<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    7. kolo, Základní část | pondělí 15/09/2014, 19:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 918 diváků (60 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž


    Zatímco Plzeň vstupovala do utkání s pocitem, že může odskočit svým pronásledovatelům, Liberec chtěl napodobit vysoké vítězství nad Baníkem. Už v páté minutě mohl zaútočit Šural, ale jeho slibnou šanci zastavil praporek sudího. Ten zůstal dole při sporné akci Plzně z deváté minuty. Vaněk střílel na branku a k odraženému míči se dostal Václav Pilař, který poslal svůj tým do vedení. Liberec se v dalších minutách otřepával z těžké rány.

    Toho Plzeň využila a mohla několikrát zvýšit svůj náskok. Chramosta nejprve z dobré pozice přestřelil a o chvíli později ztroskotal na pozorném Kolářovi. Obě mužstva předváděla pěknou podívanou a do šance se dostal také Liberec. Šural uvolnil Delarge, ale ten nepřekonal pohotového Kozáčika v brance Plzně. Ta po první půli vedla nejtěsnějším rozdílem, ale bylo jisté, že se domácí Slovan nedá lacino.

    Do druhé pětačtyřicetiminutovky ovšem vstoupila lépe Plzeň. Tentokrát ale udeřil domácí tým, když v 58. minutě utekl po pravé straně Josef Šural a střelou k přední tyči z velkého úhlu zaskočil Kozáčika. Oba týmy neubraly na aktivitě a draly se za vítězstvím. Západočeši se dokonce dožadovali pokutového kopu po souboji Karišika s Vaňkem, ale sudí Franěk do píšťalky nefoukl, tudíž se hrálo dál. V 71. minutě se v obrovské šanci objevil Pilař a pokusil se obstřelit brankáře Koláře, který pohotově vyrazil míč a zachránil svůj tým od pohromy.

    Neutekly ani dvě minuty a penalty se dožadovali domácí hráči. Tvrdý skluz Limberského proti Šuralovi zůstal nepotrestán a domácí zahrávali pouze rohový kop. Z něho neudeřili, ale po dalších dvou minutách měl gól na kopačce střídající Hadaščok. V klíčové situaci ovšem selhal. Následně sudí Franěk rozdal několik žlutých karet a utkání mířilo do finiše. V něm se ani jeden z týmů do zakončení nedostal a utkání skončilo zaslouženou remízou.

    Plzeň tak odskočila Spartě a Jablonci o jediný bod, zatímco Liberec zůstane na dvanácté příčce. Proti vedoucímu týmu tabulky ale předvedl parádní výkon.


    Ohlasy trenérů:

    Samuel Slovák (trenér FC Slovan Liberec): Zápas měl vysokou úroveň, napětí i výbornou kulisu. Musel se každému líbit. Samozřejmě jsme chtěli doma vyhrát, i když jsme věděli, že hrajeme proti velmi kvalitnímu týmu. Při troše štěstí se nám to mohlo podařit, protože jsme měli fáze hry, kdy jsme byli velmi nebezpeční. Ale to měla i Plzeň. Škoda, že jsme dostali gól ze standardní situace hned na začátku zápasu. Věděli jsme, že je mají silné, ale využili trošku naši mírnou nepozornost. Plus tam byla hraniční situace, možná ofsajd, možná ne. Doháněli jsme jednogólové manko, to se nám i podařilo nakonec smazat. Škoda, že jsme nezískali tři body, ale v kontextu utkání je remíza asi spravedlivá. Mužstvo ukazuje progres, myslím, že hrajeme dobrý fotbal. Byl jsem od situací ve vápně daleko, musím se podívat na video. Byly to rychlé akce, možná na hraně, ale rozhodčí se rozhodl, jak rozhodl."

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Chtěli jsme dnes vyhrát, byli jsme si dobře vědomí postavení v tabulce. Příprava na utkání nebyla po reprezentačním srazu jednoduchá, měli jsme hráče pohromadě jen tři dny. Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který se jeví ve zlepšení po nejistém začátku ligy. Soupeř byl dobrý, ale utkání jsme měli vyhrát, o tom jsem přesvědčený. Musím to hodnotit jako určitou ztrátu. Na druhou stranu v této fázi ještě není podstatné, jestli někdo vede o bod, dva nebo tři. Těch zápasů je ještě moc. Zejména v pasáži za stavu 1:0 jsme tam měli několik brejkových přechodů včetně sólového nájezdu Chramosty na bránu, kdy měl určitě vedení pojistit a pak bychom už dokráčeli k výhře. Bohužel potom přišla situace okolo vyrovnávací branky. Byl to specifický gól. Ostrý úhel a Matúš sám po zápase přiznal, že ho to zaskočilo. Naklonil se na centr a Šural ho překvapil. V závěru už to bylo těžké, Liberec vycítil šanci a šel za třemi body. V závěru měl určitý tlak, přesto jsme měli v druhé půli asi tři šance. Největší asi Pilař, kdy mladý brankář famózně podržel Liberec. Musíme koncovku pilovat, kdyby Chramosta byl tutový zabiják, už má deset gólů. Jsou tam určité deficity.


    FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)

    Branky: 58. Šural – 9. Pilař
    Rozhodčí: Franěk – Blažej, Vlasjuk
    ŽK: Delarge, Obročník, Pimpara, Karišik – Procházka, Hejda, Limberský, Řezník.
    Diváci: 5 918

    Sestavy:
    FC Slovan Liberec:
     O. Kolář – Coufal, Karišik, Pimpara, Fleišman – Delarge (65. Hadaščok), Pavelka, Obročník (56. Dydowicz), Frýdek (87. Mudra) – Ďubek, Šural. 

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Petržela (61. Hořava), D. Kolář, Pilař (89. Kovařík) – Chramosta (79. Tecl).


    FOTO: ČTK



    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.