<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    7. kolo, Základní část | sobota 13/09/2014, 20:15 | Na Stínadlech | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 10 460 diváků (61 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž



    Kouč domácích Zdeněk Ščasný vsadil na nezvyklou sestavu - tři defenzivní záložníky a Franciho Litsingiho v roli hrotového hráče. Nakonec to stačilo k bodu, což ale před utkáním se silným protivníkem bral. 

    První poločas žádnou branku nenabídl, ale směrem dopředu se aktivněji prezentovali domácí fotbalisté, kteří zahrozili hned v úvodu utkání. Nivaldovu dělovku brankář Bičík raději vyboxoval. Sparta se v úvodním dějstvím prezentovala prakticky pouze hlavičkou Lafatovy do náruče Tomáše Grigara, na druhé straně bylo nebezpečných situací víc.

    V 19. minutě zahrozily Teplice Vůchem, který po nápadité kombinaci s Litsingim a Nivaldem netrefil branku Sparty jen o pár centimetrů. Ve 36. minutě začal u aktivního Nivalda rychlý brejk Severočechů po levé straně, na jehož konci stál po milimetrovém pasu pod nohy Jan Krob. Utažený pokus teplického střelce posledních dní ale skončil pouze v boční síti Bičíkovy branky.  

    Poločasová přestávka prospěla hostům, kteří v úvodu druhé půle začali o mnoho lépe než v poločase prvním. První veliká šance Sparty přišla v 59. minutě, kdy po výborné Dočkalově přihrávce zkoušel štěstí střelou na vzdálenější tyč Ladislav Krejčí. V 81. minutě pak vystřihl fotbalovou lahůdku v podobě nůžek střídající Mahmutovič a Bičík měl plné rukavice práce, aby míč neskončil za jeho zády!

    I když se hrálo bez branek, víc než 10 000 diváků mělo stále na co koukat a tempo neopadalo. Série velkých příležitostí vyvrcholila o minutu později. Krejčí předvedl ukázkový náběh za teplickou obranu, ještě ukázkovější zpracování, jenže dobře vyběhnuvší brankář Grigar zmenšil reprezentačnímu záložníkovi střelecký úhel a míč tak skončil těsně mimo.

    Těsně před koncem hrací doby nevyužili hosté dvě velké šance. Tečovaný pokus Konatého skončil nad a přesně mířenou dělovku Dočkala vytáhl brilantním zákrokem Grigar.

    Ačkoli utkání nenabídlo žádnou branku, kvalita a několik gólových příležitostí nechyběly. Oba týmy se nakonec rozešly smírně a Teplice zůstávají jako jediný tým soutěže bez porážky.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Ščasný (trenér FK Teplice): Viděli jsme krásný fotbal se spoustou šancí, chyběly jenom góly. Přesně tímhle stylem jsme se Spartou hráli loni, jenom s trochu jinými hráči. Věděl jsem, že pokud chceme eliminovat její kombinační hru, musíme hrát takhle. Spartě jsme zavřeli strany, to platilo. Remíza je celkem spravedlivá, Sparta měla ve druhé půli víc šancí a ukázala, že má výborné mužstvo. My nedokázali hrát stejně dobře celých 90 minut. Litsingi a Nivaldo se k týmu připojili až na konci týdne. Neporazitelnost bych nepřeceňoval, bodově to moc poznat není. Ale po zápase se Spartou remízu bereme.

    Vítězslav Lavička (trenér AC Sparta Praha): Přijeli jsme s úmyslem tu odehrát dobrý zápas a mít tři body, ale tady se získávají velmi těžce. První poločas z naší strany nebyl podle našich představ, nenechali nás rozehrát a hráli hodně agresivní styl, s jednoduchými míči na hrot. Ta agresivita nám dělala problémy. První poločas vyzněl pro domácí, druhý naopak. Naše hra se zvedla, měli jsme dost šancí, které jsme nevyužili. Celkově to byl zápas velmi kvalitní. 


    FK Teplice - AC Sparta Praha  0:0 (0:0)
    Branky: Nikdo.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Jiřík
    ŽK: 79. Hošek, 89. Vondrášek, - 24. Matějovský, 68. Kováč, 78. Brabec 
    Diváci: 10 460

    Sestavy:
    FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, D. Jablonský, - Vůch, Matula (62. Hošek), Takács, Ljevakovič, Nivaldo (62. Mahmutovič) - Litsingi (78. Kapolongo).
    AC Sparta Praha: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Brabec, Nhamoinesu - Dočkal, Matějovský (76. Konaté), Vacek (60. Hušbauer), Mareček, Krejčí - Lafata.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO:
    ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.