<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | pátek 24/10/2014, 20:15 | Ďolíček | Slovak Sport

    Karty


    Návštěva: 4 502 diváků (71 % z kapacity 6 300)
    Video

    Reportáž

    Liberec začal v Ďolíčku hodně aktivně. V páté minutě Šural z úhlu ani nadvakrát nepřekonal domácího brankáře Švengera a o chvíli později po Delargeově průniku Pavelka napálil tyčku.

    Bohemians brzo hru vyrovnali. Pauschekovu dalekonosnou ránu z voleje výborně vytěsnil Kolář. Liberecký gólman pak v 15. minutě špatně zpracoval míč a málem nabídl snadný gól Mosquerovi, nakonec však společně s obránci nebezpečí odvrátil.

    Vysoké tempo z úvodu zápasu pak trochu opadlo. Ve 37. minutě ale domácí obrana udělala velkou chybu: Brabec hlavou nepřesně přihrál Šmídovi, který míč propustil k rozběhnutému Davidu Pavelkovi, a ten s přehledem prostřelil Švengera.

    Bohemians vyrovnali gólem do šatny v poslední minutě. Mikuš před brankou našel úplně volného Elvise Bratanoviče, jenž měl dostatek času krásným obloučkem přehodit Koláře. "Klokani" tak skórovali v jedenáctém z dvanácti kol nejvyšší soutěže.

    Domácím výborně vyšel vstup do druhé půle. Rozhodčí za sporný kontakt Fleišmana se Šmídem nařídil penaltu a z ní se Josef Jindřišek nemýlil. Kapitán Bohemians proměnil čtvrtý pokutový kop ve čtvrtém domácím ligovém utkání za sebou.

    Severočeši poté znovu soupeře zatlačili. Nejprve se neúspěšně dožadovali penalty za ruku Šmída v šestnáctce. V 62. minutě už Liberec vyrovnal, když přihrávku střídající Luckassena zblízka zužitkoval Josef Šural. Nejlepší střelec Slovanu si připsal šestý gól v ročníku.

    Čtvrthodiny před koncem pak hosté dokonali obrat. Luckassen vybojoval míč pro Dzona Delargeho, který střílel přesně k tyči. Na druhé straně v závěru odmítl vyrovnání Rada, když zblízka přestřelil odkrytou branku.

    Gól Bratanoviče pak nebyl uznán pro ofsajd a poté zazářil brankář Kolář, který výborně vytáhl pokus náhradníka Lietavy na břevno. V poslední minutě přidal čtvrtý gól Liberce do rozhozené obrany opět Dzon Delarge.


    Ohlasy trenérů:

    Roman Pivarník (trenér Bohemians Praha 1905): Myslím, že diváci viděli zajímavý fotbal, protože padlo šest branek a bylo hodně dalších příležitostí na obou stranách. Bohužel pro nás s nepříznivým výsledkem. Musím říct, že Liberec nám nechal velmi málo prostoru na kombinaci, byl rychlejší a důraznější v soubojích. V druhém poločase jsme dokázali zápas otočit na 2:1, ale co se týče naší kompaktnosti a hry, tak to moc dobré nebylo. Bohužel došlo k vyrovnání a zase obrovská škoda, že šance, které jsme si vytvořili za stavu 2:2, jsme neproměnili. Liberec šance měl, ty proměnil.

    Samuel Slovák (trenér FC Slovan Liberec): Věděli jsme, že jedeme do prostředí, kde se hraje těžko a čeká nás mužstvo, které má formu a víc dobrých hráčů. Samozřejmě jsme sem přišli pro tři body, protože jsme po tom množství remíz potřebovali jednoznačně vyhrát. Zápas se vyvíjel dobře, pak se soupeř dostal na koně, protože jsme dostali gól na konci poločasu, což psychicky nepřidá nikomu. Ale výborně jsme se vzchopili, otočili jsme to a myslím, že zaslouženě vyhráli. Byli jsme kompaktnější, rychlí. V prvním poločase jsme měli hodně situací, které mohly skončit gólem, kdybychom je řešili s větším klidem. Zápas měl i velmi dobrou úroveň pro diváky, takže jsem velmi spokojený s tím, jak to dopadlo a jak zápas vypadal z naší strany.


    Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:4 (1:1)

    Branky: 45. Bratanovič, 48. Jindřišek z pen. - 75. a 90. Delarge, 37. Pavelka, 62. Šural.
    Rozhodčí: Hrubeš - Kotík, Arnošt.
    ŽK: J. Rada - Obročník, Ďubek.
    Diváci: 4502.

    Sestavy:

    Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl (46. Moravec) - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (67. Lietava). 

    Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný, Pimpara (46. Karišik), Fleišman - Delarge, Obročník (75. Soungole), Pavelka (53. Luckassen), Ďubek, Frýdek - Šural. 


    FOTO: fcslovanliberec.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.