<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    16. kolo, Základní část | neděle 30/11/2014, 17:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 089 diváků (89 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž



    Do souboje dvou nejofenzivnějších týmů ligy přitom vstoupil lépe domácí celek. Hosté po odpolední výhře Sparty v Jihlavě potřebovali k návratu do čela zvítězit a dlouho se nemohli dostat do tempa. Často chybovali ve středu pole a nabízeli tím Jablonci nebezpečné protiútoky.

    Po jednom z nich si aktivnější Baumit vytvořil ve dvacáté minutě první velkou šanci. Doležal vrátil míč pod sebe na Crnkiče, který nastoupil místo potrestaného Rossiho. Bosenský záložník ale z pozici na penaltě minul.

    Za pět minut přišla další jablonecká možnost. Kopic pěkně vysunul Romeru a hosté mohli děkovat brankáři Kozáčikovi, že jeho pokus zblízka nadvakrát zlikvidoval.

    Viktoria se rozehrála až po půlhodině. Pilař se řítil k brance, udělal svou typickou kličku na střed, ale pálil nad. Už v nastavení první půle pak jablonecký Kysela v poslední chvíli tečoval centr z přímého kopu před nabíhajícím Procházkou, který by jinak mohl uklidit míč do odkryté branky.

    Sedm minut po přestávce už ale hosté slavili vedení. Po chybě jablonecké defenzivy na polovině hřiště se Západočeši dostali do přečíslení. Kolář přesnou přihrávkou na zadní tyči našel Tecla a ten poslal míč do sítě. Pátým gólem se osamostatnil v čele týmové střelecké tabulky této sezony.

    Téměř vzápětí mohla Plzeň z dalšího rychlého útoku svůj náskok zvýraznit, jenže bývalý jablonecký záložník Vaněk trefil z voleje z ideální pozice jen gólmana Hrubého.

    Úvcdní gól zápasu pomohl a pár sekund mohli pro změnu slavit domácí vyrovnání, Kopicova vysoká hlavička přistála na břevně. V 66. minutě už se domácí záložník dočkal. Vystihl chybu v plzeňské rozehrávce, navedl si míč na střelu a přesným pokusem k tyči srovnal.

    Za deset minut mohl být domácí kapitán Hübschman rád, že za zákrok na Petrželu neviděl červenou kartu. V závěru se víc tlačila za vítěznou trefou Plzeň. Už se zdálo, že stav zůstane nerozhodný, když si v druhé nastavené minutě zpracoval centr ve vápně Řezník a střelou k tyči rozhodl.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Baumit Jablonec): "Samozřejmě jsem smutný, že jsme prohráli v takhle sledovaném utkání. Ještě ten gól v 92. minutě, o to víc to bolí. Na druhou stranu musím kluky pochválit, myslím, že jsme odehráli výborný první poločas. Dostali jsme Plzeň pod tlak, vytvořili jsme si asi tři gólové šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Ten způsob hry byl docela náročný a v druhém poločase se projevila zkušenost a šíře kádru Plzně. Kvitujeme ale to, že hráči chtěli vyhrát, chtěli být nebezpeční. Plzeň nás v závěru tou kvalitou přehrávala, ukázala se zkušenost v řešení toho finále. Zakopli jsme, ale porážky k tomu taky patří. Všichni viděli, že už jsme dál než v prvním zápase v Plzni. Jdeme správnou cestou."

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Určitě je to dobré, že přezimujeme první. Dneska na tom vítězství je nejcennější, že jsme Jablonec oddálili. Toužíme být co nejvýš, třetí místo by se nám po podzimu nelíbilo. Zisk 38 bodů je slušný výsledek. Přijímáme to vítězství s pokorou a bez euforie, považuji ho za šťastné. Musím smeknout před hráči, tajili jsme to, ale každý druhý máme v Plzni virózu. Asi to bylo na úvodní půlhodině vidět, že nejsme úplně fit. Jablonec byl napumpovaný energií, motivací domácího prostředí a postavením v tabulce a v první půlhodině byl lepším mužstvem. Některé situace jsme přestáli a na konci poločasu jsem cítil, že pro nás v tunelu začíná na konci blikat světlo. Dostávali jsme se do hry a druhá půle už byla v pořádku. 


    FK Baumit Jablonec - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:0)

    Branky: 66. Kopic - 52. Tecl, 90.+2 Řezník.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Mencl.
    ŽK: F. Novák, Hübschman, Mingazov - Kovařík.
    Diváci:
    5089.

    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Hübschman - Kopic, Mingazov (90. Mišůn), M. Pospíšil, Crknič (71. Jun) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela, D. Kolář (81. Bakoš), Pilař (74. Rajtoral) - Tecl (89. Holenda). Trenér: M. Koubek.

    PSALI JSME:


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.