<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | neděle 23/03/2014, 17:00 | Andrův stadión

    Góly


    Návštěva: 5 855 diváků (47 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž



    Po úvodních pár minutách, během kterých se mužstva spíše seznamovala se soupeřem a s kluzkým terénem, se do první vážnější příležitosti dostala domácí Sigma. Depetris na levém křídle vyslal do úniku Jakuba Rolince, kterého sice stínoval bránící hráč Plzně, olomoucký mladíček ale dlouhým sprintem doběhl až do šestnáctky a vyběhnutého Kozáčika prostřelil. Na rychlé vedení Hanáků se hosté pokusili odpovědět po čtvrt hodině. Horváthův centr propadl až na zadní tyč k osamocenému Procházkovi, obránce hostů ale trestuhodně minul domácí svatyni.

    Zvýšit vedení tak mohli po dvaceti minutách hry Olomoučtí. Depetris povedeným lobem vybídl do zakončení Navrátila, jako první ale u míče byl gólman Kozáčik. Největší příležitost prvních pětačtyřiceti minut si Západočeši vypracovali v osmadvacáté minutě. Prudký přízemní centr z pravé strany doputoval až na malé vápno k Bakošovi. Ten ale z první poslal ve stoprocentní šanci míč jen do míst, kde stál Blaha.

    O chvíli později reagovali povedenou akcí domácí. Přetažený cent z kopačky Pospíšila doputoval až na hlavu Zahradníčka, proti jehož střele se musel vytáhnout Kozáčik. Na druhé straně se o pár minut na to položil hlavou do centru Kolář, ale ani on se nesetkal s potřebným štěstím. Míč letěl nad branku Hanáků. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení Sigmy.

    Po sedmi minutách hry ve druhé polovině duelu měl srovnání na kopačce Bakoš. Sklepnutý míč ve velkém čtverci soupeře poslal nůžkami těsně vedle pravé tyčky Blahovy klece. I další minuty hry pokračovaly náporem hostujícího mužstva. Po šedesáti minutách hry se Západočeši málem dočkali gólové radosti. Kovařík prostrčil míč do šestnáctky, kde jej předložil Hrošovskému, který z hranice vápna přestřelil.

    Nakonec se ale přeci jen fotbalisté z Plzně trefili mezi tři tyče. Centr z rohového kopu v podání Horvátha doletěl až na zadní tyči k číhajícímu Danielu Kolářovi, který míč protlačil kolem brankové konstrukce za Blahova záda. Na inkasovanou branku mohli reagovat Hanáci vzápětí, kdy svého soupeře na chvíli zamkli na jeho polovině. Ve svůj prospěch vybojovali ale pouze standardní situaci, po níž se střelecky neprosadil Plšek.

    V závěrečných dvaceti minutách reagoval na nerozhodný stav trenér Uhrin posílením útočné fáze, do hry se dostali Tecl s Wágnerem. A právě tah s druhým jmenovaným se stal rozhodujícím. Ani ne po minutě pobytu na hrací ploše Tomáš Wágner usměrnil centr Kovaříka za brankovou čáru. O tři minuty později mohl tentýž hráč definitivně rozhodnout o osudu střetnutí, po jeho hlavičce ale míč jen orazítkoval spojnici domácí svatyně.

    V posledních minutách Hanáci vrhli všechny síly do útoku a málem se jim riskantní krok vyplatil. Nejprve Javůrkův centr poslal hlavou nad branku Kozáčika útočník Depetris, v poslední minutě normální hrací doby pak vypálil nebezpečně Plšek, ovšem tentokrát byl připravený sám hostující gólman, který ránu zneškodnil. Plzeňští tak na Hané dokázali dovést zápas do vítězného konce, náskok na vedoucí Spartu stáhli na osm bodů. Naopak domácí zůstávají v pásmu mužstev ohrožené sestupem. 


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Psotka (SK Sigma Olomouc): My jsme před utkáním stáli před volbou, jestli postavit více defenzivních hráčů. Měli jsme vykartované a zraněné tři defenzivní hráče. Nakonec jsme se rozhodli hrát ofenzivněji. Dali jsme ofenzivní krajní obránce a i do středu hřiště jsme dali ofenzivní hráče. Chtěli jsme hrát obranu vysoko, což se nám dařilo celý zápas, kromě deseti minut ve druhém poločase, kdy jsme dostali Plzeň zpět do hry. Bohužel díky tomu si soupeř vytvářel standardní situace a z jedné vyrovnal. V závěru jsme to chtěli strhnout, hrálo se nahoru dolů a Plzeň svou šanci proměnila. První poločas a závěru utkání byl z naší strany velmi dobrý. Mrzí mě, že jsme alespoň bod s Plzní neuhráli.

    Dušan Uhrin ml. (FC Viktoria Plzeň): Do utkání jsme vstoupili už poněkolikáté špatně. Nevím, čím to je. S prvními třiceti minutami jsem byl nespokojený, protože jsme drželi míč na zemi a nekombinovali jsme. Hráli jsme to, co soupeř, což jsme nechtěli. Sigma byla důrazná. Nicméně jsem věřil, že začneme hrát tak, jako ve čtvrtek s Lyonem. Začali jsme ve druhé půli kombinovat, takže jsem byl spokojený. Dominovali jsme a měli jsme i jiné šance. Naštěstí jsme dali na 2:1, škoda že to tam nepadlo i na 3:1. Jsem za vítězství rád, pro nás jsou každé tři body důležité, aby se k nám soupeři nepřiblížili.  


    SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0) 

    Branky: 9. Rolinc – 65. Kolář, 77. Wágner.
    Rozhodčí: 
    Příhoda – Pospíšil, Jiřík.
    ŽK: 
    Zahradníček, Svozil – Číšovský, Procházka, Horváth.
    Diváci: 
    5855.

    Sestavy:
    Olomouc: Blaha - Zahradníček, Svozil, Šindelář, Javůrek - Nepožitek (63. Plšek), Pospíšil (83. Chorý), Houska, Navrátil (89. Dreksa) - Depetris, Rolinc. Trenér: Psotka.
    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Hrošovský, Horváth - Rezek (76. Wágner), Kolář (90.+1 Hubník), Kovařík - Bakoš (62. Tecl). Trenér: Uhrin ml.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.