku a Holzer se dostal až za obranu, ale z levé strany už nedokázal prostřelit vybíhajícího brankáře Grigara.

    Hra se potom vrátila do starých kolejí a v 25. minutě už obrana Baníku tlak domácích nezvládla. Na Vachouškovu kolmici si po levé zaběhl Potočný, jehož centr našel na malém vápně Vůcha. Ten s ním udělal ještě pár kroků a pak ho posunul na úplně volného Horu, který zamířil přesně. Tepličtí byli navíc před přestávkou blízko i k druhému gólu - od stopera Jablonského se sérií narážeček dostal míč středem hřiště až k Vůchovi, jeho šajtle zpoza šestnáctky se ale k nakonec do branky těsně nestočila.


    Ostravané začali být na míči aktivnější až po poločase, jenže je brzdilo množství nepřesností i bojovnost domácích. Ti byli navíc dál nebezpečnější - hned v úvodu De Azevedo dvakrát úplně zapomněl na své straně zabíhajícího Vondráška a jeho spoluhráči měli velké starosti. Hodně práce měl i Pavlenka - v 52. minutě jen reflexivně vyrazil pěknou střelu Nivalda, za deset minut mu zase usnadnila práci malá razance Potočného střely z jinak dobré pozice.

    Půl hodiny před koncem se ale Baníku začalo dařit. Sivrič se dostal z pravé strany až za teplické obránce a posunul míč na malé vápno Barošovi, jenže brankář Grigar se stihl přesunout a parádním skokem šanci zneškodnil. Za dvě minuty prosprintoval do podobné pozice i Štěpán, na poslední chvíli ho ale míče zbavil Jablonský.

    Kouč Rada reagoval vzápětí a do středu zálohy poslal defenziního Takácse. Tah zafungoval, záložník se navíc dostal po rozích ke dvěma nebezpečným hlavičkám - jednou přímo do brankáře, podruhé těsně vedle. Už v nastavení navíc pálil do tyče Nivaldo, domácí to ale nakonec mrzet nemuselo.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér FK Teplice): Byl jsem trošku nervózní, ale vstoupili jsme do toho zápasu dobře. Kdybychom proměnili hned ty první šance, byl by zápas klidnější, ale měli jsme to pod kontrolou. Na vyložené šance jsme byli lepší, i když mě mrzí ty dvě, do kterých jsme na konci soupeře pustili. Ostrava na konci dala do hry spoustu ofenzivních hráčů, dostali jsme se trochu pod tlak a na můj vkus jsme dopustili příliš mnoho standardních situací. Po tom turbulentním týdnu si toho vítězství o to víc cením. Tabulka je vyrovnaná, je to hodně cenné vítězství."

    Petr Frňka (trenér FC Baník Ostrava): Bylo to utkání dvou poločasů. Teplice nás obzvlášť v tom prvním přetlačily ve středu hřiště, měly většinu balonů. Když jsme přežili jejich úvodní šance, dostali jsme trochu zbytečný gól, vlastně po autu. Promarnili jsme spoustu času, než jsme začali hrát, Teplice proto vyhrály zaslouženě. Musíme být efektivnější, tlačit se do zakončení. Já jsem se na zápas těšil, ale nepřijel jsem sem kvůli nějakým statistikám, přijel jsem s Baníkem. Ani nějakou trému jsem prostě neměl."


    FK Teplice - FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)

    Branka: 25. Hora.
    Rozhodčí: L. Kovařík - Pilný, Ratajová.
    ŽK: Krob, Ljevakovič - Mensah, Baroš.
    Diváci: 4271.
    SYNOT Hráč utkání: Jakub Hora - Milan Baroš.

    Sestavy:

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner (90. Matula), Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Vůch (70. Takács), Nivaldo - Potočný. Trenér: Rada.

    Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - De Azevedo (62. Mišák), Mensah (79. Narh), Kukec, Foltýn, Holzer (46. Sivrič) - Baroš. Trenér: Frňka.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.