<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | neděle 20/04/2014, 17:00 | Andrův stadión

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 583 diváků (29 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž


    Úvod utkání příliš zajímavých situací nepřinesl. Na vážnější gólovou příležitost si hrstka diváků na olomouckém stadionu musela počkat až do pětadvacáté minuty. Pospíšil se prohnal na levém křídle a míč centrem poslal do šestnáctky soupeře, kde se k němu se štěstím dostal Schulmeister. Střela domácího útočníka ale skončila jen na zádech jednoho z obránců Příbrami. Po půl hodině hry se z ničeho nic zjevil za obranou soupeře Varadi, ale tváří v tvář Hruškovi trefil míč jen do brankáře. Z následující dorážky neuspěl ani Nepožitek.

    Středočeši se poprvé ozvali v sedmatřicáté minutě. Ve vápně před olomouckou brankou propadl míč k volnému Řezníkovi, který v jasné příležitosti trefil jen vyběhnutého Zlámala. A hosty to mohlo vzápětí mrzet, neboť v protiútoku nebezpečně pálil z jedenácti metrů Schulmeister, který si mohl vybrat, kam míč poslat. Ten však skončil vedle pravé tyče příbramské svatyně.

    Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky se nesl v podobném duchu jako v té první. Jedinou vážnější příležitostí během čtvrt hodiny hry přinesla standardní situace Příbrami, po které přehlavičkoval domácího gólmana i branku Řezníček. Fotbalisté olomoucké Sigmy měli sice v dalších minutách více ze hry, k přímému ohrožení Hrušky se však dostávali velmi těžko.

    Až po příchodu Navrátila se domácí dostali do pořádné šance. Nový muž na hřišti uháněl společně se Schulmeisterem na jediného obránce, ovšem druhý jmenovaný před zakončením podklouzl a o příležitost přišel. Hned z protiútoku pak musel ukázat své umění gólman Zlámal, před kterým zůstal nikým nehlídaný Slepička. Ani střídající hráč v dresu Příbrami ale skóre neotevřel. Dvanáct minut před koncem se podruhé v zápase způsobem proti pravidlům provinil hostující Jugas a musel předčasně pod sprchy.

    Olomoučtí fotbalisté měli tak v posledních minutách duelu možnost přesilové hry, branku Hrušky ale dobývali marně. Gólman Příbrami nakonec nemusel dlouho řešit žádnou vážnější akci, na hráče Sigmy se dokonce snášel pískot z tribun. Až v úplném závěru zápasu se domácí mohli přeci jen dočkat dost možná vítězné branky. Pospíšilovu střelu vyrazil gólman hostů jen k Varadimu, který stál před odkrytou brankou soupeře, ale míč mu od kopačky utekl do zámezí. Zápasu tak i kvůli této nevyužité příležitosti chyběla branka, mužstva se rozešla po nerozhodném výsledku 0:0.

    SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram 0:0 (0:0) 

    Rozhodčí: Kocourek – Urban, Kříž.
    ŽK: Škerle – Mišůn, Jugas, Volešák.
    ČK: 78. Jugas (PRI)
    Diváci:
     3 583.

    Sestavy:
    Olomouc: Zlámal – Vidlička (85. Rolinc), Dreksa, Škerle, Javůrek – Zahradníček (70. Depetris), Nepožitek (64. Navrátil), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister – Varadi.
    Příbram: Hruška – Jugas, Zápotočný, Hájovský, Mišůn – Pilík, Volešák, Aziz (60. Slepička), Krbeček, Danoski (81. Tarczal) – Řezníček (87. Kraut).



    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Psotka (SK Sigma Olomouc): Bohužel jsme ztratili dva body. První poločas byl z naší strany hodně aktivní, dostávali jsme se do spousty střeleckých situací, ale bohužel jsme nevstřelili branku. Ve druhé půli jsme nehráli tak kombinačně a nevyhrávali jsme souboje. Do zakončení jsme se moc nedostávali. Přesto jsme měli dvě velké šance. A právě proto, že jsme tyto šance neproměnili, jsme ztratili body. 
    Petr Čuhel (1. FK Příbram): I když to byl zápas dvou týmů hrající o záchranu, tak měl svou fotbalovou kvalitu. My jsme měli šance, Sigma měla šance. Po vyloučení je pro nás bod dobrý. Chtěli jsme ale zápas vyhrát, proto jsme začali hrát na dva útočníky, poslali jsme do hry Slepičku a vytvořili jsme si šance. Ale jak říkám, příležitosti měli i domácí. Byla to zasloužená remíza.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.