<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 09/08/2014, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Návštěva: 3 515 diváků (62 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž



    Domácí Baumit začal velice aktivně, na začátku 3. minuty přišla první šance. Filip Novák vypálil přízemní střelu, kterou Heča dokázal vytěsnit na roh.

    V 19. minutě se stal důležitý moment. Z utkání musel odstoupit zraněný Libor Došek, který se o několik minut dříve střetl ve vzdušném souboji s jabloneckým brankářem. A v dalším vývoji duelu hostujícímu celku jeho kapitán znatelně chyběl.

    Ve 21.minutě Pospíšilova tečovaná střela nadělala Hečovi velké problémy, ten ji totiž vyrazil jen před sebe a před Romerou zůstala jen prázdná branka. Španělský fotbalista však branku trestuhodně přestřelil. O minutu později se již Jablonec gólu dočkal.

    Po přízemním centru velice aktivního Kopice byl v pokutovém území faulován Tomáš Jun. Rozhodčí neváhal Michalu Trávníkovi za jeho zákrok udělit kartu, navíc měli jablonečtí k dispozici pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Filip Novák - 1:0. Slovácko značně znervóznělo, Baumit byl v prvním poločase mnohem aktivnější.

    Ve 26. minutě musel znovu zasahovat brankář Heča, když Kopic obešel dva obránce a následně mířil do pravého rohu branky. Fotbalisté Slovácka obdrželi v rozmezí osmi minut od pokutového kopu tři žluté karty, po Trávníkovi se provinili ještě Kalouda a Valenta.

    Na konci první půle se osmělili také fotbalisté z Uherského Hradiště, Kaloudův centr a následnou Divišovu střelu z úhlu však dokázal Hrubý vyrazit, a zlikvidovat tak největší šanci Slovácka za první poločas. A tak ani na pětadvacátý pokus nedokázal v střetnutí těchto dvou týmu vyhrát první poločas hostující celek.

    Ve druhé půli se hra postupně vyrovnávala. V 56. minutě musel Divišův pokus vykopávat až z brankové čary Romera, který zastoupil brankáře Hrubého. O další vzruch se postaral Čížek, který skvěle nahrál do vápna Kopicovi, ten však v kritickém okamžiku promáchl a následný pokus Moulise z úhlu již brankář Heča skryl ve svých rukavicích.

    Tlak Slovácka postupně sílil a vyvrcholil v 77. minutě, když se Jaroslav Diviš ocitl za jabloneckou obranou a s přehledem skóroval - 1:1.  O Dalších 7. minut později se mohl o vedení domácích postarat Čížek, který v krkolomné pozici nedokázal překonat brankáře Heču.

    Nic dalšího se v Jablonci již neudálo, a tak se oba týmy rozešli s remízou, která je spravedlivou dělbou bodů pro oba týmy. Nutno dodat, že Slovácko na severu Čech bodovalo poprvé po devíti letech.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (FK Baumit Jablonec): Jsme zklamaní, ztratili jsme doma dva body, byť s velmi dobrým soupeřem. V prvním poločase jsme to zvládali, možná mi trochu vadilo jen to, že jsme byli trošku netrpěliví. Vytvořili jsme si nějaké šance, Romera měl tisíciprocentní. Pak jsme vstřelili gól na 1:0 a měli jsme přidat ještě druhý, což se bohužel nestalo. V druhé půli Slovácko zvýšilo obrátky, my jsme trochu vyklidili střed pole. Chybělo nám více pohybu. Vyrovnávací gól jsme ale Slovácku takovou nešťastnou nesouhrou v obraně darovali. Nesložili jsme zbraně, ale už na víc nebylo. Každý začátek je těžký. Stále hledáme to optimální, asi to bude chvilku trvat. Do toho ještě ta zranění. Dali jsme se na nějakou cestu, doháníme resty. Nemyslím si, že mužstvo se dá dohromady za dva měsíce a dva ligové zápasy. Zajímá nás i herní projev, ten má chvílemi ještě daleko k optimu. Jedeme dál, budeme pracovat.

    Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): Musím hráče vyzdvihnout, že dokázali s velice silným soupeřem bodovat. A to i přesto, že jsme od začátku neměli zraněného Kerbra a zranil se nám Libor Došek. Měl problémy s naraženými žebry už po minulém utkání, chtěl to zkusit, ale nešlo to. Pevně doufám, že se do čtvrtka dostane do pořádku. Museli jsme změnit taktiku. Nakonec se nám to vyplatilo a dali jsme gól na 1:1. I když utkání bylo v určitých pasážích emotivní, zvládli jsme ho. Líbí se mi, že síla našeho mužstva nepoklesla. Jedeme dál v tom nastaveném režimu. Jsem celkem rád, že jsme dostali Jablonec na začátku soutěže. Předpokládám, že u mužstev, která přeskládala půlku mančaftu, nebude všechno ladit hned od začátku. Ale bod z Jablonce těší vždy.

    FK Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
    Branky: 22. Novák (pen.) - 77. Diviš.
    ŽK: 21. Trávník, 23. Kalouda, 29. Valenta, 55. Diviš.
    Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Fišer
    Diváci: 3515.

    Sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Hrubý – Romera, Pernica, Rossi, Novák – Kopic (83. Crnkić), Hübschman (C), Pospíšil, Čížek – Jun (60. Moulis) – Doležal (73. Kubista).

    1. FC Slovácko: Heča – Kuncl, Rada, Košút, Šimko (40. Reinberk) – Diviš, Valenta, Šumulikoski, Kalouda (89. Daníček) – Trávník – Došek (C) (18. Havlík).

    FOTO: fcslovacko.cz
    VIDEO: isport.blesk.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.