<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo, Základní část | sobota 23/08/2014, 20:15 | Synot Tip Aréna | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 003 diváků (57 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž

    Začátek utkání řídili převážně hosté, kteří se dokázali natlačit na polovinu domácího celku, a ten se musel bránit velkému množství plzeňských nájezdů do vápna. Slávisté spoléhali na rychlé brejky, které nezužitkovali Škoda, Vukadinovič ani Juhar. První velkou šanci utkání si vybojoval Pilař, který se z levé strany stahoval na střed a z hranice velkého vápna prověřil Hrubeše. Ten velice pohotově zasáhl a připsal si skvělý zákrok, kterým podržel své mužstvo. Na druhé straně se na Kozáčika řítil osamocený Škoda, jehož křižná rána zamířila mimo plzeňskou svatyni.

    Aktivita byla k vidění na obou stranách, ve druhé půlce první půlhodinovky se sešívaní dostali více do hry a dokázali ohrozit brankáře Plzně. Nejdříve se na výlet vydal Vukadinovič, který se dral do zakončení, posléze Juharův centr našel pouze vyběhnutého Kozáčika. Do přečíslení se následně dostala Viktoria, ovšem Petržela vzal zodpovědnost na svá bedra a vyzkoušel Hrubešovu pozornost, ten jeho zakončení bez problémů chytil.

    Po půl hodině hry si vypracovali obrovskou příležitost hráči Plzně, když nikým nehlídaný Kolář vyskočil nejvýše a hlavou trefil břevno. Do stoprocentní šance se ve 32. minutě dostal Vukadinovič po chybě hostujícího kapitána, jenže slávistický forward tváří v tvář Kozáčikovi trefil slabou střelou pouze jeho. Závěr prvního poločasu byl z obou stran kombinační, ale ani Slavia, ani Plzeň nedokázala zahrozit natolik, aby se z akce stala ta gólová.

    Po přestávce se do hry vrhly oba celky aktivně. Lepší nástup měla ovšem Plzeň, která v úvodu domácí celek zatlačila. Po deseti minutách hry se hosté dožadovali penalty, když Nitrianský zahrál rukou přímo na hranici velkého vápna a sudí Zelinka odpískal přímý kop. Velkou příležitost západočeští fotbalisté nevyužili, jelikož Procházka trefil pouze slávistickou zeď.

    Velkou šanci měl na kopačce Kolář, kterému míč prostrčil Procházka, ovšem na Hrubeše nedokázal vyzrát. Nádherný centr na zadní tyč vyslal od rohového praporku Vukadinovič, jehož točený míč umístil do plzeňské brány Jaromír Zmrhal. Slávisté se po vstřelené brance herně zvedli a dobře bránili útočné ataky hostů. Prudký centr Hrošovského pak na hrací ploše nezastihl Petržela. Sérii velkých příležitostí si vydobyla Viktoria, která nejdříve z přímého kopu obstřelila zeď a následně Bakoš trefil technickou střelou pouze tyč.

    Další šanci zlikvidoval Nitrianský, když vykopl míč z prázdné brány a do třetice se po rohovém kopu blýskl bravurním zákrokem Hrubeš, jenž vyškrábl prudkou hlavičku Koláře. Řezníkovo zakončení špičkou kopačky mířilo k tyči, tam podruhé dobře zasáhl Nitrianský, který společně s Hrubešem zachránil situaci. Poslední minuty se odehrávaly převážně v režii Slavie, a to především co nejdále vlastního vápna. V poslední vteřinách se ukázal skvělý Hrubeš, který nedovolil soupeři vyrovnat.


    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Beránek (trenér SK Slavia Praha): Hráli jsme proti vynikajícímu týmu, který byl fotbalově lepší. To viděli všichni. První poločas jsme pustili do jediné šance Pilaře, kdy nás stejně jako v celém zápase podržel Hrubeš. V druhém poločase jsme do toho gólu měli kompaktní blok a nebyly šance. Pak jsme dali gól a to byl signál pro Plzeň, aby vystupňovala obrátky. Postupný útok umí velmi dobře. Bylo tam několik situací, kdy jsme něco řešili se štěstím, někdy nás podržel gólman. Nakonec z toho bylo vítězství vůle, pracovitosti. Hráči hráli na krev, krev se objevila i po utkání. Nakonec jsme byli odměněni fotbalovým pánem bohem. Nechtěl bych to nijak nadhodnocovat. Měli jsme těžkého soupeře a mohlo se stát, že prohrajeme. Plzeň můžeme porazit, ale v současné době ne porážet v každém utkání. Jsme soudní. Samozřejmě nejsme hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme. Ale já jsem pořád na zemi. Viděl jsem spoustu věcí, které můžeme zlepšit.

    Miroslav Koubek (trenér FC Viktoria Plzeň): Pro nás je to nepochybně v aktuálním vývoji ligy ztráta, určitě zbytečná. Utkání jsme prohrát neměli, ale musíme pokračovat dál. První poločas jsme měli problémy určitého rázu s očekávanou agresivitou Slavie a s jejími protiútoky. Chybělo mi větší procento vyhraných soubojů. Chtěl bych zvětšit agresivitu, v tomhle některé typy musejí přidat. V první půli bylo utkání vyrovnané, v druhé půli jsme jsme přebrali otěže a v ten moment inkasovali. To je kaňka zápasu. Udělali jsme zbytečnou chybu, nemělo vůbec dojít k tomu rohu. S Radimem (Řezníkem) jsem mluvil, říkal, že to chtěl uhrát fotbalově. Věděli jsme, že Slavia nás může ohrozit nejvíc ze standardek, protože má výškovou převahu. Bohužel jsme to nezvládli. Když už jsme z toho tlaku a šancí, které jsme si vypracovali, nedali gól, neměli jsme aspoň inkasovat. K tématu mého působení ve Slavii už bych se nevracel. Mrzí mě každá porážka, tahle ne proto, že jsem tady působil, ale kvůli tomu, jak k ní došlo.


    SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

    Branky: 66. Zmrhal.
    Rozhodčí: Zelinka - Jiřík, Hock.
    ŽK: Nitrianský, Baéz, Latka, Škoda, Vukadinovič - Procházka, Hořava, Hubník.
    Diváci: 11 003.

    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Baéz (90. Kodr) - Vukadinovič (85. Petr), Zmrhal, Gecov (62. Dobrotka), Černý - Škoda.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hořava (71. Vaněk), Hrošovský - Petržela, Kolář, Pilař (85. Tecl) - Chramosta (63. Bakoš).


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.