<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | sobota 26/04/2014, 17:00 | Bazaly

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 6 302 diváků (63 % z kapacity 10 060)
    Video
    Reportáž

    Oba týmy začaly zápas hodně aktivně. Veškeré pokusy o zakončení ale končily díky nepřesnostem v přihrávkách na obou stranách. Na první větší akci si museli ostravští fanoušci počkat až do šesté minuty, kdy nebezpečnou hlavičku Baránka musel hasit až brankář hostí Rada. V další nebezpečné akci domácích se objevil o čtyři minuty později Kaša, ale ten pro změnu střílel hlavou nad.

    Dukla poprvé zahrozila až v dvacáté osmé minutě, kdy v pokutovém území si na centrovaný míč naběhl Pospěch. Ten ovšem jako jeho předchůdci z Ostravy hlavičkoval nad. Baník byl ale i nadále v zápase nebezpečnějším týmem. Vytvořil si několik náznaků akcí, ale nedokázal zakončit. Nebezpečně vypadala jen Kukecova střela z dálky, ale ta směřovala jen do náručí golmána Rady. Hned vzápětí se dostal k míči na hranici pokutového území ostravský Greguš, ale střílel těsně nad. V samém závěru prvního poločasu to už ale vyšlo.  Na malém vápně si nejlépe počínal Václav Svěrkoš, který střelou k levé tyči dokázal překonat hostujícího brankáře Radu.

    Druhý poločas začal v opatrném tempu, stejně jak ten první. Hrálo se převážně ve středu hřiště. V první větší šanci se objevil až po osmi minutách hry ostravská jarní brazilská posila Francis Narh. Jeho dobře mířená střela ovšem skončila na levé tyči hostující branky. Ostravským hrdinou se mohl stát Vojtěch Štěpán. Jeho samostatný průnik ovšem brankář Rada vyrazil na rohový kop.  Hned v zápětí po rohu Kukece mohl přidat další branku Vengřínek, ale hlavou poslal míč těsně vedle.

    V 82. minutě se naopak mohli radovat hosté. Marek u postranní čáry obešel ostravského Kašu. Z úhlu ovšem pálil nad. V posledních vteřinách hry přidali ostravští pojistku. Po rychlé akci se prosadil Michal Krmenčík a zajistil tak svému týmu důležité tři body za vítězství. 


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Tomáš Bernardy (trenér Baníku): Byl to náš další zápas v boji o bytí a nebytí. Uvědomovali jsme si, s kým budeme hrát. V utkání jsme si dokázali opět vytvořit několik šancí, stejně jako se Znojmem, poté jsme trošičku vyklidili zbytečně pole. Naštěstí jsme dokázali se dostat do vedení díky Svěrkošovi. Druhý poločas jsme si znovu vytvořili několik šancí, poté jsme znovu zbytečně polevili. Dukla znovu zatlačila, vytvořila si několik příležitostí. Měli jsme dnes konečně i trošičku štěstí a v nastaveném čase přidali druhý gól. Naši hráči potvrdili, že takhle se hraje o záchranu. 

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Utkání probíhalo podobně jako naše ostatní zápasy na jaře. Chyběl nám důraz. Nehráli jsme, jak jsme schopni. S výkonem v první půli nejsem vůbec spokojen. Domácí hráči se díky naším chybám dostali v závěru prvního poločasu do vedení. Díky tomu hráli druhý poločas se zajištěné obrany a čekaly na brejky. Dokázali jsme si vytvořit několik šancí na vyrovnání, ale nedokázali jsme je zužitkovat, čehož Baník v samém závěru využil další brankou. 


    FC Baník Ostrava – FK Dukla Praha  2:0 (1:0)
    Branky: 41. Svěrkoš, 90+2 Krmenčík
    Rozhodčí: Z. Proske – J. Paták, P. Peřina
    ŽK:  Kukec ,Frydrych , Pavlenka  – Božič,  Berger , Mar. Hanousek
    Diváci: 6 302


    Sestavy:
    FC Baník Ostrava: Pavlenka – Vengřinek, Kaša, Baránek, Frydrych – Štěpán, Greguš, Lindpere (62. Foltýn), Kukec, Svěrkoš (86. de Azevedo) – Narh (76. Krmenčík).
    FK Dukla Praha: Rada – Mat. Hanousek, Romera (86. Hanzel), Štětina, Božič – Černý (58. Ouedraogo), Gedeon , Mar. Hanousek, Berger, Mareš – Pospěch (75. J. Marek).


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.