<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    6. kolo, Základní část | neděle 31/08/2014, 17:00 | Doosan Aréna

    Návštěva: 10 946 diváků (94 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž




    Plzeň musela na poslední chvíli udělat změnu v sestavě, když se při rozcvičce zranil stoper Hubník a místo něj šel do hry Hejda. V záloze pak dostal šanci Vaněk. Změny udělala i Dukla. Do branky se poprvé v sezoně postavil Rada, který nahradil Chudého a rozhodně se nenudil.

    Domácí si od začátku vytvářeli tlak a často se pouštěli do zakončení, podobně jako před týdnem na Slavii však dopláceli na malou efektivitu. Když už Chramosta míč dostal do sítě, stalo se tak z těsného ofsajdu.

    To Dukla využila první šanci. Levý bek Matěj Hanousek se prohnal kolem čerstvého reprezentanta Řezníka, poslal před branku centr a francouzský útočník Beauguel využil svých dlouhých nohou, předskočil obránce a špičkou tečoval míč do sítě.

    Plzeň se poté snažila o vyrovnání, ale zahazovala i ty nejvyloženější šance. Chramosta se dostal za obranu a sám před gólmanem poslal míč metr vedle. Zklamal i v další šanci a vedle pálil také Kolář.

    Vaněk v akrobatické pozici trefil jen brankáře Radu a Limberského přímý kop rozehraný ve stylu plážového fotbalu tečovala zeď mimo. V závěru poločasu naopak mohla své vedení navýšit Dukla, ale Karavajevova střela skončila těsně vedle a Bergra vychytal ve velké šanci Kozáčik.

    Plzeň se dočkala až v úvodu druhé půle. Chramosta tentokráte nahrával do malého vápna a Vaněk zblízka protlačil míč do sítě.

    Domácí se v utkání několikrát pokoušeli o poměrně netradiční rozehrávky standardních situací a jedna z nich jim nakonec přinesla vítězný gól. Procházka se dlouho tvářil, že bude sám rozehrávat přímý kop ze 35 metrů, nakonec se však rozeběhl do vápna, obránci Dukly jeho pohyb nezachytili a plzeňský stoper po Hrošovského centru hlavou rozhodl.

    Hned vzápětí navíc Plzni vyšel brejk po přímém kopu Dukly. Kozáčik dlouhým výhozem poslal do sóla Pilaře, kterého musel Mareš zastavit jen faulem a rozhodčí mu v 64. minutě ukázal červenou kartu. Definitivně rozhodnout mohl Pilař, ale ve vyložené šanci rovněž minul. Oslabená Dukla už se však nezmohla na odpor. Nepomohl jí ani Španěl Néstor, který v lize naskočil poprvé od vážného zranění ze zimní přípravy.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (FC Viktoria Plzeň): Můžu být stručný. Jsme rádi, že jsme před pauzou zvítězili. Herně jsme obstáli od začátku, sami jsme si komplikovali život spalováním šancí. Trošku se nám zaseklo proměňování šancí. Těch si sice vytváříme dost, ale neproměňujeme je a je to náročné fyzicky i psychicky. Mohli jsme sice po prvním poločase vést třeba 3:1, ale také prohrávat 0:2. Kozáčik nás tam podržel, nám poté mohlo rychlé vyrovnání po poločase. Není jednoduché pochytat všechny brejky soupeřů, když hrajeme takto nahoře. Beauguel nás tam zlobil celý zápas. Cením si, že jsme dokázali výsledek otočit. Věřím, že ty tři body jsou zasloužené.

    Luboš Kozel (FK Dukla Praha): Já mám takové smíšené pocity. Jsem spokojený s prvním poločasem a tím, jak jsme do utkání vstoupili. Dali jsme gól, ale Plzeň byla lepší a to jsem samozřejmě viděl. To vedení tedy bylo z naší strany do určité míry šťastné. Chtěli jsme chytit také začátek druhého poločasu, ale dva hráči nám tam utekli a dokázali vyrovnat. My jsme byli nabuzení z minulého utkání a chvílemi se nám i dopředu dařilo, více ze hry ale měla Plzeň. Mrzí mě, že rozhodly naše dvě chyby po standardních situacích.


    FC Viktoria Plzeň - FK Dukla Praha 2:1 (0:1)
    Branky: 49. Vaněk, 61. Procházka - 23. Beauguel.
    Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Fišer.
    ŽK:
    Řezník, Vaněk - Matěj Hanousek, Vorel, Štetina, Manzia.
    ČK:
    64. Jakub Mareš (Dukla).
    Diváci: 10.946.

    Sestavy:
    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (82. Hořava), D. Kolář, Pilař (90. Kovařík) - Chramosta (74. Tecl). Trenér: M. Koubek.
    Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka (84. Manzia), Marek Hanousek, Považanec (68. Čajič) - Berger (79. Néstor), Beauguel, Jakub Mareš. Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.