<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | pondělí 05/05/2014, 18:00 | Andrův stadión | ČT sport

    Návštěva: 3 975 diváků (32 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž



    Hned v úvodní minutě střetnutí mezi Olomoucí a Ostravou nebezpečně zahrozil Depetris, jehož ránu z první však Pavlenka výtěčně vyrazil. Na druhé straně se o několik minut blýskl parádními nůžkami Narh, který však svým pokusem orazítkoval levou tyč Zlámalovy brány.

    Skóre zápasu tak otevřel až Adam Varadi. Schulmeisterovu dalekonosnou střelu Pavlenka vyrazil pouze před sebe, na což nejlépe zareagoval právě Varadi, který přetlačil nejen hostujícího gólmana, ale i beka Kašu, takže se mu povedlo dorazit míč mezi tři tyče. Z tohoto souboje však odešel se zraněním Pavlenka, kterého tak v ostravské bráně musel nahradit Šrom.

    Nový strážce branky Baníku ale dlouho čisté konto neudržel. Minutu po jeho vyběhnutí na hřiště ho překonal střelou k tyči Jan Navrátil. Aby to pro hosty nebylo ještě málo, kvůli dalším zraněním museli vyčerpat i dvě zbývající střídání. Kvůli zdravotním potížím odstoupili Vengřinek a Lindpere.

    Přesto se podařilo ostravským fotbalistům ještě do konce poločasu alespoň snížit. Ze závaru před olomouckou bránou dokázal přesně zamířit povedenou ranou Filip Kaše.

    Začátek druhé půli patřil hostujícímu celku. Nejprve sice Šichor svou hlavu umístil pouze do břevna, avšak po něm se již nemýlil Vojtěch Štěpán. Jeho hlavička po centru Azevedad zaletěla až do sítě.

    Odpověď Sigmy mohla přijít vzápětí, jenže Schulmeisterovo zakončení z volného kopu narazilo do tyče. Posléze mohl otočit skóre ve prospěch hostů Greguš, ale jeho hlava letěla nad Zlámalovu branku. Stejný hráč následně završil ještě jednu povedenou akci hostů, ovšem opět pouze nad břevno. Když už to vypadalo, že si obě mužstva rozdělí po bodu, vyrazili hosté po zaváhání domácí defenzivy do rychlého protiútoku, z něhož vystřelil Baníku tři body Carlos de Azevedo.

    Ostrava tedy zvítězila v Olomouci 3:2, Sigma získala v posledních čtyřech zápasech jediný bod a je aktuálně až patnáctá. 
    Na atmosféře moravskoslezského derby se podepsal bojkot fanoušků obou mužstev, kteří své barvy povzbuzovali pouze zpoza bran stadionu.


    Ohlasy trenérů: 

    Ladislav Minář (SK Sigma Olomouc):
    Zápas se mi samozřejmě hodnotí těžko, protože jsme ztratili dobře rozehrané utkání. Vstup do zápasu jsme měli dobrý, do 20. minuty jsme 2:0. Ale i za tohoto stavu chybělo našim hráčům zdravé sebevědomí, zkušenější hráči by si s tím dokázali jistě poradit jinak. Odražené balóny, které jsme získali, jsme nedokázali odehrát tak, abychom měli míč pod kontrolou. Vzápětí jsme balón ztratili. Naší nekvalitou jsme se tak dostali pod tlak.

    Gól do šatny navíc bývá víceméně klíčový, protože je rozdíl, když má tým dohánět dva góly, nebo ho branka nakopne. Když se inkasuje na začátku půle gól na 2:2, je to poté už vabank. Lepší psychické rozpoložení je následně na straně týmu, kterému se povedlo vyrovnat. Ve finále jsme utkání prohráli, což je samozřejmě velmi špatné. Myslím si, že si mužstvo mělo s takhle rozehraným zápasem poradit daleko lépe. Je to však otázka kvality jednotlivců a jejich psychiky.

    Tomáš Bernady (FC Baník Ostrava): Před utkáním bylo jasně dané, že kdo v tomto zápase prohraje, bude mít velké problémy. To se potvrdilo v úvodu, kdy hra byla oboustranně opatrná a nepřesná. Přibližně v 15. minutě odstartovala naše strašidelná trojminutovka, kdy jsme inkasovali dva góly a přišli o dva hráče. Pak jsme přišli ještě o třetího. To pro nás bylo dost špatné, krizové.

    Vrátil nás do hry gól těsně před poločasem, ten vyrovnávací po přestávce byl samozřejmě také důležitý. Sigma znervózněla, už to bylo poté víceméně bojovné utkání. V závěru se hra přelévala z jedné strany na druhou. Z protiútoku jsme dokázali vstřelit branku, což pro nás bylo velmi dobré. Nezbývá, než před našimi hráči opravdu smeknout a poděkovat jim za výkon a přístup, jakým se jim podařilo zápas otočit. 


    SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 2:3 (2:1) 
    Branky: 14. Varadi, 18. Navrátil - 45+2. Kaša, 47. Štěpán, 90+3. de Azevedo.  
    Rozhodčí: Paták - Moláček, Kotík.
    ŽK: Dreksa, Navrátil - Baránek, Sukup, de Azevedo.
    Diváci: 3 975.

    Sestavy:
    Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa (C), Svozil, Javůrek - Navrátil (63. Falta), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister (80. Rolinc) - Varadi, Depetris (69. Chorý).
    Ostrava: Pavlenka (17. Šrom) - Vengřinek (22. Sukup), Frydrych, Baránek, Kaša - Štěpán, Greguš, Svěrkoš (C), Lindpere (37. Šichor), de Azevedo - Narh.

    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.