<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    16. kolo, Základní část | sobota 29/11/2014, 17:00 | Všesportovní stadion

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 917 diváků (27 % z kapacity 7 000)
    Video


    Reportáž



    První poločas vůbec nevypadal jako souboj týmů bojujících o udržení. Hrál se velmi rušný fotbal, oba celky se snažily o útočnou hru. Hradec byl živější, i když první šanci mělo Brno. Gólman Koubek zaváhal při odkopu, trefil útočníka Moukanzu, ale odražený míč stačil ještě před brněnským hráčem sebrat.

    Po čtvrthodině otevřeli skóre domácí. Nejaktivnější muž první půle Kotiš poslal do úniku rychlého Štípka, který v klidu přehodil vybíhajícího brankáře Hladkého. Pro kmenového hráče Plzně to byla první branka v dresu východočeského klubu.

    Poté přicházely příležitosti v rychlém sledu. Střelu hostujícího Lutonského chytil Koubek, domácí Halilovič po Štípkově úniku a zpětné přihrávce netrefil prázdnou bránu. Kotišovu střelu pak zlikvidoval gólman Hladký.

    K vyrovnání pomohli Brnu sami domácí, ve 33. minutě jim doslova darovali penaltu. Po rohovém kopu totiž Mareš hlavičkou nešikovně vrátil míč před vlastní bránu, kde se k němu dostal Buchta, jehož fauloval Kotiš. Brněnský kapitán Zavadil penaltu v klidu proměnil - míč poslal ke Koubkově levé tyči, zatímco brankář skočil doprava.

    Hradec se po pauze snažil o vítězný gól, remíza totiž v jeho situaci nic neřešila. Důkazem toho bylo i počínaní kapitána Rolka, jenž se z postu stopera často vysouval až na hrot útoku.

    Domácím se snaha vyplatila v 59. minutě, kdy Halilovičův centr z přímého kopu proměnil hlavičkou útočník Dvořák. Pro nejlepšího střelce "Votroků" to byl už šestý podzimní ligový gól, z dvanácti tref svého celku nastřádal přesně polovinu.

    Od té doby se domácí zaměřili na defenzivu a hosty do šancí nepouštěli. Výjimkou byla Brigantova příležitost, proti němuž však Koubek perfektně vyběhl. Naopak Východočeši sami měli několik možností definitivně potvrdit výhru, rychlé protiútoky však prakticky pokaždé pokazili nepřesnou finální přihrávkou. Zaujal tak jen Štípkův prudký volej a Halilovičova gólovka v poslední minutě. V obou případech zasáhl Hladký.


    Ohlasy trenérů:

    Róbert Barborík (trenér FC Hradec Králové):
     Musím poděkovat chlapcům za výkon, byla tam vidět velká touha po vítězství. Soupeř měl šance, ale to my taky. Myslím, že jsme byli o ten gól lepší. Obě naše branky padly po hezkých fotbalových akcích, i když ta druhá po standardní situaci. Musíme se divákům omluvit za nízký bodový zisk a poděkovat jim, jak nás tentokrát podporovali. Dá se říct, že dotáhli kluky k vítězství.

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého vzhledem k postavení Hradce a jeho bodovému zisku. Navíc šli domácí v posledních zápasech nahoru, což se potvrdilo. Přesto jsme mohli uspět, ale naše efektivita v útočné fázi není dobrá, což víme dlouhodobě. K tomu jsme udělali hrubé chyby v defenzivě, čehož soupeř dokázal využít. Vítězství Hradce je zasloužené.


    FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

    Branky: 15. Štípek, 59. P. Dvořák - 33. Zavadil z pen.
    Rozhodčí: Houdek - Moláček, Ratajová.
    ŽK: Malík, Hladký (oba Brno).
    Diváci: 1917.

    Sestavy:

    FC Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Rolko, Plašil - P. Mareš - Štípek (88. P. Čermák), Trubač (79. Vaněček), Kotiš (90. Chleboun), Halilovič - P. Dvořák. Trenér: Pilný.

    FC Zbrojovka Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster, Lutonský - Malík (84. Slančík), Buchta - Vávra (61. Brigant), Zavadil, Sýkora (66. Hyčka) - Moukanza. Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fchk.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.