<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    9. kolo, Základní část | sobota 27/09/2014, 15:00 | Městský fotbalový stadión

    Návštěva: 6 492 diváků (60 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž



    Úvodních 25 minut provázela před zraky reprezentačního trenéra Pavla Vrby oboustranně pozorná defenzivní taktika. Brňané si důkladně přebírali soupeře, rychlonohého Petrželu osobně střežil Lutonský a stoper Košťál nenechal prostor k zakončení Chramostovi na hrotu útoku.

    Brněnský záměr udržet čisté konto ale dostal po faulu Lutonského na Petrželu v pokutovém území trhlinu. Kolář s jistotou penaltu proměnil a po úvodní brance dostala hra spád.

    Domácí více otevřeli hru a ve 31. minutě po Fischerově centru a Vávrově nepřesné střele stačil u tyčky číhající Brigant vstřelil svou první ligovou branku. Těsně před koncem poločasu Brno nečekaně otočilo skóre. Lutonský prošel po levé straně a sólo zakončil přesnou trefou do horního růžku plzeňské branky.

    Kouč hostů Koubek do druhého poločasu místo nedůrazného Chramosty nasadil Tecla. Tah mu vyšel, v 52. minutě se Tecl protáhl mezi domácími zadáky a vyrovnal. Potvrdil tak, že se mu v zápasech proti Brnu střelecky daří.

    Domácí ztratili oproti úvodnímu poločasu střed pole, už se jim nedařilo zakládat jednoduché útočné akce a režii zápasu převzala Plzeň. Z převahy vstřelil v 61. minutě vítězný gól Řezník.

    Po další chybě v rozehrávce zachránil Brňany brankář Hladký, který chytl sólový útok Koláře. V závěrečné čtvrthodině se ještě Zbrojovka zvedla k chvilkovému náporu, ale Šumberovi a Moukanzovi chybělo více přesnosti k vyrovnání a Plzeň si už těsné vítězství uhájila. Poslední dvě minuty navíc domácí dohrávali bez vyloučeného Moukanzy.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (trenér FC Zbrojovka Brno): Bohužel se naplnil scénář, který jsem avizoval už před zápasem. Se soupeřem, jakým je Plzeň, nesmíme udělat individuální chyby, kterými nabídneme lehké góly. Protože dát jim branku je mnohem složitější. Po zbytečné penaltě se nám podařilo utkání do poločasu otočit. Mrzí mě druhý gól, který padl po kumulaci chyb a nezafungovala spolupráce mezi Košťálem a brankářem Hladkým. V závěru jsme měli dvě dobré příležitosti. Jednu Sýkora a druhou Moukanza. Ovšem musím dodat, že jsme počítali s tím, že nás Plzeň ve druhém poločase pod tlak dostane."

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Jsem spokojen hlavně s třemi body. Náš výkon měl značné rezervy. Nevím, čím si vysvětlit, že jsme vstoupili do zápasu mdle a ospale. Jediné zdůvodnění hledám v tom, že jsme měli náročnější program, hráli ve středu pohár v Táborsku. Měli jsme v pátek složitou cestu po dálnici do Brna. Jedině to může být příčinou toho, že jsme začali bez pohybu, bez nasazení, bez agresivity v osobních soubojích. Možná hráči podcenili vývoj, když jsme získali vedení. Pravděpodobně si mysleli, že to může jít samo. To ve fotbalu nefunguje. Přitom jsme věděli, že je Brno ve velice dobrém rozpoložení. Když lapidárně zhodnotím náš výkon v prvním poločase, tak to byla žužlárna. V kabině jsme na to reagovali určitou rétorikou. Překlopili jsme dvěma góly zápas, vytvořili jsme si nápor. Závěr jsme s velice dobrým soupeřem ustáli ze všech sil.


    FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Plzeň 2:3 (2:1)
    Branky: 31. Brigant, 45. Lutonský - 26. D. Kolář z pen., 52. Tecl, 61. Řezník.
    Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Kubr.
    ŽK: Hladký, Košťál, Sýkora, Lutonský, Schuster, Moukanza - Hejda, Horváth.
    ČK: 90. Moukanza.
    Diváci: 6492.

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Hladký - Malík, Košťál, Schuster - Hyčka, Fischer (81. Jugas), Zavadil, Lutonský - Brigant (71. Šumbera), Vávra (64. Moukanza), Sýkora. Trenér: Kotal.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (83. Horváth), D. Kolář (78. Hořava), Pilař - Chramosta (46. Tecl). Trenér: M. Koubek.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.