<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | pondělí 28/04/2014, 18:00 | Startip Aréna | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 1 822 diváků (20 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž


    Příbram si v případě vítězství mohla v podstatě zajistit záchranu, ale nedařilo se jí potvrdit domácí formu. Od začátku bylo aktivnější Znojmo, které nutně potřebovalo bodovat. Hodně aktivní byli zejména Crnkič s Reljičem. Crnkič mohl jít sám na brankáře, ale rozhodčí mu odpískal ofsajd, který byl minimálně hodně těsný.

    Právě spolupráce bosenského záložníka se Srbem Reljičem přinesla gól. Příbram nezvládla útočnou standardní situaci, po které hosté vyrazili do brejku tří na tři. Už se zdálo, že dlouhou přihrávkou do křídla šanci promarnili, jenže Crnkič z první hezky nacentroval a nepokrytý Miloš Reljič hlavou poslal Znojmo do vedení.

    Domácí se dostávali jen k nedůrazným pokusům o střelu, nebo je znojemská obrana stačila zablokovat. Když už mohl Mašán vyslat do sóla Danoského, který bych rychlejší než obránci, tak se kuvajtský záložník rozhodl pro individuální akci a míč ztratil. Tím naštval trenéra Čuhela, který ho ještě před poločasem stáhnul. Znojmo mohlo brzy svůj náskok zvýšit, ale Vašíček po stříleném centru poslal míč jen těsně vedle.

    Po změně stran si Příbram přeci jen vytvořila tlak a především po hodině hry soupeře zamkla v jeho vápně a posílala jeden centr za druhým, ovšem výsledkem byla jen Hájovského hlavička těsně vedle. O chvíli později Mičůn hlavičkoval do břevna po Zemanově přímém kopu.

    Neuspěl ani Řezníček, který nepropálil obranu, a znovu Hájovský, jenž tentokrát přestřelil. V závěru pak Řezníčka vychytal brankář Hrubý a už se zdálo, že Znojmo výhru udrží. Jenže při závěrečném rohu se všichni příbramští hráči natlačili do vápna, Jiří Mareš dostal míč do sítě a sudí gól uznal, přestože hosté vehementně reklamovali faul na brankáře Hrubého.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Čuhel (trenér Příbrami): Je to pro nás zlatý bod, protože jsme vyrovnali z posledního útoku. V první půlce jsme hráli bojácně, jak je u nás zvykem. Ve druhé půlce už jsme byli lepší, měli jsme spoustu standardek, využili jsme ale až tu poslední. Takže remízu musíme brát. Stále však potřebujeme jedno vítězství z posledních čtyř zápasů, abychom měli klid. Mrzí mě, že jsme si to dnes tak zkomplikovali. Liga je hrozně vyrovnaná a šťastný je ten, kdo tomu nějakou šňůrou utekl jako třeba Jihlava.

    Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Jeli jsme sem s tím, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo. Co se dělo v závěru každý viděl, k tomu se nemá cenu vyjadřovat. Nejvíce mě naštvalo vhazování, které předcházelo vyrovnání. Míč šel přímo na naši lavičku, ale vhazovalo se o 30 metrů dál. Pak z toho byl roh a gól. Navíc mám ohlasy, že při tom gólu byl faulovaný brankář Hrubý, ale nechci to komentovat, protože jsem to ještě neviděl. U nás už všichni očekávají, že spadneme, ale my se rveme, co můžeme, a nic nevzdáváme. Třicet bodů bude stačit na záchranu, ještě se to bude bít mezi sebou.


    1. FK Příbram - 1. SC Znojmo FK 1:1 (0:1)
    Branky: 90.+4 Mareš - 27. Reljič.
    Rozhodčí: Jech - Blažej, Mokrusch.
    ŽK: Zápotočný - Lacko, Drobisz, Jonov (oba mimo hřiště).

    Sestavy:
    Příbram: Hruška - Pleško (76. Stratil), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Krbeček - T. Pilík, Mašán (41. Zeman), Volešák (69. Mareš), Danoski - Řezníček. Trenér: Čuhel.
    Znojmo: Hrubý - Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra - Zeba, Lacko - Helísek (64. Gál-Andrezly), Reljič, Crnkič (89. Cihlář) - Vašíček (90. Diarrassouba). Trenér: Kalvoda.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.