<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 18/10/2014, 17:00 | Synot Tip Aréna

    Góly


    Návštěva: 3 943 diváků (20 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž



    Slavia musela kvůli disciplinárnímu trestu za výtržnosti fanoušků uzavřít severní tribunu, kde sídlí "kotel". V Edenu tak v úvodu panovala poklidná atmosféra, protože nejvěrnější příznivci červenobílých začali na kraji hlavní tribuny fandit až po čtrnácti minutách.

    Možná i proto si Jablonec vytvořil v úvodních třech a půl minutách nevídaný počáteční tlak. Hned v první minutě z něj přišla Junova gólová šance, slávistický brankář Hrubeš ale hlavičku vyrazil.

    Pražané se postupně dostali do tempa a po jedenácti minutách mohli otevřít skóre. Balaj se řítil sám na gólmana Hrubého, ale jablonecký brankář dobře vyběhl a ve skluzu zasáhl.

    Pak přišly další velké možnosti Jablonce. Nejprve chyboval Juhar a mohl být rád, že se Mingazovovi při samostatném úniku zamotal míč, vzápětí si zaběhl na centr za obranu Novák a domácí znovu děkovali Hrubešovi.

    Velké šance se střídaly na obou stranách. Ve 24. minutě šel na hostujícího gólmana pro změnu Vukadinovič, který ve Slavii hostuje z Jablonce, Hrubý ale znovu zakročil.

    Po půlhodině hry otevřeli skóre aktivnější Severočeši. Novák namířil přímý kop zhruba z dvaceti metrů přesně k tyči a Hrubeš se za střelou jen ohlédl. Jablonecký obránce potvrdil šestým gólem v této ligové sezoně pozici nejlepšího týmového střelce.

    Slavia ale ještě do pauzy stihla srovnat. Na Juharův dlouhý nákop z půlky hřiště si ve 45. minutě naskočil Bílek a hlavou z poměrně velké dálky zaskočil Hrubého. Domácí stoper se v lize trefil téměř na den přesně poprvé po sedmi letech a ukončil dlouhou slávistickou sérii bez vstřelené branky, která se v nejvyšší soutěži zastavila na 388 minutách.

    Po přestávce Pražané zvýšili aktivitu, ale do velkých šancí se dostával Jablonec. V 57. minutě zasekl Mingazov a pálil těsně nad, o pět minut později po rohu hlavičkoval mimo Pernica.

    Oba týmy se snažily rozhodnout, ale vítězný gól už nevstřelily. Nejblíže k němu měl v 85. minutě jablonecký Pospíšil, který si navedl míč na střelu a poté ho famózním zákrokem vychytal Hrubeš.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha):
    Byť jsme chtěli začít utkání aktivně, opak byl pravdou. Vstoupili jsme tam svázaní, prvních pět minut jsem nevěřil svým očím, co se to děje. Jako bychom tam nebyli. Se štěstím jsme to přežili a pak jsme si na hru Jablonce zvykli. Jablonec je v pohodě, má spoustu technických hráčů a všichni viděli, že byl kombinačně zdatnější. Do půle jsme ale vyrovnali ze standardky, věděli jsme, že z nich máme šanci. Gól zvedl hráčům sebevědomí, ve druhé půli si začali víc věřit a Jablonec už to měl těžší. Některé šance jsme ještě přežili, ale i my jsme měli své situace. 

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): Myslím, že diváci viděli velice zajímavé utkání, mělo to tempo, náboj. Byli jsme fotbalovější než Slavia a určitě jsme měli tak o čtyři gólové šance víc. Slavia naopak byla důraznější a hrála jednoduše, vznikla z toho remíza. Mrzí mě, že jsme v úvodu špatně naložili s třemi šancemi, které jsme měli. Zápas by se pak vyvíjel jinak. Pokud nebudeme proměňovat šance, nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Navíc gól, který jsme inkasovali, byl velmi laciný. Standardka z půlky hřiště, balon letí dlouho a nikým nehlídaný Bílek nám dá ve 45. minutě gól. To by se stávat nemělo. Ten hráč měl osobního hlídače. Nedohodli jsme se, komunikace v té chvíli selhala. 


    SK Slavia Praha - FK Baumit Jablonec 1:1 (1:1)

    Branky:
    45. Bílek - 29. F. Novák.
    Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Hájek.
    ŽK: Baéz, Latka, Juhar, M. Černý - Rossi.
    Diváci: 3943.

    Sestavy:

    Slavia:
    Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Baéz - V. Vukadinovič (78. Piták), M. Černý (89. Kodr), Zmrhal, Prošek (61. Boudjemaa) - Balaj. Trenér: Beránek.

    Jablonec
    : V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (87. Kubista), Mingazov (62. Crnkič) - Jun (79. Mihalík). Trenér: Šilhavý.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.