<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 10/05/2014, 19:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 298 diváků (54 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Znojmo si cestu za záchranou začalo komplikovat už ve třetí minutě – Diviš se uvolnil a překonal i Hrubého, kterého zachránila dobře postavená pravá tyč. V desáté minutě Petr prostrčil na Šumulikoského, ten přehodil Hrubého podobně jako před chvílí Diviš, ale i jeho pokus postrádal přesnost.

    Ve dvacáté minutě ke střele po přiklepnutí Doška dostal opět Šumulikoski, z hranice vápna mířil jen těsně nad. Poté se ke slovu dostalo také Znojmo, Vašíček ale pronikal sám a tísněn zakončil jen do náruče Heči.

    Další šance modrobílých následovaly. Hrubý chytil Doškovu hlavičku, Petrovu střelu z poza vápna i další pokus Doška. V sedmadvacáté minutě však kapituloval. Po volném kopu zůstal ve vápně osamocený právě Došek a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři Znojma žádnou šanci.

    Po půlhodině hry jakoby Slovácku došel dech a k šancím se dostalo konečně Znojmo, střely Crnkiće i Hnaníčka však byly zblokovány. Po prvním poločase tak vedli domácí 1:0. Sedm minut po začátku druhého poločasu Trávník přenesl hru na Reinberka, který nejspíše zamýšlel centrovat před branku, míč se mu ale svezl a Hrubý vytáhl míč jen s vypětím všech sil nad.

    V šedesáté minutě se po zmatcích v domácí obraně dostal ke střele z velmi dobré pozice Peter Gal a jen těsně minul! To Znojmo brzy mrzelo. Valenta totiž prudce centroval do vápna, kde míč jen lehce tečoval mladíček Trávník a bezmocný Hrubý už nestihl zareagovat – 2:0.

    Čtrvthodinu před koncem řádné hrací doby mělo Znojmo největší šanci utkání. Crnkić po zemi poslal míč před branku, ten minul tři útočící hráče hostů, aniž by jej kterýkoliv usměrnil do branky a skončil za Hečovou brankou.

    O chvíli později pálil po standardní situaci opět mimo Hnaníček, nápor Znojma sílil. Slovácko však nechtělo ponechat nic náhodě - nápor hostů rozbíjelo kouskováním hry a častou hrou s balónem. Do ojedinělé šance se dostal Došek, ale hlavičkoval vysoko nad. V posledních vteřinách ještě Košút nastřelil tyč, nic to ale neměnilo na faktu, že Slovácko doma na jaře popáté zvítězilo, naopak Znojmo jelo domů bez bodu a zkomplikovalo si cestu k záchraně.


    Ohlasy trenérů

    Svatopluk Habanec (Slovácko): Vyhráli jsme zaslouženě, vypracovali jsme si o dvě až tři šance víc než soupeř. Znojmo ukázalo nesmírnou houževnatost, kterou předvádí celý ročník. Jsem rád, že se naše kvalita zhodnotila. Z naší strany byl zápas o tom, zda se nám podaří dát druhý gól. Do té doby jsem se obával, že je Znojmo schopno vyrovnat.

    Leoš Kalvoda (Znojmo): V utkání byla patrná síla Slovácka, které potvrzuje svou kvalitu šestým místem v tabulce. Rozdíl byl ve hře a v umění využít šance v góly. My jsme měli náznaky střeleckých příležitostí, ale neproměnili jsme je. Soupeř byl lepší, kompaktnější. Jeho velkou sílu představují v koncovce Diviš, Došek a Valenta. Dnes o poločase nebyla v šatně žádná bouřka. Už mě nebaví stále křičet, pokaždé to nepomůže. Hráči si musí uvědomit, o co hrají. Znali jsme výsledky ostatních soupeřů. Hrajeme o holý život, ale náš výkon v prvním poločase tomu neodpovídal.


    1. FC Slovácko – 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
    Branky: 29. Došek, 66. Trávník.
    Rozhodčí: Franěk – Filípek, Zeman.
    ŽK: 60. Rada, 74. Trávník, 89. Heča - 27. Cihlář, 79. Mudra, 81. Lacko
    Diváci: 4 298

    Sestavy:
    1. FC Slovácko: Heča – Reinberk, Rada, Košút, Kuncl – Diviš, Šumulikoski, Valenta, Trávník (83. Havlík), Petr – Došek.
    1. SC Znojmo: Hrubý – Hříbek, Buchta (66. Odehnal), Hnaníček, Mudra – Haurdič (56. Gál-Andrezly), Zeba, Crnkić, Lacko, Cihlář – Vašíček (46. Stáňa).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.