<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    23. kolo, Základní část | neděle 06/04/2014, 17:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 638 diváků (81 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž


    Do utkání vstoupili lépe hosté z Mladé Boleslavi. V osmé minutě se octl v obrovské šanci hostující Jasmin Ščuk, proti němuž stál připravený Jan Hanuš, po zranění Jaromíra Blažka nová gólmanská jednička jihlavské Vysočiny. První desetiminutovka sice skončila poměrem 0:4 na rohy, na góly to ale bylo stále 0:0. Následovala klidnější pasáž, kterou přerušil až Lukáš Vaculík ve dvacáté minutě. Proti němu se však zaskvěl brankář Jakub Diviš.

    Poslední šancí hostů na delší dobu byla ta z minuty 26. Mikula hrubě chyboval v rozehrávce a do vyložené šance tím vyslal exjihlavského hráče Jana Štohanzla. I proti němu se ale zaskvěl Hanuš. Parádním výběhem vykryl úhel, Štohanzl se s míčem musel zastavit, zaseknout jej a následný „padáček“ na brankové čáře odkopl vracející se Mikula. Tato chyba jako by Jihlavany nakopla a probrala.

    Od té chvíle začali soupeře válcovat podobným stylem, jakým zatím na jaře likvidují jednoho soupeře za druhým. Ve 33. minutě vyslal Vaculík vyslal parádní pas na Marka Jungra, ten přehodil padajícího Diviše a poslal Jihlavu do vedení 1:0! O tři minuty později mohlo být v metropoli Českomoravské vrchoviny ještě veseleji. Osa Kučera-Jungr-Harba spustila poplach v defenzivě Boleslavi, posledně jmenovaný však v obrovské šanci minul. 

    Do konce první půle přišla ještě jedna velká šance, s níž se musel vypořádat domácí gólman Hanuš. Koreš poslal míč do malého vápna na Šultese, také s jeho pokusem si ovšem skvěle chytající Jihlavan poradil. I proto hráči odcházeli do kabin za veselejšího stavu 1:0 pro domácí.

    První velkou šanci druhé poloviny měli hosté. Jarolímův centr po standardní situaci poskakoval v pokutovém území, jihlavská obrana si s nepříjemnou situací věděla rady. A přišel kontr na druhé straně. V 50. minutě utekl Jungr přes celé hřiště, pohrál si s Kyselou, odcentroval na naběhnuvšího Harise Harbu a ten zvýšil na 2:0 pro Jihlavu!

    Vysočina v aktivitě pokračovala i nadále. V 55. minutě si naběhl na centrovaný míč Šourek, Boleslav zachránil od zkázy jen pozorný gólman Diviš. Nespali ale ani hosté. Hned za další dvě minuty se zjevil před Hanušem Šultes, vypadalo to, že mu dnes gól není souzen. To nelze říct o jeho spoluhráči Štěpánu Korešovi. Uvolnil se na středu, otočil se s balonem a přesnou ranou k tyči snížil na 2:1 z pohledu Vysočiny.

    Od vsítěné snižovací branky se hra dost kouskovala. Došlo k několika střídáním, přišlo několik žlutých karet. V 75.minutě mohla Jihlava utéct do dalšího brejku, pohledný balon od střídajícího Kosaka doslova za vteřinu dvanáct před rozběhnutým Harbou zachránil výborný Dosoudil. Deset minut před koncem měl na svých kopačkách rozhodující branku Kučera, jeho ránu ze středu hřiště vyboxoval Diviš ven a udržel Boleslav nad vodou. V 85. minutě se přes dvojici soupeřů hnal za zakončením aktivní Jungr, v souboji s Divišem byl úspěšnější boleslavský gólman.

    V 90. minutě předvedl skvělý obranný zákrok jihlavský Mikula, který na hranici pokutového území zblokoval velkou šanci hostí. Před závěrečným hvizdem pak stojí za zmínku ještě opětovné ovace vestoje pro střídajícího Harise Harbu. I díky němu totiž Vysočina vyhrála 2:1 a dál stoupá vzhůru ligovou tabulkou. 


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Jihlavy): Samozřejmě za vítězství a tři body jsme velmi rádi. Podle mého je Mladá Boleslav nejtěžší soupeř ze špičky tabulky, se kterým jsme zatím na jaře hráli. Do zápasu jsme přitom nevstoupili stejně aktivně jako v těch předchozích, nastoupili jsme až s příliš velkým respektem k soupeři. Prvních deset minut nám chyběl pohyb. Klíčový moment zápasu byl, když Štohanzl šel sám na Hanuše, ale gólman nás podržel. Hrozně nám pomohlo, že jsme se jako první dostali do vedení. Poté jsme se dostali více do hry, po přestávce jsme vstřelili druhou branku, ale pak jsme opět už po několikáté inkasovali zbytečnou branku, která Boleslav vrátila zpátky do hry.

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): Zápas zhodnotím velice rychle. Dnes jsme v Jihlavě shořeli na tom, že jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance. Jihlavu jsme navíc v průběhu prvního poločasu pustili dokonce do vedení. Přitom si myslím, že o výsledku mohlo být rozhodnuto už během první půle, ale bohužel jsme žádnou z našich šancí nezakončili tak jak jsme si představovali. Druhý zlomový moment utkání přišel ve chvíli, kdy jsme inkasovali druhý gól po naší fatální chybě.


    FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
    Branka: 33. Jungr, 50. Harba - 61. Koreš.
    Rozhodčí:
    Nenadál - Pilný, Pospíšil.
    ŽK:
    Jungr, Hanuš - Dosoudil, Štohanzl.
    Diváků: 3638.

    Sestavy:
    Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Kukol (66. Kosak), Jánoš (75. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík - Harba (89.Přeučil). Trenér: Rada.
    Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Zahustel (75. Bartl), D. Jarolím, Koreš, Ščuk (64. Magera), Štohanzl (71. Chramosta) - Šultes. Trenér: K. Jarolím.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.