<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    25. kolo, Základní část | sobota 19/04/2014, 16:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 285 diváků (12 % z kapacity 10 785)
    Video


    Reportáž


    Trenérsko trio ve složení Bernady, Svědík a Slončík zamíchali před utkáním se Znojmem sestavou. Do základní sestavy se poprvé dostal ghanský útočník Narh. A kromě nového realizačního týmu svou premiéru zažil i estonský záložník Lindpere. Z pohledu Ostravanů mělo vše směřovat ke třem bodům, aby mohli stále myslet na udržení v soutěži.

    Už po deseti minutách hry unikl domácí obraně Svěrkoš, po kličce gólmanovi Hrubému upadl, ale místo zapískání pokutového kopu si vysloužil žlutou kartu. O chvíli později byli hosté znovu blízko gólu, střelu Kukece ale Hrubý vyrazil na tyč.

    Aktivní úvod se Baníku vyplatil, neboť v 19. minutě šel do vedení. Nutno však dodat, že velmi šťastně. Ránu z přímého kopu v podání Davora Kukece tečovala zeď, míč se poté odrazil od břevna a od zad brankáře Hrubého až za brankovou čáru.

    Znojmo se v první půli trápilo, světlým okamžikem byla Crnkićova akce. Bosenský záložník obešel Pavlenku a posílal míč do odkryté brány, ten ale na poslední chvíli odvrátil ve skluzu Baránek. Těsně před koncem poločasu se však po druhé prosadili hosté. Tomáš Vengřinek přešel dva hráče Znojma a prostřelil i Hrubého.

    Ve druhé půli se domácí trenér Kalvoda odhodlal vystřídat obránce Odehnala za útočníka Diarrassoubu, k lepší ofenzivní činnosti to ovšem stejně nevedlo. Naopak to byla Ostrava, která se potřetí v utkání radovala z branky. Na centr z rohového kopu si naskočil Jan Baránek a poslal hosty do třígólového vedení.

    To však ze strany Baníku nebylo vše. Ostravští hráči byli nabuzeni průběhem zápasu a v 81. minutě ještě zvýšili znovu po rohovém kopu už na 4:0. Na zadní tyči přesně hlavičkoval Ján Greguš.

    Domácí se v duelu nezmohli ani na čestnou branku, a tak Slezané mohli slavit první výhru od září loňského roku. A to velmi důležitou. Po zisku tří bodů se vrací opět do bojů o záchranu, na své konkurenty už ztrácí jediný bod.


    Ohlasy trenérů po utkání:

    Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo FK): Baník jsem viděl hrát ve třech zápasech a musím říct, že jeho výkony nebyly vůbec špatné, ale nedával góly. My jsme dnes hráli křečovitě, dělali zbytečné chyby. Klíčový moment byl gól do šatny těsně před koncem poločasu. Máme třiadvacet bodů, je pět kol do konce a ve hře je ještě patnáct bodů. Musíme se o to porvat. Situaci jsme si sami zkomplikovali i v jiných zápasech, třeba s Brnem. Nedá se nic dělat, nachystat se musíme na další zápasy. Mrzí mě, že hrajeme doma a s takovým přístupem se prostě nehraje o záchranu. Pořád se válíme na hřišti a prohráváme osobní souboje, to se nesmí stávat.

    Tomáš Bernady (FC Baník Ostrava): Věděli jsme, že dnes už není kam couvnout. Museli jsme prostě vyhrát. Dobře jsme začali, měli spoustu šancí a samozřejmě jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit čtyři branky. Znojmo nás sice zatlačilo, nasadilo třetího útočníka do hry, ale produktivita byla tentokrát na naší straně. Řekl bych, že hra byla podobná tomu, co hrajeme neustále, ale dřív bylo to bez gólů. Dnes to tam napadalo a dařilo se nám i při standardkách, po kterých padly tři góly. Musíme pokračovat dál, stále nemáme vyhráno. Na hráčích byla psychická deka, do tréninku se zařadilo víc technických věcí. Trocha legrace, aby to bylo uvolněnější. Dnes to přineslo ovoce. Tým byl na jaro připraven dobře i za pana Komňackého. Chtěl bych zdůraznit, že Franta udělal velký kus práce a těžko ho vinit z výsledků, kterých jsme dosahovali.


    1. SC Znojmo FK – FC Baník Ostrava 0:4 (0:2)
    Branky: 19. Kukec, 45. Vengřinek, 63. Baránek, 81. Greguš.
    ŽK: 52. Odehnal – 10. Svěrkoš, 49. Narh, 71. Sukup.
    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Kotík.
    Diváci: 1285.

    Sestavy:
    1. SC Znojmo FK: Hrubý – Helísek, Hnaníček (C), Odehnal (55. Diarrassouba), Mudra – Gál-Andrezly, Buchta, Reljić, Lacko, Crnkić (77. Cihlář) – Vašíček (66. Zeba).
    FC Baník Ostrava: Pavlenka – Vengřinek, Kaša, Baránek, Sukup – Štěpán, Greguš, Lindpere (84. Šichor), Kukec (46. de Azevedo) – Narh, Svěrkoš (C) (77. Foltýn). 


    VIDEO: idnes.cz
    FOTO:
    ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.