<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    12. kolo, Základní část | sobota 25/10/2014, 17:00 | Stadion Střelnice

    Návštěva: 2 863 diváků (50 % z kapacity 5 690)
    Video

    Reportáž

    Teplice v předchozím průběhu ligové sezony získaly venku jen tři body za remízy a v Jablonci viditelně toužily špatnou bilanci na hříštích soupeřů změnit. Začaly aktivně a nepustily rozjetý Jablonec do žádného počátečního tlaku, natož do šancí.

    Domácí, jimž chyběl zraněný nejlepší střelec obránce Novák, se dostali do tempa až v polovině první půle. Ve 24. minutě hlavičkoval po centru těsně vedle Mingazov a vzápětí Grigar vyrazil Pospíšilovu střelu.

    Právě Martin Pospíšil otevřel ve 27. minutě skóre zápasu, když jeho centr z přímého kopu z dobrých třiceti metrů skončil nikým netečovaný překvapivě až v síti. Baumit se uklidnil a mohl rychle přidat druhý gól, jenže Mingazov po úniku poslal lehký oblouček jen do Grigarových rukavic.

    Branka zápasu pomohla a dopředu se tlačily i Teplice. Vondráškova přízemní polostřela ale jen proletěla malým vápnem a Krobův pokus vytáhl na roh Hrubý.

    Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí a rychle zvýšili vedení. Jun ještě pálil vedle, ale Kopic při samostatném úniku po Mišůnově kolmici už nezaváhal a střelou na bližší tyč překonal Grigara.

    Hosté se brzy vrátili zpět do zápasu. V 59. minutě propadl centr až na zadní tyč k Nivaldovi, a ten křížnou ranou snížil. Jablonec úplně přestal hrát a za necelých pět minut ztratil dvougólový náskok. Aidin Mahmutovič se otočil s míčem a přízemním pokusem zaznamenal svůj pátý gól v sezoně, jímž se osamostatnil na čele týmové střelecké tabulky.

    Jablonec se zdál vyvedený z míry, přesto ještě dokázal strhnout výhru na svou stranu. V 78. minutě se po centru odrazil míč k Ruslanu Mingazovovi a ten propálil vše před sebou. Pojistku mohl přidat Doležal, ale sám před Grigarem minul. Čtvrtý gól tak vstřelil až v 90. minutě po pár sekundách na hřišti střídající Vojtěch Kubista.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Nesmírně těžké utkání se šťastným koncem pro nás. Chtěli jsme být zpočátku aktivní, ale bylo to takové ukvapené. Podařilo se nám dát gól ze standardky. Bylo to dobře kopnuté, takové góly padají, že to nikdo netečuje a padne to tam. V závěru poločasu Teplice potvrdily ofenzivní formu a dostávaly se do nebezpečných útoků, naštěstí jsme to přestáli. Druhý poločas začal z naší strany lépe, dali jsme na 2:0 a vypadalo to nadějně. Nicméně Teplice svou kvalitou při našem zaváhání srovnaly. Najednou jsme dostali dva slepené góly, to zatřese sebelepším mužstvem. Cením si na hráčích, že ukázali vůli a ještě to obrátili na svou stranu. Hodně důležitý byl gól na 3:2 po standardce. V závěru jsme přidali čtvrtý gól a vypracovali si ještě další šance. Naším cílem je pořád dostat se do Evropy, na tabulku se teď dívá příjemně. Ale nepřeceňujeme to, je dvanácté kolo a pořád nás čeká hodně práce.

    Zdeněk Ščasný (trenér FK Teplice): Byl to dramatický zápas s hodně šancemi na obou stranách. My jsme v první půli svoje šance nevyužili a inkasovali jsme ze standardky. Po přestávce přišla druhá branka, zvedli jsme a vyrovnali. Bohužel jsme dostali gól ze standardky. V době, kdy to bylo 2:2, jsme to měli odehrát podstatně lépe. Jsme hodně ofenzivně ladění, za stavu 0:0 a 2:2 domácí chodili do brejků. Pochopil bych to, kdybychom 0:2 prohrávali. Nevím, čím to je, že se nám venku výsledkově nedaří. Nemyslím si, že bychom sehráli špatný zápas. Bohužel nás nepodržel ani brankář, který v jiných zápasech patří k našim nejlepším hráčům. Je to prostě o chybách a my jsme je udělali.


    FK Baumit Jablonec - FK Teplice 4:2 (1:0)

    Branky: 27. M. Pospíšil, 51. Kopic, 78. Mingazov, 90. Kubista - 59. Nivaldo, 63. Mahmutovič.
    Rozhodčí: Franěk - Mencl, Kubr.
    ŽK: Rossi, Mingazov - Salami, Krob, Ljevakovič, Táborský.
    Diváci: 2863.

    Sestavy:

    Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Mišůn (70. Čížek) - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (90. Kubista), Mingazov - Jun (67. Martin Doležal I.). 

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Salami (61. Táborský), Nivaldo - Mahmutovič. 


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.