<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo, Základní část | sobota 30/08/2014, 20:15 | Městský stadion Mladá Boleslav | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 823 diváků (96 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Slavia, posílená minulou výhrou nad Plzní, vstoupila do utkání velmi dobře. Hrála aktivně a v 7. minutě využila velké chyby domácího obránce Rosy. Ten obral o míč protihráče a chtěl přihrávat brankářovi Hruškovi, jenže do malé domů nedal razanci, míč sebral
    Škoda a elegantním obloučkem přehodil vybíhajícího Hrušku. Pro útočníka Slavie to byl již šestý gól v sezoně a znovu se osamostatnil na čele tabulky střelců.

    Ráz utkání se však změnil ve 25. minutě, kdy Škoda musel ze zdravotních důvodů střídat a nahradil ho Balaj. "Už v týdnu jsem měl problémy s podkolenní šlachou. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale jelikož jsem kvůli tomu musel střídat, tak to není nic příjemného," řekl o poločase České televizi Škoda. Bez něj se Slavia začala dostávat pod tlak.

    Mladá Boleslav hrozila hlavně ze standardních situací, ale Wágnerovu hlavičku po rohu odvrátil na brankové čáře stojící Gecov a Ščuk o chvíli později mířil hlavou vedle. Bosenský záložník si to však vynahradil ve 39. minutě. Ďuriš propasíroval míč přes Černého na Ščuka, který měl ve vápně trochu prostoru a propálil Hrubeše.

    Slavia musela do poločasu ještě jednou nuceně střídat, jelikož Nitrianskému v souboji přišlápl koleno Skalák a pravý bek nemohl kvůli postranním kolenním vazům pokračovat. Faul byl však odpískán na mladoboleslavského hráče, následoval přímý kop, po kterém vznikl ve vápně Slavie závar, a Navrátil zblízka doklepl míč do sítě. Byl to pro něj první gól v české lize po téměř čtyřech letech.

    Hosté mohli srovnat hned po pauze, ale Latka byl v ofsajdu a sudí tak gól nemohl uznat. Smůla Slavie pokračovala i nadále. Půlhodiny před koncem totiž trenér Beránek potřetí vystřídal, o pět minut později si však poranil kotník i stoper Bílek. Sice se vrátil se sebezapřením do hry, ale jeho pohyb byl hodně omezen a jen tak stínoval v útoku. Slavia tak v podstatě dohrávala v oslabení.

    Mladá Boleslav měla několik šancí definitivně rozhodnout, ale Skalák mířil mimo a Navrátil nestihl využít chybu brankáře Hrubeše, kterému vypadl míč. Slavia však ze závěrečné snahy o tlak nic nevytěžila a už poosmé za sebou darovala Mladé Boleslavi body.


    Ohlasy trenérů: 

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Už se to pomalu stává tradicí. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, jenže soupeři darujeme to, že se dostane tak snadno do vedení. Hlavou mi proběhlo, aby se neopakoval poslední domácí zápas s Duklou. I po tom průšvihu jsme ale byli ve hře a dokázali jsme díky dvěma vyhraným soubojům vyrovnat. V závěru první půle jsme se navíc dokázali dostat do vedení. Slavia měla trochu smůlu v tom, že musela dvakrát střídat, pak potřetí a potom se jim zranil Bílek. Měli tam nějaké závary, ze standardek jsou nebezpeční, dali z nich polovinu gólů. Mrzí mě jenom to, že jsme z nějakého brejku nepotvrdili vítězství třetím gólem. 

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): Z mého pohledu agresivní zápas s mnoha souboji, jak na zemi, tak ve vzduchu, s množstvím žlutých karet. Vstoupili jsme do něj poměrně aktivně a dali gól. Bohužel jsme na můj vkus obdrželi lacinou branku, kdy jsme prohráli tři osobní souboje za sebou. Postihlo nás to, že tenhle zápas hrála zranění proti nám. Museli jsme střídat Škodu, Nitrianského a o půli chtěl střídat ještě Petr, který měl žaludeční problémy. Poprosili jsme ho, aby ještě patnáct minut vydržel. Pak jsme tam dali Pitáka a zranil se Bílek. Bohužel jsme dohrávali v deseti, přesto musím smeknout před našimi hráči. Do konce se rvali o to, aby udělali aspoň bod. 


    FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (2:1)
    Branky: 39. Ščuk, 45.+2 Navrátil - 7. Škoda.
    Rozhodčí: Franěk - Urban, Hájek.
    ŽK: Navrátil, Šisler, Bartl, Rosa - Gecov, Dostál, Piták, Balaj, V. Vukadinovič.
    Diváci: 4823.

    Sestavy:
    Mladá Boleslav: Hruška - Bořil (73. Bartl), Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Tavares - Skalák, Šisler (87. Magera), Ďuriš (85. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
    Slavia: Hrubeš - Nitrianský (45.+1 Dostál), Bílek, Latka, Dobrotka - Gecov, Zmrhal - V. Vukadinovič, M. Černý, Petr (61. Piták) - Milan Škoda (25. Balaj). Trenér: Beránek.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.