<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    12. kolo, Základní část | sobota 25/10/2014, 17:00 | Všesportovní stadion

    Návštěva: 2 030 diváků (29 % z kapacity 7 000)
    Video

    Reportáž

    Na hradeckou lavičku se usadil jako hlavní kouč sportovní ředitel Barborík, rozhodující slovo k týmu měl však někdejší stoper Pilný, který byl Prokopcovým asistentem. Trenérskou trojici v realizačním týmu ještě doplnil zkušený Škorpil, ten však plní roli konzultanta a bylo to vidět i před zápasem, kdy se ještě deset minut před výkopem procházel podél tribuny.

    Noví trenéři začali velmi dobře. Východočeši, nejhůře střílející tým ligy, se prosadili už ve 4. minutě. Emir Halilovič chtěl prostrčit míč mezi obránci Dukly, ti ho srazili zpět k bosenskému hráči a ten šel sám na bránu a Radu překonal střelou po zemi.

    Domácí byli v poli sice s Duklou vyrovnaní, ale po inkasované brance byli hosté nebezpečnější. Jejich první šance ještě gólem neskončila, přitom stála za to: Berger trefil z přímého kopu břevno, dorážka Francouze Beauguela skončila na stejném místě. Jako třetí se k míči dostal Jeřábek, míč však dorazil do brány rukou a dostal žlutou kartu.

    Další šance už skončila vyrovnáním. Odražený míč po standardní situaci trefil za šestnáctkou prudce a přesně Aldin Čajič. Gólman Kuciak, který v posledních dvou zápasech nahradil v hradecké bráně reprezentanta do jedenadvaceti let Koubka, neměl šanci. Špatně pak dopadl i v poslední minutě poločasu. Berger obelstil na pravé straně Mareše, přihrál pod sebe, první střelu z jasné pozice ještě Kuciak vyrazil, ale dorážku Jeana-Davida Beauguela chytit nemohl.

    Po změně stran hrál Hradec poměrně dobře, tlačil se dopředu, ale neměl větší šance. Přesto se prosadil. V 55. minutě se kolem obránce obtočil nejlepší střelec mužstva Pavel Dvořák a střelou pod břevno vyrovnal.

    Poslední tým tabulky se poté začal tlačit do útoku, ale pokus o rozhodnutí dopadl špatně, protože hosté dvakrát udeřili z protiútoků. Rozhodující branku vstřelil střídající Jakub Považanec, jenž využil přihrávku Bergera, který se tak podílel na prvních třech brankách Dukly.

    Poslední trefu si opět připsal nejlepší kanonýr Dukly Jean-David Beauguel, když potrestal chybu kapitána Rolka.


    Ohlasy trenérů:

    Róbert Barborík (trenér FC Hradec Králové): Musím pochválit soupeře a poděkovat mu za dobrý fotbal, ke kterému jsme i my přispěli. Rozdíl byl v kvalitě řešení gólových situací a ve hře jeden na jednoho v defenzivě. Ukázali jsme možnosti, v dalších čtyřech kolech jsme schopni něco vyhrát, ale musíme být důslednější a přesnější v zakončení.

    Luboš Kozel (trenér FK Dukla Praha): Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, pro Hradec to byla jedna z posledních šancí udržet se v balíku, navíc změnili trenéra. Po dvaceti minutách jsme se otřepali z úvodního gólu, pomohla nám branka ze standardní situace a gól do šatny. Druhou půli jsme ale zase začali špatně a přišel trest. Cením si, že se z toho mužstvo dokázalo dostat, snad poprvé v tomhle složení jsme otočili zápas. Kvalitou jsme byli lepší než domácí, zvítězili jsme zaslouženě.


    FC Hradec Králové - FK Dukla Praha (1:2)

    Branky: 4. Halilovič, 55. Dvořák - 45. a 85. Beauguel, 37. Čajič, 74. Považanec.
    Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock.
    ŽK: Černý - Jeřábek, Štětina, Beauguel.
    Diváci: 2030. 

    Sestavy:

    Hradec: Kuciak - Holeš, Rolko, Plašil, P. Mareš (81. Prokeš) - Štípek, P. Černý (74. Kotiš), A. Čermák, Shejbal (51. Vaněček) - Halilovič, P. Dvořák. 

    Dukla: Rada - Karavajev, Jeřábek, Štětina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon - Berger (79. Nestor), Čajič (63. Považanec), Jakub Mareš (83. Krmenčík) - Beauguel. 


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.