<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | sobota 27/09/2014, 14:00 | Střelecký ostrov

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 2 854 diváků (43 % z kapacity 6 681)
    Video


    Reportáž



    České Budějovice začaly velmi vlažně a za celý první poločas nedokázaly ohrozit branku Příbrami. Ani hosté nepředváděli fotbalový festival, ale na rozdíl od soupeře se dostávali do šancí a hned z první příležitosti dokázali skórovat.

    Jihočeši ve 26. minutě nejprve ubránili roh Příbrami, ale Linhart jen pár metrů za pokutovým územím přišel o míč a hosté jej ihned poslali zpátky před branku Křížka. Herzán na centr nedosáhl a tak míč propadl k volnému Josefu Hnaníčkovi. Ten měl dost času na přípravu střely a ranou ke vzdálenější tyči překonal českobudějovického brankáře.

    Pokud diváci čekali, že inkasovaný gól Dynamo probere, mýlili se. České Budějovice i nadále pokračovaly v ospalém tempu bez herních nápadů a Příbram je za to do přestávky málem potrestala ještě jednou. Po rychlém útoku přihrál Pilík míč volnému Fillovi, jenž však na moment zaváhal se zakončením a domácí hráči dokázali jeho pokus zablokovat.

    Do druhé části se Dynamo pustilo s větším elánem a dostalo se i do dobré příležitosti. Jenže Linhart po Herzánově přihrávce mířil nad břevno. Ovšem nebezpečnějším týmem zůstávala Příbram. Fillo v dobré příležitosti přestřelil a Zemanovu ránu vyrazil na roh Křížek.

    Třetí příležitost ve druhém poločase už hosté využili. Kramešovu střelu Křížek v 59. minutě vyrazil před sebe, českobudějovický gólman pohotově reagoval i na Řezníčkovu dorážku, ale volný Martin Sus už míč pohodlně poslal do branky. Jihočechy pak definitivně potopil jejich bývalý hráč Jakub Řezníček. Zemanovu ránu Křížek vyrazil, ale příbramský útočník byl u míče první a snadno přidal třetí gól.

    Českým Budějovicím tak hrubě nevyšla odveta za zápas v předminulé sezoně, který prohrály z kontroverzní penalty 0:1. Kouč hostů Pavel Tobiáš se navíc mohl radovat z triumfu nad svým bývalým klubem. 


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Urban (trenér SK Dynamo České Budějovice): Výsledek je pro nás obrovské zklamání. Na utkání jsme se připravovali, přesně tímhle stylem se prezentovala Příbram před týdnem v Jihlavě. Věděli jsme, že bude hrát ze zahuštěného bloku a chodit do otevřené obrany. Soupeř nás ale předčil úplně ve všem a nejvíc nás zlobila čtyřka Pilík, Fillo, Zeman, Řezníček. Utkání dala ráz první branka, kdy Zdeněk Linhart udělal strašnou chybu a ztratil míč. Byl to zkrátka výbuch po všech stránkách. Musíme si zápas rozebrat a pokusit se to odčinit. Tohle byl náš nejhorší výkon v sezoně.

    Pavel Tobiáš (trenér 1.FK Příbram): Věděli jsme o soupeři téměř vše, věděli jsme, kde má silnou stránku a kde slabinu. Důležitý byl první gól, protože jsme si uvědomovali, že České Budějovice mají druhé poločasy horší. Po přestávce jsme už pak dominovali technicky i takticky. Před svým příchodem k mužstvu jsem si říkal, že musíme aspoň jeden ze dvou zápasů v Jihlavě a v Českých Budějovicích vyhrát, abychom udrželi naději. Dvě výhry, které jsme získali, jsou nadstandard.


    SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 0:3 (0:1)
    Branky: 26. Hnaníček, 58. Sus, 68. Řezníček.
    Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný.
    ŽK: Kalod, Herzán - Hnaníček.
    Diváci: 2854.

    Sestavy:

    SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, P. Novák, Lengyel, Machovec - Koreš (54. Hanzlík), Benát, Herzán, Hora - Linhart (62. Funda), Kalod. Trenér: Urban.

    1.FK Příbram:
    Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Krameš, Hnaníček, Fillo (86. T. Krbeček), Pilík (90. Tarczal), Zeman (79. Jiří Mareš) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.