<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo, Základní část | pátek 21/11/2014, 20:15 | Městský stadion Mladá Boleslav | Slovak Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 827 diváků (37 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž



    Oba soupeři postrádali několik hráčů. Přetrvávající problémy se zády nepustily do hry kanonýra Slovácka Doška, jehož znovu zastoupil Dočekal. Domácím ze zdravotních a disciplinárních důvodů chyběli obránci Smejkal, Rosa, Bartl a Kysela, takže poprvé dostal v lize příležitost Geissler.

    Boleslav začala aktivně, v úvodu to zkoušela hlavně po křídlech, ale několik centrů Skaláka hostující obrana odvrátila. Vyložené šance scházely a Středočeši často zakončovali z dálky. Ščuk však dvakrát ze střední vzdálenosti minul.

    Hrušku výrazněji ohrozil až po půl hodině hry Dočekal, jenže hlavou také přestřelil. V nadějnější pozici byl pět minut před pauzou Kerbr, ale na hranici šestnáctky nevyužil volný prostor a netrefil branku. První poločas zakončil aktivní Skalák, jeho centr ovšem Ďuriš nedokázal dorazit u zadní tyče.

    Druhý poločas začal nadějnou pozicí Valenty, jehož pokus brankář Hruška vytáhl na roh. Pak byl hodně vidět Wágner. V 54. minutě boleslavský útočník nejprve trefil tyč a z následného rohu o minutu později hlavou otevřel skóre a připsal si šestý ligový zásah v sezoně.

    Druhý gól mohl přidat Wágner o deset minut později, ale tentokrát jeho střelu ze dvanácti metrů Heča reflexivně vyrazil. Díky mnoha standardním situacím měli nadále převahu domácí a v 76. minutě využili další roh, když Ďurišova hlavička obloučkem zapadla k tyči.

    Závěrečných pět minut Slovácko muselo dohrát v deseti, protože se mu po trojím střídání zranil Valenta. Boleslav tak doma vyhrála šesté z osmi ligových duelů v tomto ročníku.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (trenér FK Mladá Boleslav): Ze dvou důvodů jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. Měli jsme problém se složením sestavy, v posledních čtrnácti dnech nám vypadlo hodně hráčů a další tři měli reprezentační povinnosti, takže se vrátili dva dny před zápasem. Navíc jsme body potřebovali. Zápas jsme měli celkem pod kontrolou. Byla otázka času, jestli se dokážeme prosadit. Dostávali jsme se k centrům z pravé strany, ale finální fáze byla žalostná, s tím jsme měli problém. Ve druhém poločase jsme zpřesnili hru a dvakrát jsme se prosadili po standardkách. Věděli jsme, že by to mohla být zbraň a dvakrát jsme ji využili.

    Svatopluk Habanec (trenér 1.FC Slovácko): Prvních patnáct minut jsme vstoupili do utkání bojácně, ale po vyvinutém tlaku domácích byla první půle víceméně vyrovnaná, s takovými pološancemi. Ve druhé půli jsme se představili jako stádo ovcí, které jde na porážku. Neviděl jsem v našem mužstvu žádného rafana, který by se šel poprat do soubojů. Někteří hráči snad dokonce byli spokojení, že byli vystřídaní. To se mi vůbec nelíbí a budu z toho muset udělat jednoznačné závěry. Nástup do sezony byl dobrý, ale nyní už jsme měsíc jak píchlá kola. Před zápasem s Bohemkou uděláme všechno pro to, abychom alespoň některým hráčům zmobilizovali hlavy, protože s některými se asi budeme muset rozloučit. Výkon je pro mne zklamáním.


    FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)

    Branky: 55. Wágner, 76. Ďuriš 
    Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Peřina 
    ŽK: Bořil - Valenta, Hlúpik, Havlík
    Diváci: 1827

    Sestavy:

    Ml. Boleslav: Hruška - Geissler, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk (90. M. Vukadinovič), Tavares - Skalák (87. Mehanovič), Magera (72. Lalkovič), Ďuriš - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

    Slovácko: Heča - Kuncl, Břečka, T. Rada, Reinberk (82. Košút) - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (68. Havlík), Kerbr - Dočekal (62. Hlúpik). Trenér: Habanec.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.