<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | sobota 20/09/2014, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 785 diváků (67 % z kapacity 5 690)
    Video



    Reportáž


    Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý, který dříve trénoval Budějovice, nechal na lavičce útočníka Doležala a na hrot poslal zkušeného Juna. Severočeský favorit si od začátku vytvořil převahu i šance, ale koncovka se mu nevedla. V páté minutě nepropálil hradbu těl Kopic.

    Hostující plány nabourala 15. minuta. Bývalý jablonecký hráč Vošahlík během chvilky dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Následný přímý kop v podání Kopice hostující gólman Křížek vyrazil.

    České Budějovice už v pátém kole proti Mladé Boleslavi hrály od úvodní poloviny prvního dějství v oslabení a dočkaly se tehdy své dosud jediné výhry v ligové sezoně. Stejně dobře si vedly proti přesile i v Jablonci, který marně dobýval jejich obrannou tvrz.

    Neprosadili se Rossi, Jun ani Pospíšil, který ve 34. minutě trefil míč z voleje, ale těsně minul branku Jihočechů. Na druhé straně Hora Hrubého z úhlu nepřekvapil a ve 40. minutě neuspěl jablonecký Rossi.

    Druhý poločas začal Jablonec aktivně. Ve 46. minutě trefil domácí Novák Klesu, od kterého se míč odrazil ke Kopicovi, jehož dorážku hostující obránce odkopl do bezpečí. Zlepšit koncovku měl střídající Doležal. Tlak Jablonce sice sílil, ale ve finální fázi byli domácí nepřesní, navíc se mezi tyčemi překonával hostující gólman Křížek.

    V 59. minutě vytěsnil Pospíšilovu ránu na roh. V 62. minutě spálil stoprocentní šanci Doležal, který byl zcela sám před brankou, hlavičkou ale trefil jen břevno a míč následně zamířil nad.

    V ojedinělé šanci Dynama se neprosadil Benát, jinak Jablonec pevně držel taktovku utkání, ale chyběl mu nápad v koncovce a kvalitní finální přihrávka. Kopic střílel nad, Rossiho hlavičku vytáhl Křížek a přesná nebyla ani Čížkova rána.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér  FK Baumit Jablonec): "Bohužel naše nemohoucnost v koncovce a výborný obětavý výkon celého mužstva Dynama v čele s brankářem Křížkem a stoperem Lengyelem, který měl magnet na hlavě, zapříčinily, že jsme ztratili dva body. Byť jsme si ve druhé půli vytvořili drtivý tlak a měli řadu šancí. Jenže v koncovce jsme málo agresivní, málo důrazní, nejsme tak silní. Dokážeme si sice šance vypracovat, ale pak je řešíme špatně, pomalu, je to jedno s druhým. Pokud tohle nezměníme, budeme si komplikovat i další utkání. Nedá se nic dělat, ztratili jsme dva body. Proti oslabenému soupeři jsme měli bodovat naplno."

    Luboš Urban (trenér SK Dynamo České Budějovice): "Jsme hodně spokojeni, vezeme si od těžkého soupeře bod. Utkání ovlivnila červená karta. K rozhodčímu se nemáme vyjadřovat, ale neodpustím si říci, že první žlutá pro Vošahlíka byla neskutečně přísná a po druhé musel ven. Poté jsme museli vsadit na defenzivu. V lize jsme už v deseti hráli proti Boleslavi a vyhráli, dnes jsme získali bod. Kluci to odmakali, dřeli, měli jsme trocha štěstíčka. Pozorně jsme bránili, věděli jsme, co od Jablonce očekávat. Hrál házenkářky zleva doprava, ale kluci dobře četli hru a centrované balony sbírali stopeři. Vydolovali jsme bod, stálo nás to neskutečně sil, ale fotbal je o gólech, ten jsme nedostali. Máme bod a ten bereme."


    FK Baumit Jablonec – SK Dynamo České Budějovice 0:0

    Rozhodčí: Ardeleánu – Mencl, Kubr.
    ŽK: Čížek – P. Novák, Vošahlík, Klesa.
    ČK: Vošahlík (2. ŽK)
    Diváci: 3 785

    Sestavy:
    FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Kysela, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, Pospíšil (77. Čížek), Mingazov (64. Crnkič) - Jun (58. Doležal) 

    SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec - Vošahlík, Volešák (79. Brunclík), Herzán, Benát (85. Hanzlík), Hora - Linhart (65. Kalod).


    FOTO: dynamocb.cz


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.